Op weg naar het land van de rijzende zon

Daar zitten we dan weer in het vliegtuig… Onderweg naar… Helsinki. Jawel, want daar mogen we overstappen op onze vlucht naar Tokyo, Japan. We hebben er zin in. We zijn weer op tijd op gehaald door onze voormalige buurvrouw Conny. Alles op Schiphol liep gesmeerd en we stonden snel aan de andere kant van de douane.

Op weg naar Tokyo

We hebben alle tijd dus we doen rustig aan. Even winkelen, koffie en ontbijten. Onze vlucht naar Helsinki verloopt rustig. De vlucht is niet vol en we zitten heerlijk. Leuk zo’n camera op de neus van het vliegveld, je kan precies zien wat er daar voren gebeurt.

Bij Finair kun je meekijken vanuit de cockpit

Na zo’n 2.5 uur zijn we in Helsinki. Dan zijn we tenminste ook een keer in Finland geweest. Een mooi vliegveld ook, maar we moeten een klein beetje doorlopen. Ook hier verloopt alles voorspoedig dus we komen op tijd aan bij het vliegveld. 1.5 uur overstaptijd is voldoende, als alles goed verloopt.

Toch wel lang vliegen naar Tokyo

We zitten op een lekker plekje in deze Dreamliner van Japan Airlines. De stoelen zitten echter wel een stuk harder dan die van Finair. Beetje jammer. Laten we maar gaan. Ook hier vetrekken we op tijd aan deze vlucht van 13 uur. Je stelt je er op on, maar het blijft toch lang. Na wat slapen, eten (echt goed eten en erg veel), Avatar (deel niet zo heel leuk was), De Minions (waar ik erg om moest lachen), komen we aan in Tokyo.

Prima eten in het vliegtuig van Japan Airlines
We vertrekken bijna vanuit Helsinki, Finland

We komen aan op Tokyo en onze tassen zijn er snel. We komen ook goed door de douane heen (waar Fabian natuurlijk toch weer wat aanvullende vragen kreeg) en we staan al snel met koffer en al te zoeken waar we ons gereserveerde tickets voor de Shinkansen (de hoge snelheidstrein van Japan) moeten ophalen. Ook die liggen klaar… Op weg naar de Monorail naar Japan…

Alhoewel Japan natuurlijk aparte leestekens heeft, staat er ook heel veel in het Engels. Dus gelukkig vinden we snel de juiste monorail naar de stad. Hier moesten we nog wel even zoeken naar onze aansluitende metro, maar dit is prima te doen.

Na een dik uur staan we bij ons hotel. Een net hotel recht tegenover het Olympisch stadion wat in 2020 is gebruikt. Het is een mooi hotel met nette kamers… en natuurlijk de wc met verwarmde wc bril en allerlei verfrissende douches… lekker hoor!

De bijzondere wc’s in Japan
De bijzondere wc’s in Japan

Na even wat opfrissen lopen we de stad in. Het is druk in de stad want er zijn blijkbaar rugby- en honkbalwedstrijden waar de Japanners voor uitlopen.

Het National Stadium recht tegenover ons hotel

We lopen even een rondje door de wijk Harajuku. Het is inmiddels 6 uur, dus tijd voor een hapje eten. We kiezen voor een yakatori restaurant en eten hier diverse varianten van deze Japanse vorm van sate. De stokjes worden recht voor onze neus op de grill gebakken.

Yakatori restaurant in Tokyo
Yakatori restaurant in Tokyo

We hebben hier heerlijk gegeten. Het is eigenlijk een vorm van snack, die je combineert met een verfrissend biertje of een lekker wijntje. Het smaakt goed en het smaakt naar nog een rondje..

Een straat in de wijk Harajuku

Na nog een klein rondje door de stad, is het voor ons toch wel tijd om naar bed te gaan… en dat was nodig. We zijn net wakker en hebben meer dan het klokje rond geslapen… kooi. Want we hebben een mooie dag te gaan in Tokyo!

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.