Tijd om terug te gaan

image

We zitten weer op het vliegveld, helaas… Op weg naar het mooie Nederland. Maar eerst richting ons startpunt van 3 weken geleden: Washington, hier moeten we namelijk even overstappen en 2 uurtjes wachten. Valt dus mee…

We horen net op het nieuws dat de laatste zomer dagen van Florida voorbij zijn. Wij gaan dus net op tijd weg. Dat was gisteren ook wel te merken, het regende een beetje terwijl wij op het strand lagen. Maar het viel allemaal wel mee. Gisteren hebben we nog even lekker genoten van onze laatste vakantiedag. Lekker ontbijten bij The News Café op Ocean Drive. Daarna even gewinkeld en vervolgens naar het strand. Het was afgelopen dagen wel erg warm.

Eergisteren hebben we afgesproken met een ex-collega van Fabian. Via Facebook kwamen we er achter dat hij een paar dagen in Miami zit voor zijn werk. Het was een gezellige avond met de nodige cocktails, biertjes en hamburgers.

Zoals in het vorige bericht gezegd: er is weinig interessants te vertellen over ons verblijf in Miami. Gewoon nog even genieten van alles voordat er weer een jaar van hard werken aan komt. En nu zitten we hier, een beetje chagrijnig op één van de vele, vooral saaie, vliegvelden van de VS.

De afgelopen weken

We hebben weer genoten de afgelopen drie weken. De eerste paar dagen vanaf Washington tot Gatlinburg was het helaas was mistig en regenachtig weer. Hierdoor hebben we het begin van de Great Smoky Moutains niet goed kunnen zien. Gelukkig werd het weer, terwijl we zaten te bubbelen op het balkon, snel beter. De natuur is erg mooi in de gedeelte van de VS, maar wel erg veel van het zelfde. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het westen.

Na het bubbelen hebbn we Fabian’s oom, Frans en tante Sharon bezocht. Dit was erg gezellig, vooral ook omdat we elkaar heel lang niet hebben gezien. Samen lekker geluncht en ’s avonds uit eten geweest. Het is jammer dat we maar zo kort zijn gebleven.

Vervolgens via Chattannooga naar Nashville gereden. De country stad bij uitstek. Een leuke stad, wat voornamelijk om de muziek en bars draait. Vanaf Nashville zijn we naar Memphis gereden. Ook een hele gezellige stad. Elvis Presley en de leuke barretjes met muziek. Vanuit Memphis zijn we naar Vicksburg gereden. Dit was meer en tussenstop, waar we twee dagen zijn verbleven. Eén dag was hier genoeg geweest. Er is verder niet heel veel te doen in de omgeving.

Vanuit Vicksburg kwamen we aan in Natchez. Een erg leuk gebied, een leuk hotel en zeker de moeite waard om hier langs te gaan. En dan New Orleans. Genoeg overb geschreven denk ik. Een leuke stad. Punt. Moet je zeker een keer bezocht hebben. Er is zat te doen.

En hetzelfde geldt voor Miami. Genoeg te doen in Zuid Florida. The Keys, Everglades, west kust en natuurlijk Miami Beach. Slenteren en mensen kijken op Ocean Drive, het gezellige Espanoal Way en het winkelgebied en de stranden.

Al met al was het een super reis. Heel anders dan vorigr jaar Indonesie maar ook andetrs dan twee jaar geleden. De natuur was dit jaar wat eentoniger en we hebben meer steden bekeken. We hebben ook weer flink gereden, en ook de weg er naar toe, is natuurlijk onderdeel van de reis. En het eten, want daar genieten we ook erg van. Genoeg gegeten, dus weer sporten vanaf maandag.

Natuurlijk hebben wij nog de traditie van het interview… Net als vorige jaar. Hier komt hij:

B Bart – F Fabian

Wat was jullie leukste hotel? Waarom?

B The Betsy hotel in Miami omdat het een mooi, chique en stijvol hotel is en de Plantation Home in Natchez om de historie en de natuur. De mooie tuin er om heen was ook geweldig.

F Eigenlijk wil ik mij bij Bart aansluiten. Alhoewel het huis in Gatlinburg ook geweldig was. Het bubbelbad op het balkon en het barbecuen. Ook bij Frans en Sharon hebben we zeker goed geslapen en hebben we een goed ontbij gehad 🙂

Wat was het slechtste hotel? Waarom?

B Het hotel in Wayensboro was wel netjes, maar stonk en stond op een hotel gebied met meer hotels en fastfoodrestaurants. Niet slecht, maar weinig bijzonder. En Nashville was ook niet zo bijzonder.

F Uhhh…. tja een beetje het zelfde. Echt slechte hotels hebben we dit jaar niet gehad. Alhoewel ik niet over al goed heb geslapen.

Waar hebben jullie het lekkerste geslapen?

B Bij Oom Frans en in Chattannooga in de DoubleTree by Hilton.

F Ja, dit jaar meer slechte bedden of vooral slechte kussens, dan voorgaande jaren. Bij Frans zeker lekker geslapen en in Natchez, in het hemelbed 😉 Maar ook de Bed & Breakfast. Raam open, in het bos, de krekels, het regende een beetje… Heerlijk.

Wat was echt het hoogtepunt van de reis?

F Oom Frans en Sharon weer zien. De Jack Daniells fabriek vond ik erg gaaf. Ook de Ruby Falls waren erg gaaf. Qua steden was New Orleans erg leuk.

B New Orleans, het was zo’n levendige wijk French Quartier, leuke tentjes, lekker eten, levendig. Miami ook, gewoon relaxen en beetje kijken. Ook Frans en Sharon vond ik leuk om kennis mee te maken en om meer te weten te komen van de Amerikaanse cultuur, waar zij veel over hebben verteld.

En het dieptepunt?

F Tja, misschien het slechte weer de eerste paar dagen. Dit verpest een beetje je vakantie gevoel en we hebben onze route wat moeten aanpassen. Gelukkig werd het snel beter weer.

B Ook niet echt een diepte punt. Vicksburg was een beetje te lang voor 2 dagen, dat hadden we anders kunnen doen achteraf. Maar je zit vast aan je schema. Het militaire park was wel erg leuk.

Waar hebben jullie het lekkerste gegeten?

B Natchez, in de Plantation Home en de Sea Food Tower in Miami. Beide helaas wel erg duur.

F Tja, we hebben veel gemeen. Ik sluit me aan bij Bart!

Wat was het mooiste wat jullie hebben gezien?

B Uitzicht vanuit ons huis in Gatlinburg en de French Quartier in New Orleans.

F Washington vond ik erg mooi, had ik langer willen blijven. De Blue Ridge Parkway (Great Smoky Moutains) was ondanks de mist toch ook wel erg gaaf. Ook om te rijden.

En volgend jaar?

F Europa! Want daar is nog genoeg te zien. We hebben al zo onze ideeën, maar dat komt nog wel. We gaan begin volgend jaar maar eens plannen, nu eerst het huwelijksfeest van mijn broer, ook erg leuk.

B Inderdaad, plannen genoeg, dus het komt wel goed

Wij willen jullie weer bedanken voor het volgen van ons blog. Het is voor een een naslagwerk, maar we vinden het ook hartstikke leuk om jullie te laten meegenieten van waar wij van genieten.

We willen jullie ook bedanken voor jullie reacties en dergelijke. Tot snel maar weer….

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.