In het echt lijkt hij toch kleiner…

Onze tweede dag in Washington… na een heerlijke nacht slapen (je maakt toch een lange dag die eerste dag), zijn we vroeg wakker. Dus ook maar vroeg op stap. Even snel uitchecken, de koffers opslaan en de auto nog even
de valet parking laten staan. Kortom; we gaan de stad verder verkennen.

Het is al vroeg warm en vochtig. In de stad is het nog vrij rustig, het is dan ook zondag. Na een kort, maar gezond ontbijt (the healthiest big breakfast), lopen we naar Lincoln Memorial. Een groot gedenkteken ter ere van deze president. Erg indrukwekkend.

image

Heel de stad Washington bestaat eigenlijk uit gedenktekens, want vanaf hier lopen we naar het gedenkteken van de 2e wereldoorlog.  Vanaf hier is het een klein stukje richting het Wittehuis. En deze viel behoorlijk tegen. Eigenlijk is die maar heel klein, ik wil niet zeggen dat ons huis groter is, maar toch. Het is toch bijzonder dit bekendste huis van de VS even te zien. Wat opvalt is de extreme beveiliging overal.

Via de vele (gratis) musea lopen we naar het Capitool: hier zetelt het Amerikaanse senaat. De musea in Washington zijn dus allemaal gratis te bezoeken. Helaas hebben wij wat weinig tijd hiervoor, maar de volgende keer zullen wij er zeker één of meerdere gaan bezoeken. Inmiddels wordt het overigens steeds warmer en benauwder… heerlijk 🙂 Tijd om dus even af te koelen in de Starbuck met een frappuciono.

Rond 13.00 uur zijn we weer terug in het hotel. Snel de koffers pakken, de auto laten voorrijden en de stad uit. Helaas wat snel, we hadden graag meer gezien van de stad. Het is een drukke stad maar het is niet te druk, gemakkelijk berijdbaar, en redelijk compact dus alle bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te belopen.

Nu we de stad uit zijn gaan we vrij snel de bossen in. Helaas begint het wat te regenen, maar dat mag de pret niet drukken. Het klaart snel op en we rijden naar

image

Shenandoah National Park. Een park met mooie bossen, watervallen en vergezichten. Helaas is het wat mistig zodat we niet alle mooie dingen goed kunnen zien… Zo was de waterval gehuld in mist. Het is wel een mooie rit door dit gebergte. Er leven ook zwarte beren en herten, wij hebben alleen eekhoorns gezien.

Aan het begin van de avond zijn we aangekomen in ons hotel, in Wayensboro. Best Western, maar de kamer was nieuw en netjes dus prima te doen. Zoals gezegd wel slechte wifi dus ter plaatse geen update van ons blog…

Dan moet er toch even worden gegeten, bij de Chicken Wings nog iets… Tjah, dan bestel je een voorgerecht en dat komt natuurlijk tegelijkertijd met je hoofdgerecht,  en het is te veel. Dus dat hebben we meteen weer afgeleerd. Wel heerlijke burgers op trouwens. En een lokaal gebrouwen wit biertje.

Het was weer een vermoeiende dag, dus maar snel slapen…

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.