Welcome to Miami

image

Inmiddels zitten we in Miami South Beach in een super gaaf appartement, “two blocks” van de welbekende Ocean Drive. Wat een Kermis weer… We zijn hier afgelopen zondag aangekomen en toen was het een soort “Koninginnenacht”, de dag voor Labor Day. Het was erg druk met veel Amerikanen die een avondje uit gaan in Miami Beach. Het was wel erg gezellig. Nadat we zijn aangekomen in ons appartement, was het vinden van een parkeerplaats nog een uitdaging.  Gelukkig konden we via de eigenaar van het appartement nog wat regelen voor slechts $10 per dag. Een koopje hier.

Het appartement bestaat uit twee verdiepingen met een hoog Ikea gehalte en een tikje Nederland…  Er hangt namelijk een grote foto (van de Ikea) van de Amsterdamse grachten boven de bank. Het appartement is verder Prima en erg nieuw nog.

image

Na het installeren zijn we snel de stad in gegaan om wat te eten en te drinken. Het is hier niet goedkoop, maar het eten is over het algemeen goed.

image

Gisteren, zijn we naar Key West gereden. Het meest zuidelijke puntje van “het vaste land” van de VS. Deze landtong onderaan Florida bestaat uit verschillende eilandjes die met elkaar verbonden zijn door middel van bruggen. Vanaf Miami is dit nog bijna vier uur rijden. Ook hier is het op de weg erg druk met dagjes mensen door Labor Day.

Het is een leuk dorp om even door heen te lopen. De grote cruise schepen, meren hier ook aan en dan in het meteen een stuk drukker in het dorp.

image

Na een paar uur hier rondgekeken te hebben, zijn we weer terug gereden naar Miami. Zowel de rit heen als terug is een leuke rit door alle dorpjes en over de bruggen en eilanden. Maar er is ook wel veel vervallen onderweg en veel dorpjes zijn leeggelopen. De rit na 4 uur was wel genoeg. Inmiddels was het ook donker toen we om half 9 terug waren in Miami Beach.

Vandaag hebben we de auto weer ingeleverd. In Miami willen we relaxen en naar het strand en daar hebben we de auto niet bij nodig. Dus vanochtend netjes de auto ingeleverd en terug gelopen over het strand. Het is hier momenteel verschrikkelijk heet en vochtig. Maar we klagen niet!

image

Vanmiddag zijn we naar het strand gegaan. Ook hier is een bedje en een parasol duur… $55 voor twee bedjes en een parasol. Dat is te duur, dus alleen de parasol en dan maar op het strand liggen met het handdoekje. Ook prima te doen…

Het water is warm, met wat kwallen erin, en veel iets te gespierde mannen aan de kant. Dat is Miami!

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.