Van Oost naar West

image

De tijd gaat snel als je lol hebt… Het is alweer dinsdagavond. We zitten in ons hotel “A Loft” in Tampa, aan de westkust van Florida. De meningen over deze stad verschillen, maar wat we tot nu toe hebben gezien, stelt niet veel voor. Veel gebouwen en winkels zijn gesloten, in verval geraakt of zien er in elk geval niet uit. Tussen deze gebouwen staan hypermoderne kantoorgebouwen en hier en daar een mooi gebouw uit vervlogen tijden.

De stad ligt aan de Tampa Bay, wat een natuurlijke baai is in de Golf van Mexico. De stad bestaat 200 jaar en is een van de snelst groeiende steden… Wij weten niet waarom 😉

We zijn vandaag komen rijden vanuit Lady Lake/The Villages in het midden van Florida. Dit was eigenlijk een tussenstop om vanuit St. Augustine naar de Westkust te komen.

image

St. Augustine is één van de oudste steden van de VS welke door Europeanen is gesticht in 1565 door een Spaanse admiraal en Florida’s eerste gouverneur. Door deze Spaanse invloeden staan er nog veel Spaanse gebouwen. De stad is erg gezellig en we hadden hier een super leuke Bed & Breakfast. Met een welkomstdrankje bestaande uit grote glazen wijn, bier en kaasplankjes…  Erg vervelend.

Bij aankomst op zondag was het enorm slecht en hebben we ruim een half uur in de auto gewacht tot we naar het hotel konden lopen.

S avonds hebben sangria en een soort van tapas op. Het was niet echt lekker weer, dus we hebben weinig van de stad gezien. Maandagochtend was het gelukkig stralend weer. We waren vroeg op dus voor het ontbijt eerst even kort de stad bezocht. De universiteit was weer niet begonnen aan het nieuwe schooljaar dus veel studenten waren op weg naar school.

Het oude verdedigingsfort in st. augustine, Florida, VS

Het oude verdedigingsfort in st. augustine, Florida, VS

Na het ontbijt hebben we de koffers in de auto geladen en zijn we verder de stad in gegaan,  via het oude centrum naar het fort en via de universiteit weer terug. Inmiddels was het alweer erg warm en vochtig.

 

Bronnen

Rond het middag uur zijn we vertrokken richting Lady Lake. Dit was een mooie tocht door National Forest Ocala in het midden van Florida. Hier zijn diverse “Springs” te vinden met erg helder,  blauw water. Je kan er in zwemmen, wij hebben dat niet gedaan.

National Forest Ocala, Florida, Verenigde Staten

National Forest Ocala, Florida, Verenigde Staten

Aan het eind van de middag zijn we, maandag dus, aangekomen bij Lady Lake…

Het stikt hier van de gepensioneerde Amerikanen en heel veel golf karretjes. Ze zijn namelijk te oud of te lui om nog een stukje te lopen en pakken dus een golf kar. Verder is het hier best leuk als 70+ bent en van golfen houdt. Dan kun je hier prima oud worden.

Lady Lake, Florida, Verenigde Staten

Lady Lake, Florida, Verenigde Staten

Vanochtend,  dinsdag dus, zijn we met de auto vertrokken naar Tampa. Daar zijn we nu. Vanmiddag hebben we een rondje door de stad gemaakt.

Vanavond om te eten zijn we met de trolley tram naar Ybor City gegaan. Dit is het leuke gedeelte van de stad. Hier hebben we lokaal gebrouwen bier en heerlijke burger op. We hebben vanmiddag gesport, dus dat mag wel weer…

Ybor City, Tampa, Florida, Verenigde Staten

Ybor City, Tampa, Florida, Verenigde Staten

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.