Country All Over The Place

image

We zijn nog steeds in Nashville. We hebben geen ontbijt in het hotel, dus we gaan lekker bijtijds op stap. Het is warm, zonnig en dus heerlijk… op Foursquare (Social Network voor hotels, restaurants, cafés en hotspots) kwamen we een leuke doughnut tent tegen, die we zeker moesten bezoeken, op weg naar downtown Nashville. Een simpel ontbijt met een koffie en een doughnut is voor vandaag voldoende.

Na een half uur lopen komen we aan in de binnenstad van Nashville. Nashville staat natuurlijk bekend om de country muziek. We bezoeken de bekende Broadway, waar alle bekende bars zitten waar elke avond (maar ook nu al) live country muziek wordt gespeeld. Het is zondag, dus het is druk in de stad. Mede omdat het American Footbal team Tennessee Titans speelde in het enorme stadion aan de Tennessee river. Wel heel gaaf om op afstand te horen en te zien. Via de Tennessee river lopen we naar de State Capital. Het wordt nu gebruikt door de Goeverneur van de staat Tennessee. Het is voltooid in 1859 en gebouwd door slaven en heeft een belangrijke rol gespeeld in de civil war… Helaas was hij… Dicht.

Na een kort onder onsje met de plaatselijke zwervers, zijn we naar de Ryman Auditorium gelopen (voormalig Grand Ole Opry House ook wel “The Mother Church of Country Music”). In deze oude concertzaal hebben veel groten der aarde van de country muziek opgetreden. Van Dolly Parton tot Emmylou Harris tot Neil Young en Johny Cash). Je moet van de muziek houden, maar het was wel leuk om te zien.

image

Daarna hebben we een paar biertjes gedronken in een van de vele country bars op Broadway. Erg gezellig. Hierna zijn we naar Studio B gelopen waar vele

image

bekende platen zijn op genomen. Helaas was deze ook dicht :). Via de studentenwijken in de wijk Vanderbilt lopen we naar het  Parthenon in het Centennial Park. Het Parthenon is een replica op ware grootte van die in Griekenland en was gebouwd voor een expositie.

Het is een mooi gebouw, helaas was deze ook dicht 🙂 Ook het park erom is zeker gezellig…

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.