Hoe vraag ik een visum of ESTA aan voor de Verenigde Staten?

De Verenigde Staten is een blijft een supergaaf land. Het is alweer 3 jaar geleden dat we geweest zijn, dus het wordt weer eens tijd. Maar voordat je op reis gaat, moet je een visum of zoals het in de VS heet een ESTA aanvragen. Deze moet je van tevoren aanvragen, want anders mag je niet eens naar de Verenigde Staten reizen. We vertellen je hier graag hoe je een ESTA aanvraagt en waar je aan moet denken. Met een beetje hulp, is het allemaal niet zo moeilijk!

Wat houdt ESTA in?

ESTA staat voor “Electronic System for Travel Authorization”. Of te wel een elektronische database om te mogen reizen. Hierin wordt dus iedereen digitaal geregistreerd die naar de VS wil reizen. Je vraagt deze uiterlijk drie dagen voordat je vertrekt aan. De vliegtuigmaatschappij die controleert bij het inchecken of je de ESTA ook hebt. Heb je deze niet, dan wordt je gewoon al op Schiphol geweigerd en dan heb je wel een kleine uitdaging. Deze kan soms nog opgelost worden op het vliegveld, maar we raden dat zeker niet aan. Ga gewoon voorbereid op weg, en zorg dat je op tijd je ESTA binnen hebt. Het is zo gemakkelijk.

New York, Verenigde Staten

New York, Verenigde Staten

Hoe lang is de ESTA geldig?

Zoals gezegd is de ESTA 2 jaar geldig. Maar je mag met een ESTA maximaal 90 dagen in de VS verblijven. Ben je dus van plan om langer te blijven: “Lucky You!”. Maar dan heb je niet voldoende aan een ESTA. Lees hier meer informatie over ESTA aanvraag voor Amerika.

En wat als ik de ESTA eenmaal heb?

Als je de aanvraag hebt gedaan (we leggen zo uit hoe dat werkt), ontvang je hier een bevestiging van en ben je welkom in de VS (als het goed is natuurlijk). Althans, je bent voorlopig welkom. Het kan zijn dat je bij aankomst alsnog wordt geweigerd. Maar dat kan natuurlijk altijd. Op Schiphol worden er, op alle reizen naar de VS, al een aantal vragen aan je gesteld zoals wat je ga doen en met wie reist.

Deze vragen worden ook nog gesteld bij aankomst in de Verenigde Staten. Soms heb je een wat vriendelijkere douanebeambte dan de andere keer. Aantal vragen uit onze ervaring:

 • Wat ga je hier doen en hoe lang blijf je?
 • Wat voor werk doe je?
 • Hoeveel geld heb je bij je?
 • Met wie ben je en wat je relatie met hem/haar?

Je kan je dus even voorbereiden. Is je Engels wat minder goed? Oefen dan zeker even samen 😉

Miami Beach, Florida, Verenigde Staten

Miami Beach, Florida, Verenigde Staten

Waarom zijn ze zo streng?

Gezien het verleden van de Verenigde Staten, willen ze graag weten wie hun land binnenkomt en wat men dan hier komt doen. Zo kunnen ze ook gemakkelijker landen uitsluiten, iets wat de president zomaar kan bepalen. Of ze daadwerkelijk wat met de informatie doen, dat weten we niet. Een voordeel van het aanvragen voor de ESTA, is dat je in het vliegtuig geen groen formulier hoeft in te vullen. Dit moest in het verleden wel, en daar zaten dezelfde vragen in.

Ok, en hoe vraag ik deze nu aan?

De aanvraag van ESTA kost maar een paar minuten. Dit kan rechtstreeks via een Amerikaanse site en betaal je dan met je creditcard. Heb je geen creditcard of vind je dat wat eng, dan raden we je zeker aan dit te doen via Visumbuitenland. Dit gaat gemakkelijk en kost maar 29,95 en je kan dan ook (naast creditcard) met iDeal, PayPal of Bancontact betalen.

Visumbuitenland is onder andere gespecialiseerd in ESTA aanvragen voor de Verenigde Staten.

Het aanvragen gaat via het ESTA-formulier en gaat gemakkelijk in een paar stappen:

 • Gegevens van de aanvrager: omdat je de aanvraag voor meerdere personen kunt doen, vul je hier je persoonlijke gegevens in. Later kun je gezinsleden toevoegen;
 • Je reisgegevens. Hier zijn je eerste verblijfplaats of contactpersoon niet verplicht. Een contactpersoon in het geval van nood moet wel ingevuld worden. Dit is dus één van de thuisblijvers;
 • Gegevens van de reiziger(s): hier kun je meerdere personen invullen die reizen (inclusief je zelf). Vooral paspoortgegevens zijn hier belangrijk, let op typefouten!
 • Achtergrond van de reiziger(s): hier geef je aan of je ooit een crimineelverleden hebt gehad, drugs gebruikt etc.

Controleer alles goed en druk dan op “Aanvraag bevestigen”. Dan kunt u betalen, en meestal binnen een dag heeft u de ESTA-bevestiging binnen per mail.

Beale Street, Memphis, Tennessee, Verenigde Staten

Beale Street, Memphis, Tennessee, Verenigde Staten

Wat moet je verder nog weten?
 • Aangezien de ESTA twee jaar geldig is, kun je deze dus meerder keren gebruiken. Heb je een nieuw paspoort gedurende de periode gekregen, dan moet je echt een nieuwe ESTA aanvragen. Dit geldt dus ook voor je gezinsleden
 • Maak geen typefouten. Je aanvraag kan worden afgewezen of bij het inchecken bij je luchtvaartmaatschappij heb je een probleem;
 • Bij inchecken wordt gecontroleerd of je een ESTA hebt, zorg dus echt dat je op tijd bent;
 • Spoedaanvragen kan ook via Visumbuitenland. Bekijk daarvoor zeker hun site, mocht je dit nodig hebben;
En nu?

Heb je alles aangevraagd? Heel goed, dan kun je gaan genieten van je voorpret. Want het mooiste van een reis, is nog steeds de weg ernaartoe. Zorg dat je (bij een rondreis), alvast een beetje je route uitstippelt, weet wat je wilt zien en wat je echt niet wilt missen.

Fijne reis!

 

 

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.