Jammer dat er geen sneeuw ligt…

Old Faithfull, Yelllowstone National Park, Verenigde Staten

Old Faithfull, Yelllowstone National Park, Verenigde Staten

Vandaag gaat de rit richting het zuiden. Maar eerst wilden wij nog even een van de grootste geisers ter wereld zien. Deze geiser spuit om de 90 minuten een enorme hoeveelheid water de lucht in… Het was bijzonder om dit te zien.

Eerst even een licht ontbijtje gedaan bij een restaurantje op het park. Wat hier opvalt is dat er in de restaurants een bordje hangt dat wapens niet zijn toegestaan. Heel apart…. Je mag vanaf je 16e rijden, ik ben al een keer gevraagd of ik mijn legitimatie bij mij had voordat ik een biertje mocht drinken, maar iedereen loopt wel met wapens. En dat mag dan weer niet in een restaurant… Maar goed.

 

Wat nog meer opvalt zijn de Amerikanen. Zij wonen hier dan wel maar het blijft een apart volk. Veel Amerikanen gaan natuurlijk op vakantie in eigen land. Niet zo raar als je in zo’n groot land woont. Zij gaan dan met de camper. Opzich niet raar, wij gaan met de camper of tent of caravan richting Frankrijk.

Maar de gemiddelde Amerikaanse camper heet bij ons een touringcar. En omdat een Amerikaanse camper niet overal mag komen, logisch, hangen zij hun SUV ook nog maar even achter de camper… Dan kunnen ze op de kleinere weggetjes gewoon hun SUV gebruiken en de camper plaatsen op een parkeerplaats…

Rond het middag uur hebben wij Yellowstone National Park verlaten en rijden wij richting Salt Lake City. Vannacht

Lunch @ Jacson Lake, Wyoming

Lunch @ Jacson Lake, Wyoming

slapen wij er tussen, namelijk in de buurt van Jackson Hole. Teton Village genoomd. Het is een ski oord compleet met Alpen (zo heet ons hotel ook Alpen Hof) hotels en cafés. Opzich heel leuk.

Maar onderweg eerst nog even gepicknickt. Bij Jackson Lake hebben wij een zelf gefabriceerde hotdog gegeten. Met adembenemend uitzicht…

Zoals gezegd is Teton Village een ski oord. Ski liften (morgen nemen we de grote naar boven) brengen de mensen in de winter de berg op.

Teton Village, Wyoming

Teton Village, Wyoming

Het laatste wat ik vandaag kwijt wil is het volgende. Gemak dient de mens en zeker in de VS. Wij hebben al twee keer meegemaakt dat het restaurant waar wij willen eten vol is. En dan moet je wachten. In de bar of lobby van het hotel. Je krijgt dat een soort buzzer mee. Je kan dan gewoon in de bar wat geen drinken of rond lopen en als er een tafel vrij is gaat de buzzer af…

Dan ben je welkom in het restaurant. Overigens waar wij in Nederland nog heel wat kunnen leren van gastvrijheid en gratis dingen (gratis water, gratis wifi, gratis toiletten in openbare gelegenheden etc.)

 


Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.