Op het vliegveld

Daar staan we dan… Een uur te vroeg op het vliegveld, want we hebben een rekenfoutje gemaakt. Beter te vroeg dan te laat zullen we maar zeggen. Maar we moeten nog even wachten tot we mogen inchecken.

De laatste meters in Japan

We hebben vannacht weer goed geslapen. Een lekker bed, lekkere kussens en een prima temperatuur. We willen naar een lokaal ontbijttentje, Melbourne, maar helaas er zijn 6 wachtende voor ons… Daar hebben we geen zin in. We nemen een koffie en wat toast bij een ander tentje en gaan weer op pad.

We beginnen bij Kuromon Ichiba Market. Een vismarkt in het centrum van de stad. Ook hier weer allemaal vistentjes met krab, garnalen, tonijn, zee egel en… Kogelvis. De vis die ze wel goed moeten klaarmaken anders was dit ook je laatste maaltijd.

Kuromon Ichiba Marke
Kuromon Ichiba Market

Omdat ons ontbijtje wel wat klein was, kiezen we voor twee kleine hapjes met paling. Een sushi rol en eentje met ei en paling. Ze smaken erg goed.

Kuromon Ichiba Market

Ook kiezen we voor de laatste takoyaki. De beslagballetjes met octopus. Even laten afkoelen is wel een advies. Anders zijn ze echt veel te heet 🤔

Takoyaki

We lopen nog naar de Amerikamura wijk. Een wijk in Osaka dat gevormd wordt door de Westerse cultuur. Met kleine cafeetjes, street art, street food, veel tweedehands kleding winkels en galleries. Het is een gezellige wijk om even door heen te lopen.

Amerikamura in Osaka

We lopen langzaam terug naar het hotel. Nog even de tas pakken en opfrissen voordat we naar het vliegveld afreizen.

Het was geweldig

En nu zitten we op het vliegveld van Osaka. Overigens een van de slechtse luchthavens ooit. We zijn hier rond 20.00 uur en veel winkeltjes zijn al dicht. Eettentjes zijn er bijna niet of broodjes e.d. zijn uitverkocht en de toiletten zijn niet echt fris. Zonde. We hoopte als avondeten nog even wat sushi te eten.

Maar we kijken terug op een geweldige vakantie. Een hele aparte cultuur ten opzichte van onze Westerse cultuur. Maar ook heel anders dan bijvoorbeeld Indonesië.

Mensen zijn vriendelijk, het land is erg schoon, veel zaken zijn goed geregeld en ze houden er toch wel wat aparte gewoontes op na. Aparte is niet goede woord, maar anders dan wij gewend. Jongeren kleden zich veel meer zoals ze zelf willen. Jongens met meisje kleding aan en andersom; maakt niet uit. Nagellak of een (Louis Vuitton) handtasje bij een man; prima toch?

Alhoewel alle zakenmannen allemaal een blauwe pantalon, blauw jasje en een wit overhemd dragen. En dit kan trouwens ook prima als school uniform.

De drukte in Tokyo

Eten is een belangrijk onderdeel

Het eten in Japan is een belangrijk onderdeel van de cultuur. Natuurlijk vind je hier ook brood, hamburgers en patat. Maar het Japanse eten als yakatori, tempura, sushi, okonomiyaki, miso soep, noodles en… en noem het maar op, biedt een veelzijdigheid aan lekker eten. Aan de sushi chef hebben we onze nationale trots: hutspot uitgelegd en laten zien… dan toch liever sushi. De lekkerste hebben we wel op in Osaka.

Tempura in Kyoto

De lekkerste tempura hebben we op in Kyoto. Maar ook die in Takayama was er goed. Wat meer traditioneel. En de lekkerste okonomiyaki hebben we op in Hiroshima maar ook en Tokyo. Dit waren verschillende varianten.

Mooie slaapplekken

We hadden weer leuke hotels en andere slaapplekken. We hadden meerdere leuke. Bij de Monniken was erg leuk. Maar ook in Takayama hadden we een leuke Japanse stijl kamer. In Kanazawa hadden we een heel huis. Ook dat was leuk. En het hotel in Tokyo was prima gelegen. En dit was het eerste hotel van onze reis… Altijd spannend.

En nu weer terug

Tja. En nu gaan we weer terug. We kijken beide terug op een mooie reis. We hebben genoten. Elke stad en streek had zijn eigen charme. We hebben het ook samen prima gehad. Maar het is een tijd van komen…

En volgend jaar? Dat duurt nog even… In elk geval weer even wat centjes verdienen. Maar we hebben de letters “VS” al even uitgesproken… Misschien dus wel de kant van Texas op. Wie weet…

Bedankt voor het volgen en tot een volgende keer.

 

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.