We gaan verder…

De tweede dag in New York… Tijd om de rust even op te zoeken in deze overvolle stad. Het is een geweldige stad waar Londen en Parijs qua drukte nog niet aan kan tippen. Te bizar voor woorden, hoe druk het in de spits kan zijn.

IMG_0128.JPG

We eten eerst een licht ontbijtje bij een Frans tentje bij ons op de hoek. Omdat we weer vroeg wakker zijn, belanden we in een drukke tent waar veel New Yorkers schijnbaar ook hun ontbijt nuttigen. Na het eitje en de boterhammen, gaan we op pad naar Central Park. Het stukje rust in de overvolle stad. Het park is niet ver van ons hotel, en al snel begeven we ons in een oase van rust. Met hardlopers, fietsers, wielrenners, spelende kinderen en nog veel meer… Alsof je op de Veluwe loopt. Het valt hier op dat je vrijwel niets merkt van de drukte en herrie uit de stad. Het park is best groot en naast veel bomen vind je hier grasvelden, sportvelden en wat kleine meertjes. Aan de rand van het park vind je ook het Guggenheim museum met zijn opvallende vorm.

IMG_0130.JPG

Na een behoorlijke tocht door het park, lopen we via de West kan terug. Hier bevindt zich ook het flatgebouw waar Yoko Ono nog steeds woont en John Lennon is vermoord. Aan de rand van het park staan overigens hele duren appartementen. Enkele zijn de duurste van New York. Daarnaast betaal je in sommige gevallen bijna evenveel voor je parkeerplaats als voor je appartement. Te bizar.

Terug gekomen bij de stad gaan we eerst even een versie smoothie halen. Je kent ons natuurlijk van de vette burgers en de donuts. Maar soms moet je gezond doen. Het valt op dat men in de stad veel gezonde tentjes ziet met gluten vrije maaltijden, vegetarische maaltijden en organisch eten.

Hier pakken we ook meteen de metro naar het zuiden van Manhattan (Lower Manhattan). Hier gaan we naar de wijk TriBeCa. Dit staat voor Triangle Below Canalstreet. Een wijk met veel oude pakhuizen. De wijk is na jaren van verwaarlozing opgeknapt en de pakhuizen zijn veelal omgebouwd tot appartementen. Inmiddels is het een van de meest gewilde wijken in Manhattan.

Via het “Meatpacking district” lopen we weer terug. Een deel van de wijk vormt het beschermde stadsgezicht ‘Gansevoort Market Historic District’. Dit is vernoemd naar het Nederlandse fort Gansevoort, dat er inmiddels niet meer staat. Ook bevindt zich hier de “High Line”. In tegenstelling tot andere parken ligt de High Line boven de grond, op het traject van een verhoogde spoorweglijn die niet langer in gebruik is, zijnde de West Side Line van de New York Central Railroad.

IMG_0135.JPG

Na een lange tocht komen we vermoeid aan bij ons super hotel. ‘s-Avonds lopen we weer een stuk terug om de Empire State Building te beklimmen… Alhoewel, met de lift “te beklimmen “. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de stad met zijn vele lampjes.

‘s-Morgens staan we op tijd op. De stad zal weer afgegrendeld gaan worden vanwege het bezoek van Obama. Na een ontbijtje in het hotel, pakken we de taxi richting Newark Airport om onze huur auto op te halen. Weer die bizarre drukte van iedereen die Manhattan in of uit wil om te gaan werken.

We komen na een dik uur aan op het vliegveld en halen de auto op om naar Albany te rijden. Albany is de hoofdstad van de staat New York.

IMG_0131.JPG

We hebben een Ford Edge AWD. Een heerlijke auto… Via een stukje snelweg rijden we vervolgens binnendoor via mooie bossen en kleine plaatsjes naar deze stad. Uiteindelijk komen we aan het einde van de middag aan bij deze Bed en Breakfast. Albany lijkt een grote stad, maar stelt niet heel veel voor. Vooral wat regeringsgebouwen en een lange straat met restaurants. We krijgen als tip dat we naar de wijnbar moeten… En die tip was top. Weer lekker gegeten, en redelijk gezond.

IMG_0132.JPG

Vanochtend, donderdag dus, hebben we eerst ontbeten in de gezamenlijke keuken. Gelukkig waren we de enige, dan hoef je niet met “Jan en Alleman” te gaan praten als je net wakker bent. Om 10.00 uur zijn. We vertrokken richting Adirdondack State Park. Dit is het grootste staatspark van de VS. Wij zitten in Lake Placid. Deze staat bekend om de plek waar de Olympische Winterspelen in 1932 en 1980 zijn gehouden. De Adirdonack is tevens een gebergte dat ook uitlopers zijn van de Apelachen.

IMG_0133.JPG

We zitten nu op onze kamer. Met uitzicht op Mirror Lake…

IMG_0134.JPG

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.