Een stukje geschiedenis: de burgeroorlog….

image

Wij zijn vandaag nog in Vicksburg. Na een “scenic route” door Vicksburg komen we aan bij een belangrijk monument.

Zoals gisteren verteld is er in dit gebied veel oorlog gevoerd. Vandaag zijn wij naar het Military National Park in Vicksburg geweest. Het begon hier met een film over de “Slag van Vicksburg”. Een mooie, 20-minuten durende, film over wat er allemaal is gebeurd tijdens dit “Beleg van Vicksburg” tijdens de burgeroorlog.

Het Beleg van Vicksburg of de Slag bij Vicksburg was het laatste belangrijkste gevecht in de Vicksburg-veldtocht van de Amerikaanse Burgeroorlog. In een serie briljante manoeuvres wist de Noordelijke generaal Ulysses S. Grant zijn Army of the Tennessee de Mississippi-rivier te laten oversteken en het Zuidelijke leger van generaal John C. Pemberton op te sluiten in de verdedigingslinies van de versterkte stad Vicksburg (Mississippi). Na twee aanvallen op de stad op 19 en 22 mei 1863 sloeg Grant het beleg om de stad. Zonder versterkingen en met weinig voorraden hield het Zuidelijke garnizoen het nog veertig dagen uit. Op 4 juli 1863 werd de witte vlag gehesen. De volledige Mississippi-rivier was nu in Noordelijke handen.

De overgave van Vicksburg en de nederlaag van Robert E. Lee in de Slag bij Gettysburg worden gezien als het keerpunt in de oorlog. Het Zuiden werd na het verlies van Vicksburg in twee delen gesplitst. De stad Vicksburg zou de volgende 80 jaar geen 4de juli vieren (de Amerikaanse onafhankelijksheidsdag).

Bron: Wikipedia. Meer lezen? http://nl.wikipedia.org/wiki/Beleg_van_Vicksburg

Het National Park, is een groot gebied met een autoroute van 12 mile (ongeveer 18 km) langs monumenten, begraafplaatsen maar ook door het slagveld en langs één van de oorlogsschepen die gebruikt werden om vanaf de Mississippi aan te vallen. De Noordelijke Staten hadden ruim 5.000 soldaten verloren en de Zuidelijke Staten bijna 30.000. Er is in dit gebied dus wel wat gebeurd. Een bezoek aan het park is een must. Door de burgeroorlog zijn de Verenigde Staten uiteindelijk geworden wat ze nu zijn.

image

Na het bezoek aan het park, zijn we de stad Vicksburg nog gaan verkennen. Alhoewel er een shopping mall is en een outlet stores mall, is er verder niet heel veel te doen. Deze malls zijn erg klein en uitgestorven. Wel nog steeds goedkope Levi’s hier…

Wel hebben we nog een stuk langs de Mississippi gereden. Dat blijft erg mooi… Aan het einde van de middag zijn we teruggekeerd naar het hotel om even te relaxen.

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.