Olympic National Park

Gisteren (maandag) zijn we wakker geworden in ons Motel in Forks, Washington. De kamer was prima, maar het dorpje stelt niet zo veel voor. We hebben voor Forks gekozen omdat het een prima uitvalsbasis is voor Olympic National Park. Verder zouden we hier hard door rijden. Er is weinig te doen en niet echt een lekker restaurant voor het diner.

Links ons motel in Forks, Washington
Links ons motel in Forks, Washington

We pakken ons ontbijt aan de overkant van ons motel en rijden vervolgens naar Hoh Rainforest in Olympic National Park. In Olympic National Park bevindt zich onder andere Mount Olympus en Hoh Rainforest dus. Dit is één van de weinige gematigde regenwouden in de wereld. In het gebied valt gemiddeld 5m regen per jaar (bron: Wikipedia). In Olympic National Park zijn veel wandelroutes te vinden van eenvoudig tot pittige tochten de bergen in.

Hoh Rainforest

Wij gaan dus naar de Hoh Rainforest. Hier zijn o.a. veel sparren te vinden die soms tot wel 80m hoog kunnen worden en tot 7m breed. Deze soort sparren houden van een vochtige grond en van de kust. Die staan hier dus prima.

Sparren in 
<figcaption class=Sparren in Hoh Rainforest in Olympic National Park

Ook door de hoge luchtvochtigheid, vind je er veel korstmossen. Deze vormen bijna een eenheid met de bomen. Via de wandelroutes in Hoh Rainforest, kom je langs de sparren, de mossen en de Hoh River. Het is een vrij eenvoudige route en je bent er zo’n dik uur mee bezig. Door het beperkt aantal parkeerplaatsen, duurde het wel even voordat we het park in konden.


<figcaption class=Hoh Rainforest in Olympic National Park

<figcaption class=Hoh Rainforest in Olympic National Park, deze 5 bomen zijn helemaal met elkaar vergroeid

<figcaption class=Hoh Rainforest in Olympic National Park, met veel varens en bomen bedekt met korstmossen
oh River die aan het einde van de zomer bijna helemaal droog staat
De Hoh River staat aan het einde van de zomer bijna helemaal droog staat

Je zou er ook herten kunnen vinden, maar helaas… die zien wij niet. Na een mooie wandeltocht door het park, rijden we richting Rialto Beach. Daar hebben jullie al een stuk over gelezen.

Rialto Beach
Rialto Beach

Port Townsend

Je kan in de VS bijna alles via de drive inn doen. Zoals de fastfood ketens, de pin automaat, je boodschappen of de apotheek. Ook je ontbijtje en koffie kan je via de drive inn halen. Dat wilden wij doen aan de overkant van ons hotel in Forks. Helaas, het was druk en duurde lang, dus we zijn maar snel door gereden en hebben ons ontbijt gescoord in Port Angeles (niet te verwarren met Los Angeles) bij de Coffee Box.

Drive Inn om je koffie en ontbijt te scoren in Forks, Washington
Drive Inn om je koffie en ontbijt te scoren in Forks, Washington

In Port Angeles wilden we een ander gedeelte van Olympic National Park bezoeken: Huricane Ridge. Helaas was de weg in het park voor een ruime maand gesloten ivm werkzaamheden. Helaas dus… die konden we niet bezoeken. Port Angeles was verder een saai plaatsje. Wel leuk is dat je hier Canada kan zien: Victoria Island.

De haven van Port Angeles met in de verte Canada
De haven van Port Angeles met in de verte Canada

Wij rijden door naar onze voor laatste stop: Port Townsend. We zitten in het Palace Hotel. Een ouderwets hotel, midden in het dorpje. Het is heerlijk weer en we steken de straat over en we zitten aan de zee. Er is niet echt een strand, maar je kan lekker bij het water zitten en langs het water lopen.

Port Townsend in Washington
Port Townsend in Washington
Palace Hotel in Port Townsend, Washington
Palace Hotel in Port Townsend, Washington

Na een wandel tocht door de stad, besluiten we op een terrasje te zitten en een lokaal wijntje te drinken. Het is nog steeds heerlijk weer en veel terrassen kom je niet tegen in de VS. Dus we maken er gebruik van. Hier genieten we van de wijn, een kaasje, de zon, de zee en elkaar… Morgen is onze laatste rit met de auto: Seattle. Hier leveren we de auto in en genieten dan nog van 2 volle dagen en een beetje, van deze stad.

Wijn, kaas, zon en zee in Port Townsend, Washington
Wijn, kaas, zon en zee in Port Townsend, Washington

 

Advertentie
  1. Wat heerlijk om al jullie Amerika belevenissen te volgen, met af en toe bekende plaatjes. 🙂
    Geniet er nog lekker van de laatste paar dagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.