Verenigde Staten

De Verenigde Staten van Amerika. Ik (Fabian) kende het van Miami Vice. Het A-Team en diverse films. Ik weet nog dat ik ooit tegen mijn moeder zei: "Ik hoef nooit naar Amerika. Daar word je op elke hoek van de straat neergeschoten". Maar ja, dan word je wat ouder.

Grote auto's in de VS op de Blue Ridge Parkway

Grote auto’s in de VS op de Blue Ridge Parkway

Inmiddels heb je ook door dat je oom daar al jaren woont. En je hoort toch wel hier en daar dat het een super gaaf land is. In 2009 ging ik hier voor het eerst naar de Verenigde Staten. Bart was er al geweest… Wij gingen naar Miami. En ik was opslag verliefd op de Verenigde Staten. Een jaar later hebben we ons auto opgehaald en we zeiden beide “Het is net alsof we weer thuis komen”. En zo voelt het inmiddels wel.

De vrijheid die je er hebt, de (soms wat overdreven, maar zelden irritant) vriendelijke Amerikanen, het gevarieerde landschap en de diversiteit aan eten. Ik zal niet zeggen “alles”, maar heel veel is in Amerika gewoon fantastisch!

Voor elk wat wils

De Verenigde Staten is echt voor iedereen geschikt. Voor kinderen, jongeren, de wat oudere (grrr… ja, daar vallen wij al onder) maar ook zeker voor de senioren onder ons. Je kunt kiezen uit steden, vele National Parken, pretparken, strandvakantie, cultuur… Of een mooie combinatie hiervan. Zeker aan de westkust ga je van Yellowstone (geisers, watervallen, wilde natuurlijk), naar Death Valley (alles is dood….), naar Grand Canyon. En zo zit je weer in de mooie grote steden als Las Vegas en San Francisco.

Prima met de auto te doen

Het land is prima met de auto te bereiden. Je huurt gemakkelijk een auto, gaat zetten, zit je linker voet in de hoek en met de rechterhoek ga je gas geven en remmen: vrijwel alle auto’s hebben automaat. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om auto te rijden. Ook als je niet gewend bent om in een automaat te rijden! De wegen zijn breed, je hoeft zelden “file te parkeren” en het land is echt ingericht om met de auto te berijden. Dus hier moet je zeker niet bang voor zijn.

Natuurlijk zijn er ook heel veel groepsrondreizen te verkrijgen via de bekende reiswebsites. Als het echt niet anders kan, dan zou je dit prima doen. Maar ik raad aan om gewoon zelf te gaan rijden. Het komt echt wel goed!

 

Advertentie

Plaatsen in Verenigde Staten

Bekijk Meer  

Informatie

Bekijk Meer  

Artikelen

Bekijk Meer  

Nog even in Seattle

Daar zitten we dan… Op SeaTac International Airport… de luchthaven van Seattle. Koffers zijn ingeleverd en we hebben onze laatste losse dollars uitgegeven. Er is geen weg terug meer… alhoewel, lopend langs de gates zien we leuke andere bestemmingen zoals San Francisco of Hawaii. We kiezen toch voor gate A11: Amsterdam. Vanochtend hebben we bagels gehaald op Pike Market. Het …

Verder lezen  

Sleepless in Seattle

Het kon niet anders… er moest een blogbericht komen met dit onderwerp… en het is nog een beetje waar ook… Maar eerst terug naar gisteren (woensdag) ochtend. We werden wakker in Port Townsend in het Palace Hotel. De lokale pizzeria op de hoek had zijn uitlaat van zijn keuken zo’n beetje onder ons raam hangen. Het rook dus lekker in …

Verder lezen  

Olympic National Park

Gisteren (maandag) zijn we wakker geworden in ons Motel in Forks, Washington. De kamer was prima, maar het dorpje stelt niet zo veel voor. We hebben voor Forks gekozen omdat het een prima uitvalsbasis is voor Olympic National Park. Verder zouden we hier hard door rijden. Er is weinig te doen en niet echt een lekker restaurant voor het diner. …

Verder lezen