Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, string given in /home/reizen1q/bartenfabianopreis.nl/wp-content/plugins/responsive-lightbox/includes/class-frontend.php on line 1491

Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, string given in /home/reizen1q/bartenfabianopreis.nl/wp-content/plugins/responsive-lightbox/includes/class-frontend.php on line 1703

Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, string given in /home/reizen1q/bartenfabianopreis.nl/wp-content/plugins/responsive-lightbox/includes/class-frontend.php on line 1891
Articles Archieven - Bart en Fabian op Reis

Hoe vraag ik een visum of ESTA aan voor de Verenigde Staten?

De Verenigde Staten is een blijft een supergaaf land. Het is alweer 3 jaar geleden dat we geweest zijn, dus het wordt weer eens tijd. Maar voordat je op reis gaat, moet je een visum of zoals het in de VS heet een ESTA aanvragen. Deze moet je van tevoren aanvragen, want anders mag je niet eens naar de Verenigde Staten reizen. We vertellen je hier graag hoe je een ESTA aanvraagt en waar je aan moet denken. Met een beetje hulp, is het allemaal niet zo moeilijk!

Wat houdt ESTA in?

ESTA staat voor “Electronic System for Travel Authorization”. Of te wel een elektronische database om te mogen reizen. Hierin wordt dus iedereen digitaal geregistreerd die naar de VS wil reizen. Je vraagt deze uiterlijk drie dagen voordat je vertrekt aan. De vliegtuigmaatschappij die controleert bij het inchecken of je de ESTA ook hebt. Heb je deze niet, dan wordt je gewoon al op Schiphol geweigerd en dan heb je wel een kleine uitdaging. Deze kan soms nog opgelost worden op het vliegveld, maar we raden dat zeker niet aan. Ga gewoon voorbereid op weg, en zorg dat je op tijd je ESTA binnen hebt. Het is zo gemakkelijk.

Hoe lang is de ESTA geldig?
Continue reading  

Rondreis van Washington naar New Orleans

Almost heaven, West Virginia
Blue Ridge Mountains
Shenandoah River,
Life is old there
Older than the trees
Younger than the mountains
Blowin’ like the breeze
Country roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain momma
Take me home, country roads

Dit zong Jonh Denver ver voordat wij in deze regio kwamen al (in 1971). Super gaaf liedje, en elke keer als ik dit nummer hoor, denk ik aan deze reis. Die begon in Washington DC, via Shenandoah National Park naar de Blueridge Parkway. Aan het eind van deze mooie route (in ons geval ook behoorlijke mistige) via Gatlinburg en Chattanooga naar de muzieksteden Nashville en Memphis. Vervolgens door naar Vicksburg en Natchez. Waar we sliepen op een oude katoenplantage.

Uiteindelijk zijn we gestopt voor een paar dagen in New Orleans. Wij wilden hierna nog wat zon dus zijn we doorgevlogen naar Miami, maar goed… Die zetten we hier in deze rondreis er even niet bij.

Deep South op de kaart & de route

Wat maakt deze route zo gaaf? Ten eerste moet je natuurlijk wel een keer in Washington zijn geweest. Hier vind je het Witte Huis, het Capitool, het Washington Monument, vele musea (die gratis te bezoeken zijn) en het is natuurlijk de hoofdstad van dit fantastische land.…

Continue reading  

Back home…

image

Tegen de tijd dat jullie dit lezen, zitten wij al hoog en droog in het vliegtuig richting Londen om daar over te stappen op onze vlucht naar Amsterdam. Ja, het is weer tijd om te gaan. De koffers worden ingepakt, de taxi rijdt als het goed is over een uur voor de deur en dan gaan we naar Miami Airport. Een rit van een half uurtje.

We hebben nog een paar fantastische dagen gehad hier in Miami. Met veel zon, wat strand en het was bloedheet. Maar we hebben ons vermaakt.

Afgelopen dinsdag hebben we onze auto ingeleverd en vanaf de verhuur centrale, zo’n klein uurtje lopen van hier, over het strand naar ons appartement op 10th/Pennsylvania Avenue gelopen. Een mooi stuk over het strand, langs de boulevard en over Ocean Drive.

image

Het is enorm heet dus een verkoeling bij de Starbucks, aan begin van Ocean Drive, was wel aan te raden. En ze hebben eindelijk de Pumpkin Spice Latte, en dit jaar ook in ijskoffie versie. Erg lekker.

Via Ocean Drive lopen we naar ons appartement om ons daar om te kleden om naar het strand te gaan. Zoals eerder gezegd, is dit niet ver. Nu ik dit tik, heb ik het gevoel dat ik dit al verteld heb ;-).…

Continue reading  

Welcome to Miami

image

Inmiddels zitten we in Miami South Beach in een super gaaf appartement, “two blocks” van de welbekende Ocean Drive. Wat een Kermis weer… We zijn hier afgelopen zondag aangekomen en toen was het een soort “Koninginnenacht”, de dag voor Labor Day. Het was erg druk met veel Amerikanen die een avondje uit gaan in Miami Beach. Het was wel erg gezellig. Nadat we zijn aangekomen in ons appartement, was het vinden van een parkeerplaats nog een uitdaging.  Gelukkig konden we via de eigenaar van het appartement nog wat regelen voor slechts $10 per dag. Een koopje hier.

Het appartement bestaat uit twee verdiepingen met een hoog Ikea gehalte en een tikje Nederland…  Er hangt namelijk een grote foto (van de Ikea) van de Amsterdamse grachten boven de bank. Het appartement is verder Prima en erg nieuw nog.

image

Na het installeren zijn we snel de stad in gegaan om wat te eten en te drinken. Het is hier niet goedkoop, maar het eten is over het algemeen goed.

image

Gisteren, zijn we naar Key West gereden. Het meest zuidelijke puntje van “het vaste land” van de VS. Deze landtong onderaan Florida bestaat uit verschillende eilandjes die met elkaar verbonden zijn door middel van bruggen.…

Continue reading  

Crocodile Dundee

image

We zitten alweer in ons enerlaatste hotel, in Naples. Wel in Florida, niet in Italië…

Gisteren zijn we vanuit Fort Myers naar Naples gereden. Een korte rit, maar wij zijn via de Outlet stores gereden en hebben even flink geshopt. Alhoewel de dollar niet zo gunstig staat, zijn de kleren hier wel wat goedkoper. Daarnaast is het dit weekend “Labor Day Weekend “. Een soort dag van de arbeid, maar er wordt voornamelijk gevierd dat het het einde van de zomer is. Het is een feestdag/weekend met allerlei acties in de winkels.

Vanuit het winkelcentrum zijn we naar ons hotel in Naples gereden. Een leuk hotel/motel met een heerlijk zwembad. Dus we hebben nog even lekker gezwommen en gezond.

image

In de VS moet je ook een keer Mexicaans eten, dat hebben we dus ook gedaan gisterenavond. Een super leuke en drukke tent. Omdat het vrijdagavond is, is het behoorlijk druk. En natuurlijk hebben we ons weer vergist en een voor – en hoofdgerecht genomen… Niet doen, veel te veel… Maar het was wel lekker.

Vandaag zijn we richting de Everglades gereden. De Everglades liggen hier niet ver vandaan. De Everglades, soms ook wel Florida Everglades genoemd, is een subtropisch moeraslandschap in het zuiden van de Amerikaanse staat Florida.…

Continue reading  

How old are you darling?

image

Vervelend hoor. Ik zit hier in mijn “Adirondack Chair” op het strand voor ons hotel in Fort Myers, Florida. Het is 9.30 en al 30c. We hebben een leuke kamer, wat uit kijkt op de zee. De kamer is wat verouderd, maar dat mag de pret niet drukken. Gisteren hebben we een mooie rit gemaakt van Tampa naar hier dus.

We moeten onze mening over Tampa ook wel wat bij stellen. Gisterenochtend hebben we nog een stuk langs de rivier gelopen, over The River Walk, maar nu de andere kant op. En dat was toch wel een leuk stuk. Langs de haven en wat meer vertier dan wat wij eergisteren hebben gezien. We vonden ook nog een leuke streetfood car met een heerlijk ontbijt.

image

Een geweldig concept zo’n streetfood car. Wij kennen het eigenlijk gewoon als de snack kar. Hier is het iets gezonder en hebben we een omelet met geitenkaas en grits op. Een soort havermout.

image

Nadat we uit Naples zijn weggereden zijn we naar Fort Myers Beach gereden. Het was een mooie rit langs de vele baaien en hoge bruggen die dit gebied kent. Onderweg zijn we gestopt in Sint Petersburg. Deze stad staat onder andere bekend om zijn pier en her Dali museum.…

Continue reading  

Van Oost naar West

image

De tijd gaat snel als je lol hebt… Het is alweer dinsdagavond. We zitten in ons hotel “A Loft” in Tampa, aan de westkust van Florida. De meningen over deze stad verschillen, maar wat we tot nu toe hebben gezien, stelt niet veel voor. Veel gebouwen en winkels zijn gesloten, in verval geraakt of zien er in elk geval niet uit. Tussen deze gebouwen staan hypermoderne kantoorgebouwen en hier en daar een mooi gebouw uit vervlogen tijden.

De stad ligt aan de Tampa Bay, wat een natuurlijke baai is in de Golf van Mexico. De stad bestaat 200 jaar en is een van de snelst groeiende steden… Wij weten niet waarom 😉

We zijn vandaag komen rijden vanuit Lady Lake/The Villages in het midden van Florida. Dit was eigenlijk een tussenstop om vanuit St. Augustine naar de Westkust te komen.

image

St. Augustine is één van de oudste steden van de VS welke door Europeanen is gesticht in 1565 door een Spaanse admiraal en Florida’s eerste gouverneur. Door deze Spaanse invloeden staan er nog veel Spaanse gebouwen. De stad is erg gezellig en we hadden hier een super leuke Bed & Breakfast. Met een welkomstdrankje bestaande uit grote glazen wijn, bier en kaasplankjes…  Erg vervelend.…

Continue reading  

Wet wet wet

image

Qua weer zit het niet mee, zoals jullie waarschijnlijk al op het nieuws hebben kunnen lezen en horen. Er is een orkaan onderweg en dat is ook te merken aan het weer in Florida. Gisteren, zaterdag, hadden we een mooie dag in Universal Studios Island of Adventure. Eigenlijk was het de gehele dag mooi op een klein buitje na. ’s Avonds, toen we van het restaurant The Olive Garden naar huis wilden lopen, was het enorm aan het regenen.

Nu zitten we in Sint Augustine, te wachten in de auto tot het ophoudt met regenen. Dan kunnen we ook hier inchecken in het hotel. Maar het regent te hard op het kleine stukje te lopen.

Even terug..

Gisteren was een mooie dag dus. Om 10 uur waren we in het thema park van Universal Studios. De prijzen van dit soort parken zijn niet normaal, in vergelijking met de Efteling. Je betaalt $120 voor een kaartje.

We zijn begonnen met The Hulk. Een rollercoaster met 5-6x over de kop en diverse loopings. Ik vind dit soort dingen niet eng, maar echt tegen kan ik er niet. Na de zoveelste looping was ik wel wat misselijk. Bart had daar gelukkig geen last van.…

Continue reading  

We zijn in Florida

image

Het heeft even geduurd, maar we zijn in Florida! Het is hier nu 10.46pm en jullie staan al weer bijna op

We hebben een goede vlucht gehad. Wel wat turbulentie, maar zoals jullie waarschijnlijk gezien hebben, is het weer in Florida niet top. Maar het is behoorlijk warm en dat is wat nu telt.

Inmiddels hebben we ook de huur auto opgehaald. De klasse waar we voor gekozen hadden, was niet helemaal waar we ons op hadden verheugd. Dus toch maar een upgraden genomen naar een Ford Edge SUV.

Na wat “detours” zijn we inmiddels aangekomen in ons eerste hotel in Orlando. Hier verblijven we twee nachten. Morgen gaan we naar Universal Island of Adventure Theme Park.

Net even snel een heerlijke burger en een milkshake op. We hadden honger na deze lange dag. Nu eerst maar slapen.

image

Snel meer!…

Continue reading  

Dit jaar gaan we naar Florida! Volg jij ons weer?

Ondanks dat we eerst niet van plan waren te gaan, gaan we toch maar. En jawel, het worden weer de Verenigde Staten: Florida. We beginnen in Orlando waar we naar alle waarschijnlijkheid Disney World gaan bezoeken. Vervolgens zetten we de reis door naar de oostkust van Florida: via Daytona Beach rijden we naar St. Augustine. Het oudste plaatsje van de VS. Vervolgens gaan we via Ocala National Forest (waar we gaan hiken of biken) naar de westkust van Florida: de golf van Mexico. Via de kust rijden we vervolgens langs de plaatsen Tampa, Fort Myers en Naples waar we meerdere nachten verblijven.

Florida 2015 on Roadtrippers

Vervolgens rijden we weer naar de oostkust via de Everglades. Natuurlijk gaan we hier een airboattocht maken… Niet het saaie treintje dat we per ongeluk hadden genomen, 6 jaar geleden. Ons laatste appartement is in Miami. We gaan vervolgens vanuit Miami nog een dag de de mooie eilanden “Keys” af en rijden door naar Key West. ’s Avonds rijden we terug om nog 4 dagen volop te genieten van Miami Beach.

Florida 2015 on Roadtrippers

Continue reading  

The rich and the famous

Helaas… Het aftellen is al weer begonnen. We zijn ruim twee weken op pad en nu zitten we op onze laatste “rustplaats”. Dit klinkt erger dan het is. Ik zit in mij ligstoel, midden in de zon, het is 22 graden denk ik, aan het (weliswaar lege…) zwembad, midden in het bos. In de buurt van het strand. We zitten op Long Island. Het schiereiland ten Oosten van New York, waar alle rijke New Yorkers hun vakantiehuisje hebben. Wij hebben ook een heerlijk privé huis, met grote tuin, zwembad dus (maar vanaf 1 september gaat die leeg), twee verdiepingen, twee badkamers, vier slaapkamers, mooie keuken en een Weber BBQ. Die hebben we gisteren al heerlijk gebruikt.

IMG_0162-0.JPG

IMG_0163.JPG

Maar ons laatste bericht dateert alweer van 5-6 dagen geleden. We zaten toen in het wintersportgebied “White Moutain National Park”. En dan is het weer even goed nadenken, waar we daarna ook al weer zijn geweest.

Ondertussen vliegen de eikels (uit de boom dit keer) hier om me oren. Bij elke windvlaag vallen er een paar uit de boom. Maar goed, even terug naar vorige week…

Vanuit het wintersportgebied zijn we richting Portland gereden. Een mooie rit door het bergachtig gebied weer richting de kust.…

Continue reading  

De herfst begint…

Drie dagen geleden zat ik nog lekker in de zon in Québec aan ons blog te schrijven… Nu zitten we in het wintersportgebied van New England. Wees gerust, er ligt geen sneeuw. Het is de afgelopen dagen wel wat minder weer. Het begint hier herfst te worden, maar dat geeft ook wel een bepaalde sfeer.

Afgelopen maandag zijn we vroeg, althans voor ons vroeg, vertrokken vanuit Canada, omdat we een behoorlijke rit voor de boeg hadden. Onderweg hebben we even ontbeten bij de Canadese versie van Starbucks, “Tim Hortons”. Na een wat saaie snelweg route, komen we bij de Canadees-Amerikaanse grens. Gelukkig is het rustig en na een paar controle vragen en een check in de achterbak, zijn we weer op Amerikaanse bodem. Wij vroegen ons af hoe dit vroeger ging in Europa. Dit konden we ons niet goed meer herinneren. In de VS rijden we door de staat Maine. Maine staat bekend om zijn kreeften, krab, mosselen en allerlei andere visgerechten. Daarnaast is het ook het gebied om te genieten van de herfst kleuren in deze periode.

IMG_0155.JPG

Al snel wordt de route een stuk mooier en rijden we door bosrijke omgeving. Onderweg stoppen we bij een supermarkt om snel iets te eten te halen, en om weer door te rijden naar Bar Harbor, onze eindbestemming van vandaag.…

Continue reading  

We gaan verder…

De tweede dag in New York… Tijd om de rust even op te zoeken in deze overvolle stad. Het is een geweldige stad waar Londen en Parijs qua drukte nog niet aan kan tippen. Te bizar voor woorden, hoe druk het in de spits kan zijn.

IMG_0128.JPG

We eten eerst een licht ontbijtje bij een Frans tentje bij ons op de hoek. Omdat we weer vroeg wakker zijn, belanden we in een drukke tent waar veel New Yorkers schijnbaar ook hun ontbijt nuttigen. Na het eitje en de boterhammen, gaan we op pad naar Central Park. Het stukje rust in de overvolle stad. Het park is niet ver van ons hotel, en al snel begeven we ons in een oase van rust. Met hardlopers, fietsers, wielrenners, spelende kinderen en nog veel meer… Alsof je op de Veluwe loopt. Het valt hier op dat je vrijwel niets merkt van de drukte en herrie uit de stad. Het park is best groot en naast veel bomen vind je hier grasvelden, sportvelden en wat kleine meertjes. Aan de rand van het park vind je ook het Guggenheim museum met zijn opvallende vorm.

IMG_0130.JPG

Na een behoorlijke tocht door het park, lopen we via de West kan terug.…

Continue reading  

The City that never Sleeps…

Daar liggen we dan… In ons bed in het CitizenM hotel, 2 minuten lopen van Time Square. Een kleine maar mooie kamer midden, in een hotel met Nederlandse details. CitizenM is een Nederlandse keten met een aantal hotels. Bij binnenkomst hangt prinses Beatrix en hier en daar zie je Delfts Blauw. De kamer is modern: je bedient de gordijnen, de verlichting maar ook de TV met een tablet… Gaaf dus!

IMG_0120.JPG

Vanuit onze bed kijk je zo over de stad New York: the city that never Sleeps… Maar voordat ik verder vertel, onze vakantie begon zondagochtend. Om 7 uur stond mijn vader (Fabian) voor de deur. De controle op Schiphol voor VS vluchten is altijd strikt. Maar voor mij altijd nog strikter. Net als vorige keer moest ik door een extra screening. Alle tablets, telefoons en camera’s moesten aan om te kijken of er geen bom inzat… Na een relaxte vlucht van 8 uur zijn we aangekomen in New York. Na alle immigratie gedoe, mogen we het land in. Wij per taxi naar het hotel… Blijkt Obama in de stad te zijn en is er een grote demonstratie tegen het kapitalisme enzo… Aanstaande dinsdag begint de klimaattop in NY namelijk. Alle wegen dus afgesloten en de taxi heeft moeite om bij het hotel te komen.…

Continue reading  

American Roadtrip Hitlist

Jos BIsschop.Com - Music Reviews

Nog één nachtje slapen en wij vertrekken naar de VS. Jullie kunnen ons dus bijna volgen. Om alvast even voor te proeven, willen we jullie meenemen naar een “muziekreis”.

Iedereen heeft wel een paar leuke “vakantie” hitjes om bij weg te dromen. Om weer even terug te denken aan die mooie vakantie periode. Of aan een mooi land en die lange verre reis. Of sommige nummers zijn gewoon “typisch Amerikaans”. Daarom heb ik de hulp gevraagd van Jos Bisschop. Muziek kenner bij uitstek om een toplijst te maken, met nummer die volgens hem ALLES over de VS vertellen… Hieronder vind je ‘m, met een kleine persoonlijke toevoeging.

Voor de Spotify gebruikers, hier de link van de playlist: American Roadtrip by JosBisschop.Com of via je webbrowser: American Roadtrip by JosBisschop.Com.

Voor de rest, gewoon de linkjes naar YouTube erbij! Luisteren en wegdromen!

 1. Starship – Nothing’s Gonna Stop Us Now – Mag niet ontbreken, misschien wel de beste. – http://youtu.be/Sp1dfoTV_z
 2. Survivor – Eye of the TigerSpreekt tot de verbeelding. – http://youtu.be/btPJPFnesV4
 3. Blue Oyster Cult – (Don’t Fear) The Reaperhttp://youtu.be/ClQcUyhoxTg
 4. America A Horse With No Namehttp://youtu.be/fFYt6w7XXUY
 5. Kansas – Dust in the WindDeze hoort in een dergelijke lijst!
Continue reading  

We gaan bijna… New York & The Indian Summer… Volg je ons weer?

New York Het is alweer een jaar geleden dat wij terugkwamen van onze laatste reis in Andalusië. Een heerlijke reis, die je nog steeds kan terugvinden op deze blog. We zitten wel op een ander webadres blog.travelfood-magazine.com, maar de inhoud is het zelfde en nog beter… Want op TravelFood-Magazine.Com kun je ook onze hotel- en restaurant beoordelingen terugvinden…

Maar eerst onze reis. Volgende week gaan we weer naar de Verenigde Staten: we vliegen op New York. Hier blijven we een paar dagen om deze machtige stad te bekijken. Vervolgens halen we onze auto op en rijden we New England in. Hier rijden we door het mooie gebied van de staten New York, Vermont, Maine, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut en New Hampshire. Ook zullen we door Canada (Montreal en Quebec) rijden. Via Boston en Long Island rijden we dan weer terug naar New York, waar we weer terug gaan naar de VS.

We moeten nog even een flinke week wachten, en nog even werken… Maar dan zijn we er klaar voor. Volg je ons weer?

New England & Canada 2014 | My new trip on Roadtrippers.com!

New England & Canada 2014 on Roadtrippers

Continue reading  

Tijd om terug te gaan

image

We zitten weer op het vliegveld, helaas… Op weg naar het mooie Nederland. Maar eerst richting ons startpunt van 3 weken geleden: Washington, hier moeten we namelijk even overstappen en 2 uurtjes wachten. Valt dus mee…

We horen net op het nieuws dat de laatste zomer dagen van Florida voorbij zijn. Wij gaan dus net op tijd weg. Dat was gisteren ook wel te merken, het regende een beetje terwijl wij op het strand lagen. Maar het viel allemaal wel mee. Gisteren hebben we nog even lekker genoten van onze laatste vakantiedag. Lekker ontbijten bij The News Café op Ocean Drive. Daarna even gewinkeld en vervolgens naar het strand. Het was afgelopen dagen wel erg warm.

Eergisteren hebben we afgesproken met een ex-collega van Fabian. Via Facebook kwamen we er achter dat hij een paar dagen in Miami zit voor zijn werk. Het was een gezellige avond met de nodige cocktails, biertjes en hamburgers.

Zoals in het vorige bericht gezegd: er is weinig interessants te vertellen over ons verblijf in Miami. Gewoon nog even genieten van alles voordat er weer een jaar van hard werken aan komt. En nu zitten we hier, een beetje chagrijnig op één van de vele, vooral saaie, vliegvelden van de VS.…

Continue reading  

It’s Miami Babe

image

Sorry, inmiddels zijn we in Miami, Florida, dus jullie hebben nog wat van ons tegoed. Gisteren, maandag dus, zijn we in Miami aangekomen. Zondag waren we nog een hele dag in de gezellige stad New Orleans.

Zoals gezegd, New Orleans is een gezellige stad. Veel Amerikanen die hier komen stappen, drinken, eten en van het leven genieten. Maar wel een tikje ordinair. Na wat uitslapen, zijn we naar een kleine, Franse, croissanterie gegaan, welke goed stond aangeschreven voor een licht ontbijt. Uiteindelijk wel lekker, maar niet heel bijzonder. Vervolgens zijn we de stad gaan verkennen.

De French Markrt zijn we afgelopen. Het ziet er allemaal wel leuk uit, maar er wordt erg veel rotzooi verkocht. Aan het einde van de French Market zit Café du Monde. Een café met een groot terras dat 24 uur per dag open is. Het staat voornamelijk bekend om de Franse “beigneits”. Zoals de kaart aan geeft; een Franse donut. Het is er altijd druk. Zaterdagavond hebben we er een ijskoffie op, maar de donuts hebben we niet op.

Wat ook bijzonder is in New Orleans, is dat er een mooie boulevard langs de Mississippi loopt. Natuurlijk zijn we hier ook geweest. Vanuit hier kun de “street car” (soort tram), nemen naar The Garden District.…

Continue reading  

We’re going to Miami…

image

Net de auto ingeleverd. Het is slecht weer ineens vandaag. We zijn nu op New Orleans International Airport en gaan zo naar Miami….

Vanavond volgt de update van gisteren (zondag) en vandaag!!

Nu even een ontbijtje scoren…

See ya in Florida!…

Continue reading  

Muziek… Op elke hoek van de straat…

image
De afgelopen dagen heb je geen update mails gehad terwijl er wel updates waren. Als je boven in het menu op “Blog” klikt, krijg je de gehele blog te zien…

Vandaag zijn we dus van Vicksburg, in de staat Mississippi, naar New Orleans gereden. New Orleans ligt in de staat Louisiana. Hier loopt ook het laatste stukje van de rivier de Mississippi, richting de Golf van Mexico. We hadden eigenlijk gehoopt op een mooie “scenic” road, langs de Mississippi. Nou hebben we wel langs de Mississippi gereden, maar beneden een dijk, dus je zag niets. Daarnaast rijd je langs allemaal olie raffinaderijen, dus echt een mooi uitzicht heb je niet. Gewoon over de snelweg is sneller, dan ben je er binne. 2 uur vanaf Vicksburg. Er is zat te doen in New Orleans. En dat is te zien want het was best druk om bij ons hotel, “Hotel Monteleone” te komen. Het hotel dateert uit 1886, en is nog steeds in het bezit van de toenmalige familie. Inmiddels is het wel een groot hotel geworden, en staat het op de lijst van historische gebouwen van de VS. Het hotel ligt midden in de French Quarter. image Dit is hèt gebied van New Orleans.…

Continue reading  

Geef ze van Katoen!

image

Vanochtend zijn we vertrokken vanuit Vicksburg naar Natchez. Na een klein kwartier rijden langs katoen velden kwamen we aan op de Natchez Parkway.

De Natchez Parkway is een mooie weg door de bossen. Deze “parkway” werd vroeger al gebruikt. De Natchez Trace Parkway is 444-mile lang en gaat door 10.000 jaar van Noord Amerikaanse geschiedenis. Gebruikt door Amerikaanse Indianen, “Kaintucks,” handelaren en toekomstige presidenten, speelde de “Old Trace” een belangrijke rol in de Amerikaanse geschiedenis. Gelukkig ligt er nu wel nieuw asfalt.

Aan het begin van de middag komen we aan in Natchez. Natchez was vroeger een plaats waar de rijkste van de wereld woonden. Hier woonden namelijk de plantage eigenaren, en die betaalde de slaven niet.

image

Door deze rijkdom staan hier mooie huizen, uit deze tijd. Wij slapen op de Monmouth Plantation uit 1818. Na dat het gebruikt is door de plantage eigenaar John Hankinson, is het gebruikt door de “Mississippi Governor”. Het hotel bestaat uit allemaal losse, huizen, omringd door een grote tuin met bossen en meerdere vijvers. Erg mooi. En zeker een tip om hier te gaan slapen. Al is het maar voor de romantische bedden…

image

Hierna zijn we Natchez zelf in gegaan en hebben we de diverse huizen bekeken.…

Continue reading  

Een stukje geschiedenis: de burgeroorlog….

image

Wij zijn vandaag nog in Vicksburg. Na een “scenic route” door Vicksburg komen we aan bij een belangrijk monument.

Zoals gisteren verteld is er in dit gebied veel oorlog gevoerd. Vandaag zijn wij naar het Military National Park in Vicksburg geweest. Het begon hier met een film over de “Slag van Vicksburg”. Een mooie, 20-minuten durende, film over wat er allemaal is gebeurd tijdens dit “Beleg van Vicksburg” tijdens de burgeroorlog.

Het Beleg van Vicksburg of de Slag bij Vicksburg was het laatste belangrijkste gevecht in de Vicksburg-veldtocht van de Amerikaanse Burgeroorlog. In een serie briljante manoeuvres wist de Noordelijke generaal Ulysses S. Grant zijn Army of the Tennessee de Mississippi-rivier te laten oversteken en het Zuidelijke leger van generaal John C. Pemberton op te sluiten in de verdedigingslinies van de versterkte stad Vicksburg (Mississippi). Na twee aanvallen op de stad op 19 en 22 mei 1863 sloeg Grant het beleg om de stad. Zonder versterkingen en met weinig voorraden hield het Zuidelijke garnizoen het nog veertig dagen uit. Op 4 juli 1863 werd de witte vlag gehesen. De volledige Mississippi-rivier was nu in Noordelijke handen.

De overgave van Vicksburg en de nederlaag van Robert E. Lee in de Slag bij Gettysburg worden gezien als het keerpunt in de oorlog.

Continue reading  

Are you lonesome tonight?

image

Vandaag gaan we vanaf Memphis naar Vicksburg…

Maar eerst moeten we nog bij iemand langs… Naar Graceland, het huis van Elvis Presley, net buiten Memphis. Op zijn 23e is hij hier gaan wonen en hier is hij uietindelijk overleden. Van zijn keuken tot werkkamer, alles mag je zien. Naast het huis, in zijn eigen tuin, is hij gegraven. Een mooi huis, met zwembad, speelhal en vele gouden platen. Natuurlijk is alles, op zijn Amerikaans, commercieel uitgebuit, maar het is ook zeker de moeite waard. Wij hebben voor de eenvoudige tour gekozen. Maar je kon het ook nog uitbreiden en dan mocht je ook zijn vliegtuigen en auto’s bekijken.

image

Na Graceland, begon onze tour naar Vicksburg in de staat Mississippi. Een lange route, dus besloten deze niet helemaal binnendoor te doen. Een deel hebben we via de mooie route Natchez trace Parkway gedaan. Een mooie route door de bossen en heuvels en meren van de staat Mississippi.  Het is een lange route vanaf Nashville als je deze wilt rijden.

Aan het begin van de avond komen we aan in Vicksburg. Een kleine plaats (voor Amerikaanse begrippen) langs de Mississippi. Er is in dit gebied veel gevochten oa ook met de Fransen. Dit waren de eerste Europeanen in dit gebied.…

Continue reading  

Half stok

image

Vandaag is het 9/11 in de VS. De zwarte bladzijde in de VS. Dus vandaag hangen alle vlaggen halfstok in de VS. Als een land trots is op hun eigen land, dan zijn het de Amerikanen wel. Maar geef ze geen ongelijk… Ze wonen in een mooi land. Vandaag zijn we nog steeds in Memphis. Een mooie, gezellige stad. We hadden een leuk hotel, midden in het centrum. Nabij Beale street. Dè straat waar je moet zijn als je van blues of soul houdt. Erg gezellig, maar ook erg veel touristen. Hier is wel waar het allemaal begon… Na een kort ontbijt zijn we richting de Mississippi gelopen. Niet ver van ons hotel. Om de één of andere reden heeft deze rivier iets bijzonders vind ik. Iets magisch. Met de bekende, stalen (spoor) bruggen over de rivier en de grote radar schepen. Op “Mud island” is een museum over de Mississippi. Het eiland bereik je gemakkelijk via de loopbrug of de monorail… Ja Amerikanen kunnen wel eens lui zijn. Het museum is best leuk. Het vertelt over het verleden, er is een radarboot nagebouwd etc. Daarnaast is buiten de Mississippi rivier nagebouwd, inclusief de kronkelingen, aftakkingern, steden en belangrijke bruggen. Op schaal natuurlijk.…

Continue reading  

Rock & Rolllllll…..

Vandaag zijn we redelijk vroeg vertrokken uit Nashville naar de nieuwe Grand Ole Opry. Gisteren waren wij bij de oude, Ryman Auditorium. De nieuwe country concertzaal is sinds 1974 open, en is een stuk groter. Het ligt ook een stuk uit de binnenstad van Nashville. Hier hebbenm we een rondleiding gekregen en zijn zowel backstage (en in de kleedkamers) geweest als op het podium en in de zaal.

image

De tour is zeker de moeite waard. Je ziet veel, wat voor andere vaak verborgen blijft. Na deze rondleiding van een klein uur, zijn we begonnen aan de mooie tocht richting Memphis… De stad bekend van Elvis en van de Blues en Rock & Roll.

De tocht er naar toe was al erg mooi. Natuurlijk kiezen we altijd de routes, buiten de snelwegen om. Het duurt wat langer, maar je kunt, meestal goed doorrijden en ziet veel meer. Onderweg kan je nog een keer stoppen voor een shake of een ijskoffie. Of beide.

Aan het begin vam de avond zijn we aangekomen in ons hotel Double Tree by Hilton. Goede hotels voor een goede prijs! Even opfrissen en dan maar meteen de

image

stad in voor een hapje en een drankje. Ook hier gebruiken we weer Foursquare om een leuke tent op te zoeken.…

Continue reading  

Country All Over The Place

image

We zijn nog steeds in Nashville. We hebben geen ontbijt in het hotel, dus we gaan lekker bijtijds op stap. Het is warm, zonnig en dus heerlijk… op Foursquare (Social Network voor hotels, restaurants, cafés en hotspots) kwamen we een leuke doughnut tent tegen, die we zeker moesten bezoeken, op weg naar downtown Nashville. Een simpel ontbijt met een koffie en een doughnut is voor vandaag voldoende.

Na een half uur lopen komen we aan in de binnenstad van Nashville. Nashville staat natuurlijk bekend om de country muziek. We bezoeken de bekende Broadway, waar alle bekende bars zitten waar elke avond (maar ook nu al) live country muziek wordt gespeeld. Het is zondag, dus het is druk in de stad. Mede omdat het American Footbal team Tennessee Titans speelde in het enorme stadion aan de Tennessee river. Wel heel gaaf om op afstand te horen en te zien. Via de Tennessee river lopen we naar de State Capital. Het wordt nu gebruikt door de Goeverneur van de staat Tennessee. Het is voltooid in 1859 en gebouwd door slaven en heeft een belangrijke rol gespeeld in de civil war… Helaas was hij… Dicht.

Na een kort onder onsje met de plaatselijke zwervers, zijn we naar de Ryman Auditorium gelopen (voormalig Grand Ole Opry House ook wel “The Mother Church of Country Music”).…

Continue reading  

Nooit tegen een kluis trappen

image

Na een goede nachtrust worden we wakker in ons fijne hotel (Double Tree by Hilton) in Chattanooga. Ontbijt “not included” dus richting de stad gelopen.

Volgens de Lonely Planet en tripadvisor.com, moeten we zeker naar Rembrandt’s café voor het ontbijt. En dit was zeker de moeite waard.Met een kleine koffie, zie foto, en een broodje, begin je de dag goed. De mooie wandeltocht langs de rivier is ook de moeite waard.

Daarna zijn we vertrokken uit het hotel, nu naar Ruby Fall… Dit is een grote waterval in de grotten van Chattanooga. De grotten zijn ooit ontdekt en de waterval is vernoemd naar de vrouw van de ontdekker. Op zijn Amerikaans krijg je een rondleiding door de grotten, maar het is echt super mooi. Uiteindelijk kom je bij de waterval… Je moet het echt gezien hebben, maar een foto krijgen jullie te zien.

image

Hierna zijn we naar Lynchburg, Tennessee gereden. Voor de Whisky drinkers misschien wel bekend??

Hier komt de Jack Danniels Tennessee Whisky vandaan. En hier staat ook de fabriek welke gratis te bezoeken inclusief super gave rondleiding. Mr. Danniels begon al op zijn 16e met wisky stoken en later is hij dit ook gaan verkopen. In heel de wereld.…

Continue reading  

De Tennessee river

Vandaag, vrijdag, zijn we ’s morgens, na het ontbijt, naar Chattanooga gereden. Sharon had een lekker ontbijt voor ons gemaakt.

image

De rit naar Chattanooga was schitterend. Weer mooie wegen door de bergen, langs kleine meertjes. De stad is de vierde grote stad van Tennessee en ligt aan de Tennessee river. Het wordt ook wel de “scenic city” genoemd: de stad met het mooie uitzicht. Het was vroeger het leefgebied van de Cherooke Indianen. Ook hebben er hier tijdens de civil war, behoorlijke veldslagen plaatsgevonden. Gelukkig is de stad nu een stuk vrediger. Na aankomst in ons hotel, zijn we direct naar de “incline” gereden. De is een trein die de stijlste helling ter wereld op gaat, naar de Lookout Moutain. Vanaf dit punt heb je uitzicht op 7 staten… Een soort 3 landen punt dus. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de stad en het omliggende gebied. Helaas zit er een behoorlijk saai café en souvenirwinkeltje aan de top, niet het bezoeken waard. Op de berg staan we een paar mooie huizen te koop… Hier zouden we graag willen wonen… Hierna wilden we eigenlijk nog naar een andere attractie: Ruby Fall… maar het was al wat laat, dus dat doen we morgen.…

Continue reading  

Great! Those Smoky Mountains

Inmiddels zitten we in Chattanooga, Tennessee…

image

De afgelopen twee dagen waren we in Gatlinburg en Maryville. In Gatlinburg zaten we dus in ons huisje midden in de Great Smoky Moutains. Genietend van een rustige dag, afgelopen woensdag, hebben we eerst een beetje uitgeslapen. We hebben nog wel enigzins last van een jetlag, dus eigenlijk waren we als nog vroeg op. Vervolgens heerlijk rustig wakker geworden in het bubbelbad. Terwijl de mist wegtrekt, de eekhoorns naast je in de boom zitten, wordt je heerlijk wakker. Mocht je in deze omgeving zitten, is het zeker de moeite waard een cabin te huren. Hetis niet goedkoop, maar een stuk leuker dan de hotels, beneden aan de berg in Gatlinburg of Pigeon Forge. Om bij de cabin te komen, moet je overigens wel een hele klim, de bergen in maken. Probeer wel voor het donker in je cabin te zitten… In het donker is het lastig rijden hier. Zeker ook omdat het ’s avonds vaak mistig wordt.

image

Deze woensdag zijn we aan het eind van de ochtend de Great Smoky Moutains National Park in gereden. Het was erg warm en zonnig… Heerlijk! Via mooie kronkellige weggetjes langs riviertjes en bossen, klim je de berg op.…

Continue reading  

Bubbelen op het balkon

image

(Er volgt nog een update met juiste foto’s 🙂

Vanochtend, 4 september, heerlijk wakker geworden… De koele, vochtige bos lucht en geur komt door het raam de kammer binnen. Op de achtergrond hoor je krekels, vogels en… de regen. Zachtjes… dat is jammer, maar maakt het wel romantisch in het houten, boshuis. Het is verder doodstil in het huis.

Zoals gisteren verteld, zijn we in een Bed & Breakfast. Eentje die zeker de moeite waard is om een keer te bezichtigen. Langzaam hoor je wat potten en pannen en gelach vanuit de woonkamer en keuken… het is tijd om op te staan. Douchen, gordijnen omhoog en je kijkt zo naar de prachtige bossen en heuvels. Tjah, dan maar naar het gezamenlijke ontbijt. Het moet maar… De tafel staat al vol, de andere gasten zijn er ook al. En het is meteen gezellig. Lekkere koffie met cream…Orange juice en granberrysap. En dan de overvolle tafel met scrambled eggs, country ham, homemade cinnemon bums (kaneelbrood), rosti, corn grit (gemalen mais met kaas), gravy, brood… Tja, we mogen niet veel over eten meer schrijven, maar het was heerlijk. Bart heeft het recept van de cinnemon buns gehad van Margret.

image

Na het onbijt is het tijd om afscheid te nemen.…

Continue reading  

Lemonade and Cookies

image

Na een vlug ontbijt in het Best Western, gaan we op weg naar de Blueridge Parkway. Een mooie weg door door “Appalachian Moutains” en verbindt de Great Smokey Mountains met de Cherokee Indian Reservation en is 755 km lang. Natuurlijk rijden wij niet het gehele stuk. Al snel is het echter behoorlijk mistig, en zien we eigenlijk weinig van het mooie uitzicht. We hebben daarom de route iets aangepast en de Parkway vermeden.

Maar ja, natuurlijk willen we deze route we graag op, dus een stukje verder gaan we toch behoorlijk de bergen in. Maar het is mistig, dichte mist zelfs, en met al die haarspeldbochten, is het niet heel fijn rijden. Toch is het een apart gevoel om met deze mist door de bergen te rijden. Gelukkig springt er ook nog een hert over de weg, hebben we die gelukkig nog even gezien.

Het is echt jammer dat het zo mistig is, want we zien weinig. Daarom hebben we besloten toch deze route niet helemaal af te maken en een binnendoor alternatief te kiezen. Nu rijden we nog steeds in het gebergte, door leuke Amerikaanse dorpjes en zien we genoeg.

Het is trouwens Labourday (bevrijdingsdag) vandaag. Dat merk je doordat de Amerikanen Yard Sale (tuinverkoop, of te wel ruim je huis leeg en verkoop alles in de tuin) en vlooienmarkt organiseren.…

Continue reading  

In het echt lijkt hij toch kleiner…

Onze tweede dag in Washington… na een heerlijke nacht slapen (je maakt toch een lange dag die eerste dag), zijn we vroeg wakker. Dus ook maar vroeg op stap. Even snel uitchecken, de koffers opslaan en de auto nog even
de valet parking laten staan. Kortom; we gaan de stad verder verkennen.

Het is al vroeg warm en vochtig. In de stad is het nog vrij rustig, het is dan ook zondag. Na een kort, maar gezond ontbijt (the healthiest big breakfast), lopen we naar Lincoln Memorial. Een groot gedenkteken ter ere van deze president. Erg indrukwekkend.

image

Heel de stad Washington bestaat eigenlijk uit gedenktekens, want vanaf hier lopen we naar het gedenkteken van de 2e wereldoorlog.  Vanaf hier is het een klein stukje richting het Wittehuis. En deze viel behoorlijk tegen. Eigenlijk is die maar heel klein, ik wil niet zeggen dat ons huis groter is, maar toch. Het is toch bijzonder dit bekendste huis van de VS even te zien. Wat opvalt is de extreme beveiliging overal.

Via de vele (gratis) musea lopen we naar het Capitool: hier zetelt het Amerikaanse senaat. De musea in Washington zijn dus allemaal gratis te bezoeken. Helaas hebben wij wat weinig tijd hiervoor, maar de volgende keer zullen wij er zeker één of meerdere gaan bezoeken.…

Continue reading  

Slechte WiFi

In ons hotel in Waynesboro even geen goede WiFi. Dus ook geen update. Vandaag onderweg over de Blueridge Parkway…

Alvast web update… Mistig maar erg mooi…

image

Continue reading  

Washington… Een mooie stad!

image

Vandaag zijn we eindelijk richting de Verenigde Staten vertrokken. De heenvlucht ging voorspoedig. Het inchecken ging snel en we vertrokken 20 minuten te vroeg. Het eten in de Untited Airlines vlucht was dit keer echt niet te eten, maar de 8.5 uur ging uiteindelijk snel. En alhoewel je je nog steeds niet heel welkom voelt bij aankomst in de VS, waren we toch erg blij dat we er weer zijn. En waarom niet welkom voelen? Alle controles, strenge ondervragingen en alle formulieren die je moet invullen, getuigd nou niet echt van gastvrijheid.

Maar goed… We hebben de huurauto opgehaald (al we het over service hebben, kunnen ook die partijen nog heel wat leren) en we rijden in onze rode Chevvy (Chevrolet) SUV naar Washington DC. De koffers passen er net in, en het is warm en vochtig hier. 32 graden… Heerlijk!

Na een klein uurtje rijden komen we aan op onze eerste bestemming. Washington DC dus. Helaas… onze kamer was nog niet klaar, dus toen kregen we de junior penthouse. Ook niet erg, wel wat groot. Zeker de inloopkast is erg groot 🙂 Na een korte opfrisbeurt, meteen het programma gaan volgen… Richting Georgetown.  Klein kwartiertje lopen… dit is het oude centrum van Washington met veel leuke winkels en restaurants. …

Continue reading  

Kortom… Wij gaan nu echt terug…

Ja, wij gaan naar huis…

Nog even vanuit Los Angeles Airport. Over 2 uur gieren de motoren van de KL 602, een Boeing 747-400, weer op de Amerikaanse bodem richting het regenachtige, Nederlandse, platte en oersaaie landschap 😉

Jawel… Ik ben super optimistisch om weer naar huis te gaan, zoals je leest. Werken, verhuizen, vuilniszak in de container, zelf de was doen (gelukkig niet strijken, we hebben een huishoudster die als het goed is ook ons huisje gisteren heeft schoongemaakt), een super streng dieet, een Audi A3 of nog erger een Saab 95… Tjah het hoort er allemaal bij: Back to reality…

 

Het was een fantastische reis. Wij hebben veel gezien, veel gedaan, veel plezier van en aan elkaar beleefd… Wat wil je nog meer.

Na:

 • 23 dagen
 • 4.000 mile (6.436 km)
 • 18 Hotels
 • 20 Hamburgers
 • 15 Glazen bier
 • 10 Cocktails
 • 10 Tankbeurten
 • 15 Donutsen
 • 6 Brownies
 • 4 Cheese cakes
 • 2 Zwembaden
 • 1200 foto’s
 • 7 Staten

is het ook wel weer even lekker om in je eigen bed te gaan liggen… Voor één nachtje 🙂

De highlights van onze vakantie lees je als je ons blog terugleest. Het was ook leuk om het blog te maken. En het was ook super om leuke reacties via mail, via de blog of via Facebook te krijgen.…

Continue reading  

Toch nog even de zee in geweest…

Na een goede nacht in een lekker bed is het vrijdag. De laatste echte dag. Helaas… Maar het is ook wel weer tijd om te gaan.

Volgens het hotel was er een grote shopping mall in de buurt en aangezien wij nog niet genoeg geld hebben uitgegeven, wilden wij nog wel wat inkopen doen. Een gratis shuttle service van het hotel naar de mall was beschikbaar… Ben benieuwd.

Nou daar aangekomen… Ok, het was een mall. Een groot voor Nederlandse begrippen. Maar eigenlijk stelde het niet zo veel voor. Weinig echt leuke merk winkels of leuke aanbiedingen.

Dus hier waren wij eigenlijk al weer snel klaar. Na twee uur maar de shuttle weer teruggenomen richting het hotel.

Terug in het hotel meteen naar het strand gegaan om even lekker te zwemmen. Maar goed, het was een beetje bewolkt het water was echt KOUD!!! Dus gewoon zonnen, boekje lezen en lekker ontspannen. Heerlijk… Af en toe een voorbij rennende coast guard is ook niet erg.

Daarna ook maar nog even bij het zwembad gelegen. Een mooie locatie op het dak van het hotel nog even gezond en gezwommen. Maar het is schijnbaar normaal dat het op een gegeven moment toch wat mistig wordt.…

Continue reading  

Nog ff…

Momenteel, vrijdag, zitten wij in Redendo Beach… Een klein plaatsje tussen Los Angeles en het vliegveld in. Niet ver van Hollywood, Beverly Hills etc. In een leuk hotel, Crowne Plaza, aan het water.

Gisteren zijn wij hier aangekomen na een mooie rit langs de stranden van Santa Monica. Met veel grote huizen en dure auto’s. Al met al ook weer een mooie rit.

 

Redondo Beach is ons laatste hotel. Wij kunnen hier nog zat zien. We kunnen naar LA, Hollywood, Disney en alle andere mooie bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters. Wij hebben echter besloten deze laatste dagen hier wat rustig aan te doen.

De reis was heel mooi maar wel wat vermoeiend. Dus nadat wij zijn aangekomen hier zijn wij naar de boulevard gelopen. Wat gedronken en hier in de buurt wat rondgekeken.

Terug in de kamer maar even opgefrist om nog even de stad in te gaan om wat te gaan eten… Maar eigenlijk waren wij daar ook al te moe voor. Dus roomservice boek gepakt en lekker wat op de kamer laten bezorgen… Met dit resultaat:

 

Toch weer heel leuk dus. En het restaurant wat bij het hotel hoorde, stond toevallig heel goed aangeschreven dus de hamburger, pizza, fried calamaris en de cheesecake, waren allemaal heel lekker.…

Continue reading  

Wat mist er…?

Vandaag, woensdag, richting ons eindpunt, LA gereden. RICHTING, want wij hebben eerst nog een overnachting in Oceano, CA. De reis begon bij de kust van San Francisco. Maar waar was de kust?

Het was zo mistig aan zee dat wij een lange tijd de zee niet hebben gezien. Bart had een mooie route langs de kust over Highway 1 gepland. Ondanks de mist het eerste gedeelte van de reis, was het weer een adembenemende trip…

 

De gehele weg gaat over een weg langs de stijle rots wanden van de kust van Californie. Veel bochten, veel omhoog en omlaag en veel zee dus. Gelukkig trok de mist rond het middag uur eindelijk een beetje op…

 

Na 5 uur rijden kwamen wij aan in Oceano. Een klein strand dorpje. Met een paar hotels, een paar restaurants en wat surfdudes. Niet heel veel te beleven, maar wij wilden nu wel eens het strand op natuurlijk. Bij een vakantie hoort strand en dat hadden wij nog niet gezien.

Amerikanen zijn echt lui. Naast een drive thru pin automaat en een drive thru apotheek, zie je ook veel Amerikanen met hun pick up truck het strand oprijden.

Nee even gezellig een stukje lopen, zoals wij hebben gedaan, nee gewoon de truck richting de zee plaatsen en dan hier naar de zee en de zonsondergang kijken.…

Continue reading  

Meer vis…

 

Het eten was toch erg lekker…

Vis-aardappelsoep voor Bart en garnalen met knoflook voor Fabian…

En fish stew (soort stoofschotel) met pasta voor Fa en Japanse tonijn voor Bart!

Posted from WordPress for Android (Upload from my mobile phone)

Continue reading  

Eindelijk thuis…

Na een heerlijk nachtje slapen in ons hemelbed is het alweer dinsdag. Het gaat snel en het einde komt al klein beetje in zicht 🙁

Na een kleine espresso en een egg met bacon bagel zijn we op weg gegaan naar downtown San Francisco… Wat is dit ook weer een leuke stad. Veel hoge, moderne gebouwen gecombineerd met oude, statige, echt Amerikaanse gebouwen. Waaronder veel bankgebouwen.

Hier natuurlijk ook weer de alom bekende cable car gezien. Na onder andere Macy’s en Nike Town te hebben bezocht zijn wij richting Pier 34 gelopen. Toch nog een behoorlijke toch bij 34 graden. Volgens een dame waarmee wij aan de praat kwamen, zijn deze temperaturen uniek voor deze tijd van het jaar. Wij boffen weer.

 

Bij pier 34 vertrekt de boot richting Alcatraz. Ook wel bekend onder de naam “The Rock”. Eén van de bekendste gevangenissen van de wereld natuurlijk waar onder andere Al Capone vast heeft gezeten en waar diverse spectaculaire ontspanningspogingen zijn geweest. Eén daarvan wordt ook nagespeeld in de film Escape from Alcatraz van Clint Eastwood.

 

Toch wel een aparte gewaarwording om in deze gevangenis rond te lopen en op dit eiland rond te kijken met een spectaculair uitzicht op San Francisco en The

Golden Gate Bridge.…

Continue reading  

Fish and Chips…

Vandaag, maandag, vroeg wakker… Helaas geen grote beren aan de deur gehad…

Na een zelf gemaakt ontbijt een flinke wandeling door het park gemaakt. Yosemity is weer heel anders dan Yellowstone en al die andere. Wel heel mooi. Met riviertjes en heel veel eekhoorns.

..

Daarna richting San Francisco gereden…. De rit opzich was niet bijzonder, wel druk… Wij kwamen niet over de Golden Gate bridge binnen, maar die hebben we wel bekeken vanaf de pier… Die overigens bijna op instorten stond.

 

Het is duidelijk dat Californie failliet is want ook de wegen zijn slecht.

Het hotel is leuk. Ouderwets Amerikaans maar leuk ingericht. Een half uur lopen van Fishermans Warf. Daar is een hoop gezeligheid en veel leuke eettenten. Want ook daar was het weet tijd voor…

Een leuke stad SF. Veel jongeren en studenten. Ook een vrije stad.

Morgen richting Alcatraz, Twin Peaks en natuurlijk de Cable Car… Tot dan…

Posted from WordPress for Android (Upload from my mobile phone)

Continue reading  

Help een beer…

Na een behoorlijke rit door Death Valley en Californië, zijn we aangekomen in Yosemite National Park. Na die dorre woestijn, eindelijk weer groen. En veel ook… Veel naaldbomen, mooie bergmeertjes en gras… En veel dieren.

Ik heb ‘m nog niet gezien, maae Bart heeft al een beer gezien. Ik heb wel al heel veel eekhoorntjes en herten gezien. Deze zijn zeer tam. Je mag ze dus alleen niet voerderen, maar ze komen wel heel dicht bij…

Helaas kwamen wij laat aan, rond half vijf, waardoor we weinig tijd hebben om nog veel te bekijken voordat de zon ondergaat. Wel hebben wij een mooie wandeling gemaakt naar een gebied waar normaal enorme watervallen zijn. Maar aan het einde van de zomer is er geen sneeuw om te smelten, dus ook geen water. Een paar maanden wachten en het stroomt allemaal weer vol…

Omdat we wat later zijn aanegekomen, passen wij morgen het programma iets aan en hebben we meer tijd om in Yosemite National Park te bekijken. Zoals gezegd, na al dat dorre en droge en casino’s zijn wat meertjes en groene bomen welkom.

Wij slapen in een lodge midden in het bos. De auto moet je helemaal leeg halen er mag niets meer inliggen aan voedingsmiddelen.…

Continue reading  

De droogte in…

 

Zaterdag nog maar even op tijd op gestaan om Vegas in de ochtend te bekijken. Even nog langs de M&M’s World gelopen en even in de Adidas store wat aanbiedingen gekocht. Zelfs Duitse kleding is goedkoper dan in Nederland…

Daarna een stevige rit richting Death Valley National Park. Het park staat om een aantal dingen bekend. Waaronder dat hier het laagste punt van de VS ligt en dat hier de hoogste temperatuur ooit in de VS is gemeten.

 

Ook wij hadden het warm: 111 graden Fahrenheit hebben wij op het scherm gezien: 43,8 graden Celcius… De airco in de auto moet hard zijn best doen om het koel te houden. Op sommige lange stukken weg staat zelfs het advies om de airo uit te zetten om oververhitting te voorkomen. Best bizar dus…

 

Voor de rest is Death Valley, zoals de naam al zegt, een dode vallei. Met wel een heel mooi opgedroogd zoutwater meer, mooie gekleurd gebergte. Het bizarre en aparte aan dit park is gewoon de droogte en de extremen die er te vinden zijn.

 

 

Wij hadden ook weer een leuk appartement in het park. Gelukkig was het hier ook goed koel. En het wassen van je kleren in Death Valley is een zegen voor elke huisvrouw of (zoals wij) huisman… Na een uurtje waren de kleren buiten al helemaal droog.…

Continue reading  

Vivaaaaa… Las Vegas…

Hotel Newyork Newyork, Las VegasNa een nacht eindelijk weer is goed te hebben geslapen, scheert de achtbaan weer bijna langs ons raam… Waar wij overigens nog niet in hebben gezeten! Morgen nog even doen!

Het is vandaag alweer vrijdag. Dat betekent alweer twee weken in de VS… Gaat snel. Alhoewel we zoveel doen, dat alsof het lijkt dat we er al weeeekeeen zijn.

Eerst vandaag maar even ontbijt zoeken. Dit na een kort bezoek aan M&M’s World. Wat een leuke winkel. Met wel 25 verschillende kleuren M&M’s en 4 verdiepingen vol rotzooi van onze gekleurende vriendjes.

De auto laten ophalen door de valetparking en dan richting de Hooverdam crossen. De Hooverdam is in de jaren 30 gebouwd en wordt oa gebruikt om electriciteit op te wekken. Het is een van de grootste dammen in de wereld.

 

Van de dam zelf heb ik even zelf geen foto gemaakt, omdat hij zo groot is, is er moeilijk een foto van te maken.

Wij hebben hier een rondleiding gedaan inclusief een bezoek aan de gangen in de betonnen dam. Heel groot en indrukwekkend
Voor de dam is evenveel beton gebruikt als voor een tweebaansweg van Los Angeles naar New York… Heel wat dus.

Aan het einde vd middag richting Vegas weer gereden.…

Continue reading  

What happens in Vegas… Stays in Vegas…

Na een onrustige nacht in onze trailer bij Bryce Canyon werden wij in de kou wakker… Het is nu donderdag dus… Buiten was het rond vriespunt, binnen niet veel warmer. Maar ja, het heeft ook wel wat. Dus snel maar even de verwarming alsnog aangezet.

Om half 10 zijn we weggereden richting Zion National Park. Natuurlijk moet er af en toe getankt worden, de ramen worden gewassen en de banden gecontroleerd. Inmiddels hebben wij er 4.400 km opzitten. Best netjes…

Bij Zion NP aangekomen, zie je toch weer een heel ander landschap dan Grand Canyon of Bryce Canyon. Na een stukje met de auto, moet je verder het park in met de pendelbus. Ik ben daar niet zo van, Bart vond het wel weer wat hebben. Maar het is wel goed. Geen auto’s die de boel vervuilen en overal maar stil gaan staan bij elk hijgend hert die in het gras staat.

De pendelbussen brengen je milieu vriendelijk in  het park verder in.

Het mooie van Zion is dat je tussen de gebergte rijdt. Bij Grand Canyon kijk je altijd de diepte in. Ook leuk aan Zion is, dat er mineraalwater wordt gewonnen. En die mag je gratis uit de kraantjes tappen op het park.…

Continue reading  

It’s not brown, I think it’s latte…

Vandaag, woensdag, vanuit Page gereden naar Bryce Canyon National Park. Er was al wat regen voorspeld, en er kwam dus ook wat regen. Gelukkig viel het allemaal uiteindelijk wel mee…

Na een rit van 2 uur kwamen gaf de Tom Tom aan dat wij via een binnendoor weg verder konden. En dit stond ook op onze kaart.. Dus gewoon verder rijden. Na een hele mooie route ging de weg over na een steeds smaller wordende weg… En uit eindelijk moesten we rechts afslaan. Naar een onverhardeweg. Tom Tom gaf het aan als gewone weg, onze wegenkaart ook. Dus hoe erg kan het zijn?

Erg, erg… Dat is wat overdreven maar het was een behoorlijk ruige weg. Met zandpaden, heuvels, stenen, rotsen en kleine kreekjes waar je over heen moest. En dat 45 km lang. Leuk met een 4 wheel drive, minder leuk met een “gewone” personen auto. Ondergetekende, Fabian, reed en die had het best lastig om het één en ander te ontwijken.

Uiteindelijk was het best een mooie rit, maar echt heel handig was het niet. Gelukkig na ruim ander half uur kwamen wij weer op een verharde weg en konden wij doorrijden naar ons hotel bij de ingang van Bryce Canyon.…

Continue reading  

Wat een pech…

Vandaag zijn wij aangekomen in Page… Eigenlijk meer een tussenstop om in Bryce Canyon aan te komen…

Bij het het hotel aangekomen, waren we te vroeg, Dus moesten we nog 2 uur wachten voordat wij onze koffers konden inpakken…

Page heeft een grote stuwdam en -meer: Lake Powell… Hier wilde wij een boottochtje maken… Helaas. Deze was vol. Maar we konden op de reserve lijst. En uiteindelijk mochten wij mee… Mee nee, toch niet: er kwamen op het laatste moment toch nog twee mensen aan die hadden gereserveerd. Dus toch maar niet mee.

Uiteindelijk dan maar naar het zwembad van het hotel: In de zon

een boekje lezen… Helaas: de zon was al weg bij het zwembad en het zwembad was wel erg klein en saai…

Dan maar op de hotelkamer wat lezen en wat uitrusten… Want wij waren door de helikoptervlucht vanochtend wel erg vroeg wakker.

Nadat Bart via Google een leuk restaurant had uitgezocht zijn wij deze maar gaan opzoeken. Gelukkig was het eten hier lekker en was het uiteindelijk toch nog een gezellige dag…

Maar geen foto’s van deze “pechdag”……

Continue reading  

Zonsondergang in Grand Canyon

Vandaag, maandag, waren we vroeg wakker… Nadat we gisteren de zonsondergang in Monument Valley hebben gezien, willen wij ook wel de zonsopgang bekijken….

Helaas… Het was wat bewolkt… Dan maar nog een paar uurtjes slapen…

Na een licht ontbijtje richting Grand Canyon gereden. Onderweg veel bergen…

Uiteindelijk bij het National Park aangekomen, eerst wat uitkijkpunten langsgereden…

Ons hotel ligt aan de andere kant van het park… Even de tassen dumpen en vervolgens weer terug het park in dus…

 

Zonsondergang in Grand Canyon… Wat adembenemend was dit… Alweer…

De rode kleur van de berghen weer steeds intenser door de rode gloed van de zon… De schaduwen worden streeds langer en de mensen steeds stiller… Je moet er zijn geweest, maar hier een paar kiekjes… Overigens zijn de foto’s allemaal genomen met onze telefoons. De echte, mooie foto’s krijgen jullie wel bij de dia avonden te zien 😛

 

 

Morgen gaan wij een helikopter vlucht maken over de Grand Canyon. Een verlaat verjaardags cadeau van Bart aan Fabian… Wij gaan al vroeg…

Werkse daar 🙂 🙂

 …

Continue reading  

De woeste natuur…

Vandaag even langs de supermarkt gegaan om wat drinken en een ontbijtje te halen. Ze kennen hier, gelukkig, geen Albert Heijn maar wel de bonuskaart. Als toerist zijnde heb je deze natuurlijk niet. Maar, net als bij de AH, als je deze niet bij hebt, scant de kassiere deze zelf wel even. Met als gevolg dat wij elke keer bij de Family Dollar $3-$4 korting hebben. Toch leuk, ook op vakantie 🙂

En wat ook leuk is, is dat ze bij de Family Dollar een Starbucks hebben. Dus altijd lekkere koffie.

Daarna na de Arches National Park gereden. Dit park is bekend om zijn natuurlijke… Arches… Bogen! Heel wonderlijk allemaal wat de natuurlijk kan doen. En wat voor een kracht de wind kan hebben op steen. Zie hieronder…

 

Naast deze bogen zijn er een aantal pilaren ontstaan waar de wind langs waait… Maar op deze pilaren ligt nog een grote steen. Deze ligt hier al jaren. maar het is natuurlijk wachten op het vallen ervan. Het zou leuk zou als je dat meemaakt, alleen is dat leuk dan denk ik van korte duur… Een laatste dergelijke steen is eind jaren zeventig in de winter gevallen. Gelukkig was er toen niemand bij.…

Continue reading  

Bier en stoere mannen

Omdat wij zo’n mooie kamer hadden en zo’n lekker bed, zijn wij eigenlijk te laat vertrokken vanuit het hotel…

 

Maar om half 12 waren wij uiteindeijk toch bij het olympisch stadion van Sa

lt Lake City. Heel toevalig was deze open omdat er een Family Day was voor de US Air Force… Dan zie je dus twee mooie dingen tegelijk 🙂

 

Een mooi stadion maar niet zo groot en hij werd inmiddels gebruikt voor het American Football team van de SLC Football Boys… Ofzo… Onderweg richting Moab, Utah, onderweg even gestopt bij een “rest area”. Deze parkeerplaatsen zijn altijd een stukje van de weg, rustig, een schone WC en vaak met een mooi uitzicht. Hier kunnen wij in Nederland nog wat van leren. Ik, als reizende verkoper, zou dat niet erg vinden als wij ook zulke mooie parkeerplaatsen kregen langs ’s Neerlands wegen.

 

In Utah aangekomen begint het rode gebergte. Het was nog een best een lange rit vanaf SLC door een soort woestijn met aan beide zijden alleen maar gebergte. Niet zo’n mooie rit als gisteren, maar nog wel steeds veel te zien.

In Moab aangekomen hebben wij weer een echte Inn… Dat is even wennen na een echt hotel, maar de bedden sliepen heerlijk en de douche was goed.…

Continue reading  

At The Wendy’s

 

 

Frosty Shakes met boneless hot Chicken Wings…

Momenteel zijn wij nog onderweg naar Salt Lake City. Even een late lunch in Logan, Utah…

Posted from WordPress for Android (Upload from my mobile phone)

Continue reading  

Life is a highway… You’ve got to ride it…

Vanaf de 17e etage (bovenste verdieping) van het Little America hotel in Salt Lake City schrijf ik onze blog. Wat een uitzicht. En wat een mooi weer. Het is nu kwart voor 11 en het is al behoorlijk heet. Op de achtergrond hoor ik de fonteinen voor de ingang van het hotel.

 

 

Te beginnen bij gisterenavond… Nadat wij rond half 7 in het hotel zijn aangekomen zijn we meteen de stad in gegaan. Het hotel bevindt zich in de Mainstreet, dus we zitten midden in de stad van de Mormonen. Naast de Olympische Spelen is Salt Lake City (SLC) hier bekend van. SLC is een mooie, schone stad. Typsche Amerikaanse gebouwen met nier en daar een zwerver, maar veel gezeligheid. Toevallig was gisteren de restaurantweek begonnen dus eigenlijk zitten alle, overigens hele leuke, restaurants vol. Na wat gebrom hier en daar van ons beide… (Die vindt dat niet goed en die dat niet en dat is te duur en dat is te…) hebben we uiteindelijk een super leuk restaurant gevonden. Midden in het centrum. Op een dakterras: DE place to be voor SLC.

Hier weer eens een heerijke hamburger gegeten. Met een voorgericht: Tortilla’s met kaas, kip en andere zooi… Jammer dat ze in Amerika niet alles snappen: het voorgerecht werd een side dish… Dus alles tegelijk naar binnen werken.…

Continue reading  

Jammer dat er geen sneeuw ligt…

Vandaag gaat de rit richting het zuiden. Maar eerst wilden wij nog even een van de grootste geisers ter wereld zien. Deze geiser spuit om de 90 minuten een enorme hoeveelheid water de lucht in… Het was bijzonder om dit te zien.

Eerst even een licht ontbijtje gedaan bij een restaurantje op het park. Wat hier opvalt is dat er in de restaurants een bordje hangt dat wapens niet zijn toegestaan. Heel apart…. Je mag vanaf je 16e rijden, ik ben al een keer gevraagd of ik mijn legitimatie bij mij had voordat ik een biertje mocht drinken, maar iedereen loopt wel met wapens. En dat mag dan weer niet in een restaurant… Maar goed.

 

Wat nog meer opvalt zijn de Amerikanen. Zij wonen hier dan wel maar het blijft een apart volk. Veel Amerikanen gaan natuurlijk op vakantie in eigen land. Niet zo raar als je in zo’n groot land woont. Zij gaan dan met de camper. Opzich niet raar, wij gaan met de camper of tent of caravan richting Frankrijk.

Maar de gemiddelde Amerikaanse camper heet bij ons een touringcar. En omdat een Amerikaanse camper niet overal mag komen, logisch, hangen zij hun SUV ook nog maar even achter de camper… Dan kunnen ze op de kleinere weggetjes gewoon hun SUV gebruiken en de camper plaatsen op een parkeerplaats…

Rond het middag uur hebben wij Yellowstone National Park verlaten en rijden wij richting Salt Lake City.…

Continue reading  

Beter dan de veluwe…

Het was een heel koud nachtje in onze lodge (het was ’s nachts -2 graden, buiten dan wel). Deze woensdag gaan wij Yellowstone National Park echt verkennen… Met de auto natuurlijk!

Na een echt Amerikaans ontbijt in de general store gaan wij op weg. Echt Amerikaans ontbijt zijn (verdeeld over ons beide) pancakes, ei, bacon en muffins met een sloot koffie en een slot orange juice…

Yellowstone heeft een heel divers landschap met grote hoogte verschillen. Bekend in Yellowstone zijn de geisers. De grote bekende gaan wij morgen bezoeken. Dit is dit Old Faithfull. Maar er is meer te zien. Van kleine geisers tot modder poelen waar heet modder en water omhoog komt uit de grond. Dit geeft soms een landschap waar alle bomen en planten vergaan zijn door het kokende water en modder…

Daarnaast zijn er grote watervallen, meertjes en veel… heel veel bomen in het park. Daarnaast zijn er heel veel

toeristen. Die stoppen bij elke bison, hert of andere toerist die stopt om te kijken wat er nou tussen de bomen te zien in. Ook mensen zijn net kudde dieren. Wat zullen die Bisons wel niet van ons denken…

Al met al een heel mooi park. Terug gekomen in onze lodge, het werd al wat kouder, hebben wij maar snel een Nespresso wannabe gezet.…

Continue reading  

I want bread with.. ehhh I want Ham, Cheese and chicken with bread…

Na twee dagen afgesloten te zijn geweest van de buitenwereld zijn wij weer online. Afgelopen dinsdag zijn wij vanuit het Super 8 Hotel in Buffalo (Wyoming) richting Yellowstone National Park gereden. Een rit van ongeveer 300 mile (450 km).

Onderweg eerst bij de Dollar Family super

markt (wij verbazen ons nog steeds over hoe groot zelfs de kleine supermarkten zijn, AH XL is er niets bij) een broodje gehaald. Ja een broodje, maar dan wel met een halve kilo vlees erop. Voor Bart de Italiaanse versie (met salami enzo) en voor mij de Amerikaanse versie (kip en kalkoen en ham met kaas). Onderweg hebben wij dit broodje bij een “Recreational Area” even opgegeten. Wat een rust daar…

Daarna verder richting de Big Horn Moutains. Een uitloop van de Rocky Mountains. Hier kwamen wij uiteindelijk uit op een hoogte van een kleine 4.000 m. Wat een mooi uitzicht weer en wat een bijzonder landschap.

Een hele mooi rit door kale en dorre gebieden en opeens waren er weer hele bergen vol groene naaldbomen. Onderweg gestopt bij een waterval: de Shell Falls. Opeens midden in de gebergte een redelijk grote waterval.

Daarna doorgereden richting Cody. Hier hebben wij nog even een kleine stuwdam- en meer bekeken.…

Continue reading  

Het moet niet gekker worden… Crazy Horse…

Vandaag waren wij weer vroeg wakker. Zoals elke ochtend eigenlijk. Maar wij gaan dan ook wel redelijk vroeg slapen. Elke motel of hotel waar wij slapen namelijk ligt in de middle of nowhere… Er is weinig te doen. Maar wij zijn dan ook wel moe elke avond van de avonturen, het rijden en alle indrukken. Net kleine kinderen he.

Trouwens we hebben wel wat grappige dingen meegemaakt. De eerste nacht, in Denver, werden wij behoorlijk geschrokken tegelijk om 0.00 wakker: Kei harde muziek galde door de kamer… De vorige bewoner van de kamer had de wekker om dit tijdstip gezet en de radio om zijn hardst… Dat was dus schrikken, en lachen…

Afgelopen nacht moest ik, Fabian, naar de toilet. Ik in het donker de badkamer deur opgezocht. Als je elke nacht ergens anders slaapt is dat best moeilijk. Ik was eindelijk bij de deur aangekomen… Op slot??? Dan sta je raar te kijken en ik wist zeker dat Bart nog in bed lag. Ik hem toch maar even wakker gemaakt, ja hij lag er echt… Samen gekeken of het echt de badkamer deur was en niet de deur naar de gang… Niet dat klopt. Bleek dus op onverklaarbare wijze dat de deur in het slot was gevallen.…

Continue reading  

Help! Geen bereik…

Best grappig… Ben je in een modern land als de US… Maar wij kunnen al bijna 24 uur niet bellen of SMS’en… Er is hier namelijk nergens bereik… En dan hoor je altijd mensen zeuren… “Ja, met Orange had ik nooit bereik op de A2 daar en daar”. Nou hier heb je dus honderden miles geen bereik, En tjah, eigenlijk mis je het niet eens.

Gelukkig heb je in elk hotel gratis WIFI… En tv’s. Gisteren avond in een sportsbar even wat gegeten. En op elke tafel stond gewoon je eigen persoonlijke TV met American Football erop. Nou hebben Bart en ik wienig verstand van sport. Maar American Football snap ik al helemaal niets van!

Zo Bart is klaar met douchen, dus ik ga ook maar even… Het is nu kwart voor negen en wij gaan zo weer lekker op weg. Het is al zonnig, zo ver we dat kunnen zien door het mooie uit zicht. Even lans de Starbucks, Dunkin Donuts of whatever en dan naar Crazy Horse en Mount Rushmore… Bekend van de presidentshoofden, uitgehakt in de bergen.

Welterusten voor jullie bijna, wij gaan nu pas beginnen 🙂…

Continue reading  

Another 40 miles…

Vandaag eigenlijk een reis dagje gehad. Ongeveer 450 km gereden.

Na een drama nacht in het motel, waren wij weer vroeg wakker. De hele nacht denderden er toeterende treinen voorbij… Het bed was te klein en de airco maakte zoveel herrie dat het leek alsof er een diesel locomotief in de kamer stond…

De rit naar Deadwood was super… Van kale en dorre uitgestrekte gebergte naar mooie berglandschap vol met denne bomen en meertjes… Wat een mooi gevarieerd landschap…

Nu dus in een leuk hotel in Deadwood, South Dakota… Met een mooi uitzicht op een berg…

Vandaag heb ik, Fabian, de eerste spareribs op en Bart Wodka-Cola… Dat wordt lachen…


Continue reading  

Rock the Rocky Moutains

 

 

 

Wat was dat mooi… De Rocky Mountains… Na eerst een stuk te hebben gereden, kwamen wij aan bij dit National Park. En Amerika zou Amerika niet zijn als je hier met de auto niet in mocht.

Uiteindelijk hebben wij 9 mile “off road” de bergen ingereden. Wij zaten op een hoogte van bijna 4.000 meter uiteindijk. Met hier en daar wat sneeuw, herten en eekhoorns…

Om half acht aangekomen  in een kansloos motel. Maar ja, wij hebben een bed… En wij hebben Boritos op… Heerlijk!

Posted from WordPress for Android (Upload from my mobile phone)

Continue reading  

star BUCKs…

Echt leuk is het niet meer… Want in Nederland heb je het ook… Toch altijd even leuk om hier je cafeine shot te halen…

Voor Bart een choco en slagroomshot….

Bij een supermarkt even wat boodschappen gedaan. Jammer, of gelukkig, dat wij niet zulke supermarkten hebben. Met opgepoetste appels aan toe..

Posted from WordPress for Android (Upload from my mobile phone)

Continue reading  

Eindelijk aangekomen…

Na 13 uur zijn wij veilig aangekomen in Denver… Overstap gehad in Minneapolis (ff een MacShake gehaald natuurlijk), de auto opgehaald en naar het hotel gereden.

Vliegen ging allemaal goed. Delta Airlines, dus het eten was pizza met roomijs en “Diet Coke”. Echt Amerikaans!

Auto is vrij nieuwe Hyundai. Je zou m in Nederland niet kopen, toch mooi ding.

Nu ff douchen en wat hamburgers en Bud scoren…

Posted from WordPress for Android (Upload from my mobile phone)

Continue reading  

Op weg…

image

image

Nu op Schiphol… Nog even broodje eten… Om 13.15 gaan wij de lucht in… Over 15 uur ofzo meer nieuws….

Posted from WordPress for Android (Upload from my mobile phone)

Continue reading