Nooit tegen een kluis trappen

image

Na een goede nachtrust worden we wakker in ons fijne hotel (Double Tree by Hilton) in Chattanooga. Ontbijt “not included” dus richting de stad gelopen.

Volgens de Lonely Planet en tripadvisor.com, moeten we zeker naar Rembrandt’s café voor het ontbijt. En dit was zeker de moeite waard.Met een kleine koffie, zie foto, en een broodje, begin je de dag goed. De mooie wandeltocht langs de rivier is ook de moeite waard.

Daarna zijn we vertrokken uit het hotel, nu naar Ruby Fall… Dit is een grote waterval in de grotten van Chattanooga. De grotten zijn ooit ontdekt en de waterval is vernoemd naar de vrouw van de ontdekker. Op zijn Amerikaans krijg je een rondleiding door de grotten, maar het is echt super mooi. Uiteindelijk kom je bij de waterval… Je moet het echt gezien hebben, maar een foto krijgen jullie te zien.

image

Hierna zijn we naar Lynchburg, Tennessee gereden. Voor de Whisky drinkers misschien wel bekend??

Hier komt de Jack Danniels Tennessee Whisky vandaan. En hier staat ook de fabriek welke gratis te bezoeken inclusief super gave rondleiding. Mr. Danniels begon al op zijn 16e met wisky stoken en later is hij dit ook gaan verkopen. In heel de wereld. Helaas is hij vroegtijdig overleden. Op een ochtend wilde hij zijn kluis openen om geld te tellen. Helaas wist hij de code niet meer. Hierdoor werd hij zo gefrustreerd dat hij tegen de kluis trapte. Met een gebroken voet als gevolg. Hier kreeg hij een infectie en uiteindelijk overleed hij hier aan… Sneu… Maar hij laat wel iets heel moois achter. Tijdens de rondleiding kom je overal. Je ziet de historie tot dd fabriek die nu nog steeds alles maakt. Ook mag je ruiken (niet proeven helaas) en kom je kom je in de silo’s waar de vaten met Wisky worden gerijpt. Heerlijk ruikt dat!

image

Nu is het tijd verder te rijden naar onze volgende stop… Nashville… We maken een mooie route van 2 uur door het platteland van Tennessee. Geweldig. Gelukkig mag de klok ook nog een uurtje terug, dan is de dag weer langer.

Aan het begin van de avond belandden we in ons hotel in Nashville… Morgen meer hierover 🙂

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.