Verenigde Staten

De Verenigde Staten van Amerika. Ik (Fabian) kende het van Miami Vice. Het A-Team en diverse films. Ik weet nog dat ik ooit tegen mijn moeder zei: "Ik hoef nooit naar Amerika. Daar word je op elke hoek van de straat neergeschoten". Maar ja, dan word je wat ouder.

Grote auto's in de VS op de Blue Ridge Parkway

Grote auto’s in de VS op de Blue Ridge Parkway

Inmiddels heb je ook door dat je oom daar al jaren woont. En je hoort toch wel hier en daar dat het een super gaaf land is. In 2009 ging ik hier voor het eerst naar de Verenigde Staten. Bart was er al geweest… Wij gingen naar Miami. En ik was opslag verliefd op de Verenigde Staten. Een jaar later hebben we ons auto opgehaald en we zeiden beide “Het is net alsof we weer thuis komen”. En zo voelt het inmiddels wel.

De vrijheid die je er hebt, de (soms wat overdreven, maar zelden irritant) vriendelijke Amerikanen, het gevarieerde landschap en de diversiteit aan eten. Ik zal niet zeggen “alles”, maar heel veel is in Amerika gewoon fantastisch!

Voor elk wat wils

De Verenigde Staten is echt voor iedereen geschikt. Voor kinderen, jongeren, de wat oudere (grrr… ja, daar vallen wij al onder) maar ook zeker voor de senioren onder ons. Je kunt kiezen uit steden, vele National Parken, pretparken, strandvakantie, cultuur… Of een mooie combinatie hiervan. Zeker aan de westkust ga je van Yellowstone (geisers, watervallen, wilde natuurlijk), naar Death Valley (alles is dood….), naar Grand Canyon. En zo zit je weer in de mooie grote steden als Las Vegas en San Francisco.

Prima met de auto te doen

Het land is prima met de auto te bereiden. Je huurt gemakkelijk een auto, gaat zetten, zit je linker voet in de hoek en met de rechterhoek ga je gas geven en remmen: vrijwel alle auto’s hebben automaat. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om auto te rijden. Ook als je niet gewend bent om in een automaat te rijden! De wegen zijn breed, je hoeft zelden “file te parkeren” en het land is echt ingericht om met de auto te berijden. Dus hier moet je zeker niet bang voor zijn.

Natuurlijk zijn er ook heel veel groepsrondreizen te verkrijgen via de bekende reiswebsites. Als het echt niet anders kan, dan zou je dit prima doen. Maar ik raad aan om gewoon zelf te gaan rijden. Het komt echt wel goed!

 

Advertentie

Plaatsen in Verenigde Staten

Bekijk Meer  

Informatie

Bekijk Meer  

Artikelen

Bekijk Meer  

De kracht van de natuur in Oregon en Washington

Inmiddels zitten we in Portland in de staat Oregon. Een klein beetje “aangeschoten”, maar daar over later meer. We hebben de afgelopen dagen de kracht van de natuur ontdekt in verschillende natuurgebieden in Oregon en Washington State, maar ook de stad Portland bezocht. Gisterenochtend (maandag) werden we wakker in ons hotel nabij Seattle. We werden eerst om 2 uur ’s …

Verder lezen  

We mogen weer! Rondreizen door Washington State en Oregon

We mogen weer! Hoe vaak is dat de afgelopen maanden wel niet gezegd. Door iedereen. Zo ook door ons: “We mogen weer! Eindelijk rondreizen door Washington State en Oregon.” Op het moment dat ik dit stukje schrijf, zitten we op 3.209km van onze bestemming en moeten we nog ruim 4 uur vliegen. We vliegen nu boven Canada want, jawel, we …

Verder lezen