Half stok

image

Vandaag is het 9/11 in de VS. De zwarte bladzijde in de VS. Dus vandaag hangen alle vlaggen halfstok in de VS. Als een land trots is op hun eigen land, dan zijn het de Amerikanen wel. Maar geef ze geen ongelijk… Ze wonen in een mooi land. Vandaag zijn we nog steeds in Memphis. Een mooie, gezellige stad. We hadden een leuk hotel, midden in het centrum. Nabij Beale street. Dè straat waar je moet zijn als je van blues of soul houdt. Erg gezellig, maar ook erg veel touristen. Hier is wel waar het allemaal begon… Na een kort ontbijt zijn we richting de Mississippi gelopen. Niet ver van ons hotel. Om de één of andere reden heeft deze rivier iets bijzonders vind ik. Iets magisch. Met de bekende, stalen (spoor) bruggen over de rivier en de grote radar schepen. Op “Mud island” is een museum over de Mississippi. Het eiland bereik je gemakkelijk via de loopbrug of de monorail… Ja Amerikanen kunnen wel eens lui zijn. Het museum is best leuk. Het vertelt over het verleden, er is een radarboot nagebouwd etc. Daarnaast is buiten de Mississippi rivier nagebouwd, inclusief de kronkelingen, aftakkingern, steden en belangrijke bruggen. Op schaal natuurlijk. Uiteindelijk belandt hij in de Golf van Mexico. Daarna wilden we graag naar het Civil Rights museum gaan, waar alles verteld wordt over de burgeroorlog e.d. Deze oorlog is in dit gebied hard bevochten. Helaas… na een lange zoektocht, in de hitte, is dit museum dicht op dinsdag… Alweer pech. Dan maar even lunchen. We hebben een heerlijke salade op op Beale street bij de B.B. King’s Bar. Ja, we eten ook wel eens gezond. Zo hebben we inmiddels ook al 2 zakken appel schijfjes op… Bij deze lunch hebben we, op aanraden van Sharon, ook Hush Puppies op… Een gefrituurde deegbal van mais. Wel erg lekker, iets minder gezond.

Na de lunch zijn we naar de Rock & Soul museum geweest. Erg leuk, vooral ook voor de iets oudere onder ons. Met de audiotour ga je langs het ontstaan van de verschillende muzieksoorten. Maar de belangrijkste boodschap was eigenlijk wel de verbroedering door de muziek van blank en zwart. De blanke kwamen met rock de zwarte (veelal slaven) kwamen naar Memphis en kende de soul muziek. Wat niemand echt voor mogelijk achtte, gebeurde toch. Er onstond verbroedering. En de eerste zwarte kregen hun muziekprogramma’s op echte “witte” muziek zenders. Zo onstond de muziekstad Memphis, eind 19e eeuw, en leeft nog steeds zo voort.

image

Na deze leuke tour, zijn we teruggegaan naar het hotel om te zwemmen…. Helaas, vanaf september is het zwembad gesloten. Weer pech dus, dus dan meer even relaxen op de kamer alvorens we weer de stad in gaan. Uiteindelijk hebben we heerlijk gegeten bij een Braziliaans restaurant; Texas de Brazil. Wel wat prijzig, maar zeker een aanrader (het is een keten). Het concept is ook goed; er komen Gauchos (volgens mij de juiste naam), bij je tafel langs, dan krijg je een stuk bief, lam, kip, worstje etc (13 vleessoorten) afgesneden van een heerlijk gegrild stuk vlees. Zolang je je kaartje op groen hebt komen ze langs. Zodra je vol zit of pauze wilt houden, draai je het kaartje om naar rood. Tesamen met een heerlijke saladebar, is het smullen. Volgens onze Braziliaanse vrienden, gaat het ook zo in Brazilië. Overigens zit een dergelijk restaurant ook in Scheveningen.

image

Moe, maar voldaan stappen we in bed….

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.