Nederland

Nederland? Wie kent het niet. Van oost naar west en van noord naar zuid... We klagen natuurlijk over het weer, en dat het vlak is, en dat het eten niet lekker is, en dat het te druk is en... Maar we leven hier in een heel mooi land waar we met z'n allen trots op mogen zijn. Met hele mooie gebieden en steden waar je je prima kunt vermaken, en waar je heerlijk kunt eten!

 

De oude haven, Rotterdam

De oude haven, Rotterdam

In Nederland valt voldoende te ontdekken. En alhoewel wij dat ook te weinig doen, willen we zeker meer gaan bekijken in Nederland. Naast de mooie stad Amsterdam, wordt ook Rotterdam steeds populairder onder toeristen. En dat snappen wij. Van de oude haven, het centrum tot aan de Erasmus Brug en de Kop van Zuid. Ook Scheveningen en de Veluwe komen we regelmatig.

Daarnaast gaan we ook wel regelmatig fietsen in het “Groene Hart” van Nederland. Dat de Randstad volgebouwd is, dat weten we. Maar wisten jullie dat we ook een heel mooi groen hart hebben. Rond het Groene Hart liggen Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Haarlem, Amsterdam en Utrecht. Daarin liggen ook weer kleinere plaatsen als Gouda, Woerden en Alphen aan den Rijn.

Natuurgebieden
de Veluwe - Nederland

de Veluwe – Nederland

In Nederland kennen we ook “Nationaal Parken” en “Nationale Landschappen“. Zo hebben we Nationaal Park de Hoge Veluwe, Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park Duinen van Texel en Nationaal Park Biesbosch. Een Nationaal Landschap is een gebied in

Nederland waarvan is aangegeven dat er zich een unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie bevindt. Zoals dus het Groene Hart, maar zo zijn er veel meer gebieden in Nederland. Vaak kun je hier prima wandelen, fietsen, uitwaaien of cultuur snuiven. Op de site “Nationale Parken” kun je alle informatie zoeken die je nodig hebt om deze gebieden te bezoeken. Of bekijk natuurlijk al de door ons bezochte gebieden.

Steden in Nederland

Amsterdam: onze hoofdstad. Wat een gave internationale stad is dit. Vroeger kwam ik hier vaak om te stappen of om biertje te drinken op het Leidse Plein. Het wemelt hier van de Engelse en Oost Europeanen. Zeker op het Leidse Plein en omliggende pleinen. Maar er zijn ook zat andere leuke gebieden waar er veel minder toeristen komen. Zoals Amstelveld: midden in het centrum van Amsterdam, maar super rustig. En er zit ene heel leuk café: Brasserie Nel.

Rotterdam is moderner, hipper en is heel levendig. Ook hier zie je steeds meer buitenlandse toeristen, alhoewel het schijnbaar nog minder in trek is bij de bier zuipende Engelse en Oost Europese jongeren. Prima locaties zijn inmiddels het centrum of Hotel New York op de op de Wilhelminapier.

Utrecht, Delft en Leiden. Allemaal heel gezellige studentensteden. Soms wel heel veel studenten, maar het is wel altijd gezellig. Mede door de kleine grachtjes en de cafeetjes die aan de grachten liggen. Ga eens appeltaart eten bij Kobus Kuch op de super gezellige Beestenmarkt in Delft bijvoorbeeld. Daarna gewoon door borrelen op één van de vele andere gezellige terrassen.

Advertentie

Plaatsen in Nederland

Bekijk Meer  

Artikelen

Bekijk Meer  

Ubud: Bezienswaardigheden en tips

Een dag in Ubud? Ja, het is wel wat kort. Maar ga je naar Bali, dan moet je zeker naar Ubud. Hier (en in de regio) is heel veel te doen. Ubud is de culturele stad van het eiland. Met kunstenaars, schrijvers, meubelmakers en veel hippe mensen. En het is er druk. Erg druk. Daar moet je wel even aan …

Verder lezen