Eindelijk thuis…

Golden Gate Bridge, San Francisco, Californië, Verenigde Staten

Golden Gate Bridge, San Francisco, Californië, Verenigde Staten

Na een heerlijk nachtje slapen in ons hemelbed is het alweer dinsdag. Het gaat snel en het einde komt al klein beetje in zicht 🙁

Na een kleine espresso en een egg met bacon bagel zijn we op weg gegaan naar downtown San Francisco… Wat is dit ook weer een leuke stad. Veel hoge, moderne gebouwen gecombineerd met oude, statige, echt Amerikaanse gebouwen. Waaronder veel bankgebouwen.

Hier natuurlijk ook weer de alom bekende cable car gezien. Na onder andere Macy’s en Nike Town te hebben bezocht zijn wij richting Pier 34 gelopen. Toch nog een behoorlijke toch bij 34 graden. Volgens een dame waarmee wij aan de praat kwamen, zijn deze temperaturen uniek voor deze tijd van het jaar. Wij boffen weer.

 

Bij pier 34 vertrekt de boot richting Alcatraz. Ook wel bekend onder de naam “The Rock”. Eén van de bekendste gevangenissen van de wereld natuurlijk waar onder andere Al Capone vast heeft gezeten en waar diverse spectaculaire ontspanningspogingen zijn geweest. Eén daarvan wordt ook nagespeeld in de film Escape from Alcatraz van Clint Eastwood.

 

Toch wel een aparte gewaarwording om in deze gevangenis rond te lopen en op dit eiland rond te kijken met een spectaculair uitzicht op San Francisco en The

Alcatraz, San Fransisco, Californië, Verenigde Staten

Alcatraz, San Fransisco, Californië, Verenigde Staten

Golden Gate Bridge.

 

In Alcatraz hebben wij een audio tour gedaan waar je alles kreeg te horen en te zien over het leven in deze gevangenis. En over de ontsnappingspogingen en de gevangenis opstand. Heel leuk om te zien maar er zit natuurlijk ook wel een bizar verhaal achter.

Na 2 uur zijn wij weer richting de wal gegaan en naar China Town gelopen. Inmiddels waren wij bijna uitgedroogd, dus een koude softdrink ging er wel weer in. Het leuke maar dus ook het jammere is dat San Francisco op een heuvel is gebouwd. Veel klimmen dus.

Daarna doorgelopen naar downtown om even naar de Sunglass Hut te gaan om even een prijs te checken: Jammer Jos dat je niet om half 2 ’s nachts even opneemt om aan te geven dat de prijs van 170 Dollar wel of niet goed is 😉

Daarna bij Nike Town toch maar even die Nike’s gehaald. Scheelt toch bijn 60 Euro in vergelijking met ons kikkerlandje.

Cable Car in San Francisco

Cable Car in San Francisco

Nu zitten we eigenlijk een beetje uitgeteld op ons hemelbedje. We hebben veel gelopen, maar ja het is pas 7 uur dus we moeten zo weer richting de haven om nog even wat te eten en wat te drinken.

Als dat heel interessant is, dan horen jullie hier morgen meer over. Zo niet, dan was het eten dus niet zo bijzonder 😉

See ya!

 

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.