Vivaaaaa… Las Vegas…

De achtbaan die door hotel Newyork Newyork loopt

De achtbaan die door hotel Newyork Newyork loopt

Hotel Newyork Newyork, Las VegasNa een nacht eindelijk weer is goed te hebben geslapen, scheert de achtbaan weer bijna langs ons raam… Waar wij overigens nog niet in hebben gezeten! Morgen nog even doen!

Het is vandaag alweer vrijdag. Dat betekent alweer twee weken in de VS… Gaat snel. Alhoewel we zoveel doen, dat alsof het lijkt dat we er al weeeekeeen zijn.

Eerst vandaag maar even ontbijt zoeken. Dit na een kort bezoek aan M&M’s World. Wat een leuke winkel. Met wel 25 verschillende kleuren M&M’s en 4 verdiepingen vol rotzooi van onze gekleurende vriendjes.

De auto laten ophalen door de valetparking en dan richting de Hooverdam crossen. De Hooverdam is in de jaren 30 gebouwd en wordt oa gebruikt om electriciteit op te wekken. Het is een van de grootste dammen in de wereld.

 

Grand Hover Dam, Nevada

Grand Hover Dam, Nevada

Grand Hover Dam, Nevada

Grand Hover Dam, Nevada

Van de dam zelf heb ik even zelf geen foto gemaakt, omdat hij zo groot is, is er moeilijk een foto van te maken.

Wij hebben hier een rondleiding gedaan inclusief een bezoek aan de gangen in de betonnen dam. Heel groot en indrukwekkend
Voor de dam is evenveel beton gebruikt als voor een tweebaansweg van Los Angeles naar New York… Heel wat dus.

Aan het einde vd middag richting Vegas weer gereden. Hier zijn wij meteen The Strip opgelopen. Wat een kermis. Zeker een bezoek waard!

 

Hotel Newyork Newyork, Las Vegas

Hotel Newyork Newyork, Las Vegas

Hierboven zie je ons hotel…

 

Het ene hotel nog groter dan de andere. Venetie, Parijs, New York, Monte Carlo… Allemaal steden die in het klein zijn nagebouwd. Inclusief Eiffeltoren en gondelvaartjes met operagezang. En veel skaterboys, stoertjes met spierballen en dames met korterokjes.

 

In de chique hotels zijn het de mensen met nette kleding…

Daarnaast zijn er ook nog hotels die om de zoveel tijd een show op voeren buiten. Met fonteinen, vuur of piraten en schepen en alles bij elkaar.

 

 

Al met al is The Strip fantastisch, maar je wordt op een gegeven moment wel een beetje moe van de proppers voor de stripclubs, de herrie, de dronken tieners en het lawaai van alle slotmachines…

The F* word

Dan wil ik nog even iets kwijt over “The F* Word” in Amerika. Even uitleggen… The F* word is natuurlijk “fuck”. Wij gebruiken het in dit zinsverband een beetje als, ehhh.. “rot op eikel”… Vrij vertaald…

Nu staan er op dit moment een aantal nummer in de top 40 zoals “Fuck You” van Cee Lo Green. Zie hier

Maar dit nummer heet hier dus geen “Fuck You” maar “Forget You”. Deze versie is wel nieuw overigens want aan het begin van de vakantie heette dat nummer nog “F. you”. Zo zijn er nog een paar nummers waar dit woord in wordt gebruikt en die worden dus allemaal weggepiept, in gekort of helemaal weggelaten.

Heel apart. Dat zulke worden gewoon niet gebruikt mogen worden op de radio terwijl er toch zoveel andere dingen mis zijn in de VS. Dan valt dit allemaal nog wel mee denk ik.

Nou dat wilde ik nog even kwijt. Morgen gaan wij naar Death Valley. Ik zie net staan dat het er 40 graden is… Wordt leuk…

Doei!

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.