I want bread with.. ehhh I want Ham, Cheese and chicken with bread…

Na twee dagen afgesloten te zijn geweest van de buitenwereld zijn wij weer online. Afgelopen dinsdag zijn wij vanuit het Super 8 Hotel in Buffalo (Wyoming) richting Yellowstone National Park gereden. Een rit van ongeveer 300 mile (450 km).

Onderweg eerst bij de Dollar Family super

markt (wij verbazen ons nog steeds over hoe groot zelfs de kleine supermarkten zijn, AH XL is er niets bij) een broodje gehaald. Ja een broodje, maar dan wel met een halve kilo vlees erop. Voor Bart de Italiaanse versie (met salami enzo) en voor mij de Amerikaanse versie (kip en kalkoen en ham met kaas). Onderweg hebben wij dit broodje bij een “Recreational Area” even opgegeten. Wat een rust daar…

Daarna verder richting de Big Horn Moutains. Een uitloop van de Rocky Mountains. Hier kwamen wij uiteindelijk uit op een hoogte van een kleine 4.000 m. Wat een mooi uitzicht weer en wat een bijzonder landschap.

Een hele mooi rit door kale en dorre gebieden en opeens waren er weer hele bergen vol groene naaldbomen. Onderweg gestopt bij een waterval: de Shell Falls. Opeens midden in de gebergte een redelijk grote waterval.

Daarna doorgereden richting Cody. Hier hebben wij nog even een kleine stuwdam- en meer bekeken. Van Bart kreeg ik te horen dat dit nog niets voorstelde, dat wij nog VEEL grotere te zien krijgen. Bij de dam even gezond gedaan en onze fruitsalade opgegeten.

Hierna zijn wij door een wat platter landschap gereden en begon het ook een beetje te regenen. Gelukkig viel dit mee. Het laatste stuk was nog redelijk saai (ach je wordt de bergen en de naaldbomen ook zat 😉 maar bij het Yellowstone NP aangekomen begon de mooie omgeving weer.

Hier de eerste Buffels gezien (schijnen altijd een slecht humeur te hebben) en het Yellowstone Lake met een kleine geiser (woensdag meer hierover). Je denkt een national park, daar rijd je zo door heen. Nee, het park is 9.000 km2 groot en hiermee het grootste park van de VS en ook het eerste National Park. Midden in het park aan het meer hebben wij een leuke cabin. Soort Center Parks huisje maar op een super mooie locatie… En geen kansloos Center Parks Plaza met bowlingbanen en schreeuwende jambekken (soory Jos, jouw woordje).

Alhoewel… Voor het mooie en lekkere restaurant moest je reserveren en deze was al helemaal vol. Dus dat doen we morgen maar. Dan maar bij het zelfbedieningsrestaurant eten… Het was bijna Center Parks 🙂 Maar het was wel heel lekker…

 

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.