Bestemmingen

Oker in Den Haag: genieten op de Denneweg

Oker bevindt zich op de bekende Denneweg in Den Haag: het hart van buurtschap 2005. Bekend van Wining, Dining, Lifestyle, Fashion & Beauty. Ik kom al jaren in deze hippe straat nabij hotel Des Indes. Vol met leuke barretjes, restaurants en dus ook Oker! Oker is niet nieuw, het bestaat al een aantal jaar. Maar het is nog wel steeds trendy.

Bij Oker kies je niet voor een drie gangen menu en ieder voor zich: NEE! Bij Oker kies je gewoon een paar gerechtjes waar jij en je tafelgenoten zin in hebben en delen deze gerechtjes. Zie het als een soort tapas. Op de menukaart staan zo’n 20 gerechten in volgorde van “zwaarte”. De grootte van elk gerecht is vergelijkbaar met een klein voorgerecht. Per persoon kies je 2 tot 3 (of meer :-)) gerechten en het leukste is natuurlijk om deze dan ook te delen.

De Gerechten

Zoals gezegd staan er zo’n 20 gerechten op de kaart van Oker. Te beginnen bij de kleinere, lichtere gerechten tot de wat zwaardere “hoofdgerechten”. Maar natuurlijk ben je er vrij in om te kiezen wat je wilt hebben. Wij kozen voor het brood met een dip van dukkah. Dit is een Egyptisch specerijennotenmengsel.…

Continue reading  

Stadstour wandelroute door Amsterdam

Wij waren in Amsterdam op 30 december met het Amsterdam Light Festival… Op zich wel leuk, maar de wandel stadstour door Amsterdam was eigenlijk veel leuker. De route gaat vanaf het Centraal Station, langs Nemo, scheepsvaartmuseum, Hortus Botanicus, Hermitage, de Magere Brug, Theater Caré, door de 9 straatjes en je loopt de gehele Herengracht af. Met eventueel uitstapjes langs het Verzetsmuseum, langs Artis, en de Dam. Een mooie route die zowel ’s avonds als overdag perfect te doen is in een kleine 2 uur: 8 kilometer. Maar eerst even het kaartje van onze route:

Wij beginnen onze wandeltocht op Amsterdam Centraal Station. Ga lekker met de trein naar Amsterdam. Dat scheelt weer een hoop stress waar je helemaal geen zin in hebt op je dagje uit.

Vanuit de hoofdhal van Centraal Station lopen we naar links richting de Oosterdokskade. Je vindt het de DoubleTree by Hilton hotel. Mocht je keer ’s avonds niets te doen hebben dan is de Sky Lounge van dit hotel echt super om een lekker drankje te gaan drinken! Aanrader dus. Via het hotel loop je gewoon rechtdoor over de van der Veldebrug. Wil je even lekker wat drinken in een ongedwongen sfeer? Ga dan links af en steek het water over naar Hannekes Boom.…

Continue reading  

Fietsen door Rotterdam met oBike

Hoe kun je beter een stad ontdekken dan op de fiets? Je komt veel verder, dus je kunt veel meer zien in één dag. Daarnaast is het super gezond. Maar ja, om nou naar elke stad je fiets mee te nemen: dat schiet niet echt op. Daar hebben ze in Rotterdam (en meer steden wat op gevonden): oBike. De tijden van het witte fietsenplan zijn ALLANG voorbij, maar hier hebben ze nu een “gele” fiets op gevonden. Over de gehele stad kun je op vrijwel elke hoek wel een fiets vinden.

Hoe werkt het?

Zoals gezegd, over geheel Rotterdam kun je oBikes vinden. Je herkent de fietsen aan de geel-zilveren kleur met mandje en een QR-code. QR-code? Ja! Een QR-code. Voordat je gaat fietsen moet je namelijk de oBike app downloaden in de Google Play Store of de App Store. Je moet je eerst registeren met je telefoonnummer, en zodra dit gedaan is, is je account actief. En dan heb je zin om te fietsen? Je start de app op en via de app kun je de dichtstbijzijnde fiets(en) zo ontdekken. Je loopt er naar toe en je scant de QR-code op het stuur of op het achterspatbord.

Wij hadden het geluk dat deze zondag zowel het fietsen als de borg gratis waren.…

Continue reading  

Alphen aan den Rijn: Steeds hipper

Inmiddels woon ik al sinds 2010 in Alphen aan den Rijn, nadat ik een groot gedeelte van mijn leven in Zoetermeer heb gewoon en nog even in Den Haag. Alhoewel Alphen “het” best zal hebben, vond ik het nooit echt “mijn” stad. Inmiddels wonen wij in een tijdelijk appartement (ons huis wordt gebouwd in Pijnacker) aan de oude Rijn… En ik moet toegeven… Het wordt steeds gezelliger! Althans in het centrum.

Leegstand in het centrum van Alphen

Een aantal jaren geleden kwam er op en rond het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn, steeds meer leegstand en zijn er diverse panden afgebroken. Dit heeft langere tijd leeg/stil/half afgebroken zo blijven staan, omdat het niet helemaal duidelijk was wie nou precies wat ging betalen. Zo stond ook lange tijd het Nutsgebouw op het plein leeg: een super mooi oud gebouw, wat echt wel karakteristiek Alphen is. In eerste instantie zou dit La Place worden. Maar met het faillissement van de V&D ging dit helaas ook niet door. In de tussentijd stond er best wel veel leeg om- en rond het plein maar ook in de Hooftstraat, dè straat van het centrum.

Weer gezelligheid

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en zit ik op het balkon, aan de oude Rijn dit blogbericht te tikken.…

Continue reading  

De herfst begint…

Drie dagen geleden zat ik nog lekker in de zon in Québec aan ons blog te schrijven… Nu zitten we in het wintersportgebied van New England. Wees gerust, er ligt geen sneeuw. Het is de afgelopen dagen wel wat minder weer. Het begint hier herfst te worden, maar dat geeft ook wel een bepaalde sfeer.

Afgelopen maandag zijn we vroeg, althans voor ons vroeg, vertrokken vanuit Canada, omdat we een behoorlijke rit voor de boeg hadden. Onderweg hebben we even ontbeten bij de Canadese versie van Starbucks, “Tim Hortons”. Na een wat saaie snelweg route, komen we bij de Canadees-Amerikaanse grens. Gelukkig is het rustig en na een paar controle vragen en een check in de achterbak, zijn we weer op Amerikaanse bodem. Wij vroegen ons af hoe dit vroeger ging in Europa. Dit konden we ons niet goed meer herinneren. In de VS rijden we door de staat Maine. Maine staat bekend om zijn kreeften, krab, mosselen en allerlei andere visgerechten. Daarnaast is het ook het gebied om te genieten van de herfst kleuren in deze periode.

IMG_0155.JPG

Al snel wordt de route een stuk mooier en rijden we door bosrijke omgeving. Onderweg stoppen we bij een supermarkt om snel iets te eten te halen, en om weer door te rijden naar Bar Harbor, onze eindbestemming van vandaag.…

Continue reading  

Franse tijden herleven in Canada…

Daar zitten we op een bankje, midden in de zon. Het is 25 graden, eind september, in Canada. We zitten in Québec, de hoofdstad van het gelijknamige deel van Oost Canada. We zitten nu alweer drie dagen in Canada…

IMG_0140-0.JPG

Donderdag heb ik het laatste stuk in de blog geschreven en het is hier nu zondagmiddag. Vrijdagochtend zijn we vanuit het Adirondack State park richting de Canadese grens gereden. Natuurlijk nadat we eerst even ontbeten hadden. We hadden een leuke bakkerij gevonden met heerlijke kazen. Van Gouda tot aan heerlijke blauwkaas. Mok koffie erbij en we hebben nog even aan Mirror Lake ontbeten. Via landweggetjes zijn we de grens van Canada en de VS overgestoken. Geen moeilijke vragen, alleen even vragen wat we komen doen, waar we heen gaan en we mochten weer verder rijden.

Het eerste stuk van Canada is saai, de wegen zijn hier bijna allemaal slecht en er is weinig te zien. Na een paar uur komen we aan in onze eerste stad in Canada: Montréal. Zoals ik ook al in het twitterbericht meldde, is dit gebied van Canada Franstalig. De laatste discussie hierover was begin jaren tachtig, waarna de Canadese regering heeft besloten Frans de officiële voertaal te laten blijven.…

Continue reading  

We gaan verder…

De tweede dag in New York… Tijd om de rust even op te zoeken in deze overvolle stad. Het is een geweldige stad waar Londen en Parijs qua drukte nog niet aan kan tippen. Te bizar voor woorden, hoe druk het in de spits kan zijn.

IMG_0128.JPG

We eten eerst een licht ontbijtje bij een Frans tentje bij ons op de hoek. Omdat we weer vroeg wakker zijn, belanden we in een drukke tent waar veel New Yorkers schijnbaar ook hun ontbijt nuttigen. Na het eitje en de boterhammen, gaan we op pad naar Central Park. Het stukje rust in de overvolle stad. Het park is niet ver van ons hotel, en al snel begeven we ons in een oase van rust. Met hardlopers, fietsers, wielrenners, spelende kinderen en nog veel meer… Alsof je op de Veluwe loopt. Het valt hier op dat je vrijwel niets merkt van de drukte en herrie uit de stad. Het park is best groot en naast veel bomen vind je hier grasvelden, sportvelden en wat kleine meertjes. Aan de rand van het park vind je ook het Guggenheim museum met zijn opvallende vorm.

IMG_0130.JPG

Na een behoorlijke tocht door het park, lopen we via de West kan terug.…

Continue reading  

The City that never Sleeps…

Daar liggen we dan… In ons bed in het CitizenM hotel, 2 minuten lopen van Time Square. Een kleine maar mooie kamer midden, in een hotel met Nederlandse details. CitizenM is een Nederlandse keten met een aantal hotels. Bij binnenkomst hangt prinses Beatrix en hier en daar zie je Delfts Blauw. De kamer is modern: je bedient de gordijnen, de verlichting maar ook de TV met een tablet… Gaaf dus!

IMG_0120.JPG

Vanuit onze bed kijk je zo over de stad New York: the city that never Sleeps… Maar voordat ik verder vertel, onze vakantie begon zondagochtend. Om 7 uur stond mijn vader (Fabian) voor de deur. De controle op Schiphol voor VS vluchten is altijd strikt. Maar voor mij altijd nog strikter. Net als vorige keer moest ik door een extra screening. Alle tablets, telefoons en camera’s moesten aan om te kijken of er geen bom inzat… Na een relaxte vlucht van 8 uur zijn we aangekomen in New York. Na alle immigratie gedoe, mogen we het land in. Wij per taxi naar het hotel… Blijkt Obama in de stad te zijn en is er een grote demonstratie tegen het kapitalisme enzo… Aanstaande dinsdag begint de klimaattop in NY namelijk. Alle wegen dus afgesloten en de taxi heeft moeite om bij het hotel te komen.…

Continue reading  

Time to relax

20130911-095258.jpgDaar zit je dan… Op je soort van veranda in Málaga. We zitten in Villa Lorena Málaga. Een kleine villa met 5 kamers ofzo in Málaga. Net buiten het centrum, dicht bij het strand. Gerund door twee mannen en die doen het leuk. Wij hebben de suite. Een mooie kamer die de gehele boven verdieping bedekt, met een inloopkast waar je “u” tegen zegt en dus een veranda. Heerlijk.

Een typisch Spaans ontbijt: toast met olijfolie, tomatensalsa en ham.

Maar jullie missen een paar dagen. Maandag zaten we nog in Granada. En dan moet je natuurlijk naar Alhambra. Omdat ons hotel een klein half uur van de stad afzat, zijn we na het ontbijt meteen richting Granada gereden. Alhambra is natuurlijk erg toeristisch. Je moet dan ook van te voren reserveren en dan moet je een bepaalde tijd selecteren: er mogen maar een beperkt aantal bezoekers per keer naar binnen. We waren er al om half twaalf, en ons kaartje was vanaf 16 uur geldig. Dus eerst maar de stad in. Na een mooie afdaling door het rustige en koele park komen we aan in het centrum. Dat wordt terug een hele klim.

20130911-095537.jpg

Alhoewel het een mooi centrum is, hebben we eigenlijk voor nu wel genoeg Spaanse steden gezien.…

Continue reading  

De grote moskee…

Dit bericht is zaterdag al geschreven, maar opeens hadden we geen internet meer. Dus de dagen in het verhaal kloppen niet meer helemaal…

We zijn alweer ruim een week weg, en dus over de helft van onze vakantie. Het gaat we erg snel als je “maar” twee weken weg bent. Maar we hebben nog een klein weekje om te genieten. Dat doen we dus ook maar.

Het rijden gaat hier in Andalusië gemakkelijk. Je moet wel af en toe wat heuveltjes op, in de grote steden kan het best druk zijn en betaal je soms best veel voor een parkeerplaats en soms zijn er wel erg smalle straatjes, maar het rijdt lekker. Wij hebben een automaat gehuurd en dat rijdt nog relaxer, zeker in de bergen en bij de “hellingproeven”.

Gisteren, vrijdag, zijn we vanuit Sevilla naar Cordoba vertrokken. Een rit van ongeveer 160 km. We proberen toch ook vaak de wegen binnendoor te kiezen en niet altijd maar over de snelweg te gaan. En dat gaat ook perfect.

Na twee uur komen we aan bij ons hotel in Cordoba: “Eurostars Patios de Cordoba”. Een mooi hotel ook weer in het historisch centrum van de stad. Ook hier hadden we weer het “geluk” dat we en gratis upgrade kregen naar een Junior Suite.…

Continue reading  

Wat een hitte… Wat een gezelligheid…

20130905-193820.jpgWat een mooie stad, Sevilla! Het is een compacte stad met een rijke geschiedenis. De meeste bezienswaardigheden liggen in en om het centrum. Zo ook ons hotel. Na de wat spannende zoektocht afgelopen dinsdag naar ons hotel, zijn we nu toch erg tevreden met de locatie van Hotel Fonte Santa Cruz. Midden in de wijk Santa Cruz.

 

De kathedraal La Giralda ligt hier om de hoek. Het is een in de 12e gebouwde moskee. In 1401 is het Moorse gebouw verbouwd naar een christelijke kathedraal. Natuurlijk hebben wij de klokkentoren beklommen. Hier heb je zeker een mooi uitzicht over de stad. In de kerk zelf bevindt zich ook de graftombe van Columbus… Een stukje geschiedenis dus!

We zijn ook in Real Alcazar geweest. Deze koninklijke residentie stamt uit 1364 en is een aantal malen verder uitgebreid door de diverse koningen van Spanje. Een indrukwekkend paleis met een nog indrukwekkender tuin er om heen.

Vervolgens zijn we naar Plaza de Espana gelopen. Zoals gezegd, alles is op loopafstand, maar op een gegeven moment was het 40 graden, en dat is toch wat veel. Dan snak je naar wat verkoeling en wat lekkers te drinken.

20130905-194406.jpg

Gelukkig ligt er om de Plaza de Espana een groot park met veel bomen waar je wel even kan afkoelen, via de Rio Guadalquivir zijn we richting het centrum gelopen om daar wat te eten en wat te drinken.…

Continue reading  

Echt vakantie gevoel in Cadiz!

20130904-002018.jpgHet is alweer twee dagen geleden dat ik op ons balkon in Cadiz ons laatste stukje blog heb geschreven. Inmiddels zitten we in Sevilla…

Cadiz is ook alweer een geweldige stad, omgeven door zee. Dit geeft toch altijd weer een lekker vakantiegevoel…

In Cadiz waren we eigenlijk op zoek naar een echt visrestaurant met lekkere paella. Helaas… Deze hebben we niet gevonden, dus dan maar weer lekker aan de tapas. Wat opvalt in Spanje is dat het in de middag rustig is, maar dat om 10 uur alle terrassen vol zitten met Spanjaarden. De gemiddelde toerist eet natuurlijk al om 6 uur. Wij niet, wij doen mee met de Spanjaarden.

 

Moe van het lopen zijn we s Avonds teruggekomen in het hotel in Cadiz. Na nog even genoten te hebben vanaf ons balkon van de zeelucht en het geluid van de zee, zijn we gaan slapen.

Het was een van de weinige hotels waar we ontbijt inbegrepen hadden. Prima keuze, ook met een prima uitzicht. Vervolgens een rondje Cadiz gedaan, uit ons reisboek Capitool.

20130904-002339.jpg

Een mooie, gezellige stad waar je op bijna elk punt weer de zee tegenkomt. Maar wat is het warm (toen we vandaag Sevilla binnenreden was het 40 c).…

Continue reading  

We’re going to Miami…

image

Net de auto ingeleverd. Het is slecht weer ineens vandaag. We zijn nu op New Orleans International Airport en gaan zo naar Miami….

Vanavond volgt de update van gisteren (zondag) en vandaag!!

Nu even een ontbijtje scoren…

See ya in Florida!…

Continue reading  

Muziek… Op elke hoek van de straat…

image
De afgelopen dagen heb je geen update mails gehad terwijl er wel updates waren. Als je boven in het menu op “Blog” klikt, krijg je de gehele blog te zien…

Vandaag zijn we dus van Vicksburg, in de staat Mississippi, naar New Orleans gereden. New Orleans ligt in de staat Louisiana. Hier loopt ook het laatste stukje van de rivier de Mississippi, richting de Golf van Mexico. We hadden eigenlijk gehoopt op een mooie “scenic” road, langs de Mississippi. Nou hebben we wel langs de Mississippi gereden, maar beneden een dijk, dus je zag niets. Daarnaast rijd je langs allemaal olie raffinaderijen, dus echt een mooi uitzicht heb je niet. Gewoon over de snelweg is sneller, dan ben je er binne. 2 uur vanaf Vicksburg. Er is zat te doen in New Orleans. En dat is te zien want het was best druk om bij ons hotel, “Hotel Monteleone” te komen. Het hotel dateert uit 1886, en is nog steeds in het bezit van de toenmalige familie. Inmiddels is het wel een groot hotel geworden, en staat het op de lijst van historische gebouwen van de VS. Het hotel ligt midden in de French Quarter. image Dit is hèt gebied van New Orleans.…

Continue reading  

Geef ze van Katoen!

image

Vanochtend zijn we vertrokken vanuit Vicksburg naar Natchez. Na een klein kwartier rijden langs katoen velden kwamen we aan op de Natchez Parkway.

De Natchez Parkway is een mooie weg door de bossen. Deze “parkway” werd vroeger al gebruikt. De Natchez Trace Parkway is 444-mile lang en gaat door 10.000 jaar van Noord Amerikaanse geschiedenis. Gebruikt door Amerikaanse Indianen, “Kaintucks,” handelaren en toekomstige presidenten, speelde de “Old Trace” een belangrijke rol in de Amerikaanse geschiedenis. Gelukkig ligt er nu wel nieuw asfalt.

Aan het begin van de middag komen we aan in Natchez. Natchez was vroeger een plaats waar de rijkste van de wereld woonden. Hier woonden namelijk de plantage eigenaren, en die betaalde de slaven niet.

image

Door deze rijkdom staan hier mooie huizen, uit deze tijd. Wij slapen op de Monmouth Plantation uit 1818. Na dat het gebruikt is door de plantage eigenaar John Hankinson, is het gebruikt door de “Mississippi Governor”. Het hotel bestaat uit allemaal losse, huizen, omringd door een grote tuin met bossen en meerdere vijvers. Erg mooi. En zeker een tip om hier te gaan slapen. Al is het maar voor de romantische bedden…

image

Hierna zijn we Natchez zelf in gegaan en hebben we de diverse huizen bekeken.…

Continue reading  

Are you lonesome tonight?

image

Vandaag gaan we vanaf Memphis naar Vicksburg…

Maar eerst moeten we nog bij iemand langs… Naar Graceland, het huis van Elvis Presley, net buiten Memphis. Op zijn 23e is hij hier gaan wonen en hier is hij uietindelijk overleden. Van zijn keuken tot werkkamer, alles mag je zien. Naast het huis, in zijn eigen tuin, is hij gegraven. Een mooi huis, met zwembad, speelhal en vele gouden platen. Natuurlijk is alles, op zijn Amerikaans, commercieel uitgebuit, maar het is ook zeker de moeite waard. Wij hebben voor de eenvoudige tour gekozen. Maar je kon het ook nog uitbreiden en dan mocht je ook zijn vliegtuigen en auto’s bekijken.

image

Na Graceland, begon onze tour naar Vicksburg in de staat Mississippi. Een lange route, dus besloten deze niet helemaal binnendoor te doen. Een deel hebben we via de mooie route Natchez trace Parkway gedaan. Een mooie route door de bossen en heuvels en meren van de staat Mississippi.  Het is een lange route vanaf Nashville als je deze wilt rijden.

Aan het begin van de avond komen we aan in Vicksburg. Een kleine plaats (voor Amerikaanse begrippen) langs de Mississippi. Er is in dit gebied veel gevochten oa ook met de Fransen. Dit waren de eerste Europeanen in dit gebied.…

Continue reading  

Rock & Rolllllll…..

Vandaag zijn we redelijk vroeg vertrokken uit Nashville naar de nieuwe Grand Ole Opry. Gisteren waren wij bij de oude, Ryman Auditorium. De nieuwe country concertzaal is sinds 1974 open, en is een stuk groter. Het ligt ook een stuk uit de binnenstad van Nashville. Hier hebbenm we een rondleiding gekregen en zijn zowel backstage (en in de kleedkamers) geweest als op het podium en in de zaal.

image

De tour is zeker de moeite waard. Je ziet veel, wat voor andere vaak verborgen blijft. Na deze rondleiding van een klein uur, zijn we begonnen aan de mooie tocht richting Memphis… De stad bekend van Elvis en van de Blues en Rock & Roll.

De tocht er naar toe was al erg mooi. Natuurlijk kiezen we altijd de routes, buiten de snelwegen om. Het duurt wat langer, maar je kunt, meestal goed doorrijden en ziet veel meer. Onderweg kan je nog een keer stoppen voor een shake of een ijskoffie. Of beide.

Aan het begin vam de avond zijn we aangekomen in ons hotel Double Tree by Hilton. Goede hotels voor een goede prijs! Even opfrissen en dan maar meteen de

image

stad in voor een hapje en een drankje. Ook hier gebruiken we weer Foursquare om een leuke tent op te zoeken.…

Continue reading  

Country All Over The Place

image

We zijn nog steeds in Nashville. We hebben geen ontbijt in het hotel, dus we gaan lekker bijtijds op stap. Het is warm, zonnig en dus heerlijk… op Foursquare (Social Network voor hotels, restaurants, cafés en hotspots) kwamen we een leuke doughnut tent tegen, die we zeker moesten bezoeken, op weg naar downtown Nashville. Een simpel ontbijt met een koffie en een doughnut is voor vandaag voldoende.

Na een half uur lopen komen we aan in de binnenstad van Nashville. Nashville staat natuurlijk bekend om de country muziek. We bezoeken de bekende Broadway, waar alle bekende bars zitten waar elke avond (maar ook nu al) live country muziek wordt gespeeld. Het is zondag, dus het is druk in de stad. Mede omdat het American Footbal team Tennessee Titans speelde in het enorme stadion aan de Tennessee river. Wel heel gaaf om op afstand te horen en te zien. Via de Tennessee river lopen we naar de State Capital. Het wordt nu gebruikt door de Goeverneur van de staat Tennessee. Het is voltooid in 1859 en gebouwd door slaven en heeft een belangrijke rol gespeeld in de civil war… Helaas was hij… Dicht.

Na een kort onder onsje met de plaatselijke zwervers, zijn we naar de Ryman Auditorium gelopen (voormalig Grand Ole Opry House ook wel “The Mother Church of Country Music”).…

Continue reading  

Nooit tegen een kluis trappen

image

Na een goede nachtrust worden we wakker in ons fijne hotel (Double Tree by Hilton) in Chattanooga. Ontbijt “not included” dus richting de stad gelopen.

Volgens de Lonely Planet en tripadvisor.com, moeten we zeker naar Rembrandt’s café voor het ontbijt. En dit was zeker de moeite waard.Met een kleine koffie, zie foto, en een broodje, begin je de dag goed. De mooie wandeltocht langs de rivier is ook de moeite waard.

Daarna zijn we vertrokken uit het hotel, nu naar Ruby Fall… Dit is een grote waterval in de grotten van Chattanooga. De grotten zijn ooit ontdekt en de waterval is vernoemd naar de vrouw van de ontdekker. Op zijn Amerikaans krijg je een rondleiding door de grotten, maar het is echt super mooi. Uiteindelijk kom je bij de waterval… Je moet het echt gezien hebben, maar een foto krijgen jullie te zien.

image

Hierna zijn we naar Lynchburg, Tennessee gereden. Voor de Whisky drinkers misschien wel bekend??

Hier komt de Jack Danniels Tennessee Whisky vandaan. En hier staat ook de fabriek welke gratis te bezoeken inclusief super gave rondleiding. Mr. Danniels begon al op zijn 16e met wisky stoken en later is hij dit ook gaan verkopen. In heel de wereld.…

Continue reading  

De Tennessee river

Vandaag, vrijdag, zijn we ’s morgens, na het ontbijt, naar Chattanooga gereden. Sharon had een lekker ontbijt voor ons gemaakt.

image

De rit naar Chattanooga was schitterend. Weer mooie wegen door de bergen, langs kleine meertjes. De stad is de vierde grote stad van Tennessee en ligt aan de Tennessee river. Het wordt ook wel de “scenic city” genoemd: de stad met het mooie uitzicht. Het was vroeger het leefgebied van de Cherooke Indianen. Ook hebben er hier tijdens de civil war, behoorlijke veldslagen plaatsgevonden. Gelukkig is de stad nu een stuk vrediger. Na aankomst in ons hotel, zijn we direct naar de “incline” gereden. De is een trein die de stijlste helling ter wereld op gaat, naar de Lookout Moutain. Vanaf dit punt heb je uitzicht op 7 staten… Een soort 3 landen punt dus. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de stad en het omliggende gebied. Helaas zit er een behoorlijk saai café en souvenirwinkeltje aan de top, niet het bezoeken waard. Op de berg staan we een paar mooie huizen te koop… Hier zouden we graag willen wonen… Hierna wilden we eigenlijk nog naar een andere attractie: Ruby Fall… maar het was al wat laat, dus dat doen we morgen.…

Continue reading  

In het echt lijkt hij toch kleiner…

Onze tweede dag in Washington… na een heerlijke nacht slapen (je maakt toch een lange dag die eerste dag), zijn we vroeg wakker. Dus ook maar vroeg op stap. Even snel uitchecken, de koffers opslaan en de auto nog even
de valet parking laten staan. Kortom; we gaan de stad verder verkennen.

Het is al vroeg warm en vochtig. In de stad is het nog vrij rustig, het is dan ook zondag. Na een kort, maar gezond ontbijt (the healthiest big breakfast), lopen we naar Lincoln Memorial. Een groot gedenkteken ter ere van deze president. Erg indrukwekkend.

image

Heel de stad Washington bestaat eigenlijk uit gedenktekens, want vanaf hier lopen we naar het gedenkteken van de 2e wereldoorlog.  Vanaf hier is het een klein stukje richting het Wittehuis. En deze viel behoorlijk tegen. Eigenlijk is die maar heel klein, ik wil niet zeggen dat ons huis groter is, maar toch. Het is toch bijzonder dit bekendste huis van de VS even te zien. Wat opvalt is de extreme beveiliging overal.

Via de vele (gratis) musea lopen we naar het Capitool: hier zetelt het Amerikaanse senaat. De musea in Washington zijn dus allemaal gratis te bezoeken. Helaas hebben wij wat weinig tijd hiervoor, maar de volgende keer zullen wij er zeker één of meerdere gaan bezoeken.…

Continue reading  

Washington… Een mooie stad!

image

Vandaag zijn we eindelijk richting de Verenigde Staten vertrokken. De heenvlucht ging voorspoedig. Het inchecken ging snel en we vertrokken 20 minuten te vroeg. Het eten in de Untited Airlines vlucht was dit keer echt niet te eten, maar de 8.5 uur ging uiteindelijk snel. En alhoewel je je nog steeds niet heel welkom voelt bij aankomst in de VS, waren we toch erg blij dat we er weer zijn. En waarom niet welkom voelen? Alle controles, strenge ondervragingen en alle formulieren die je moet invullen, getuigd nou niet echt van gastvrijheid.

Maar goed… We hebben de huurauto opgehaald (al we het over service hebben, kunnen ook die partijen nog heel wat leren) en we rijden in onze rode Chevvy (Chevrolet) SUV naar Washington DC. De koffers passen er net in, en het is warm en vochtig hier. 32 graden… Heerlijk!

Na een klein uurtje rijden komen we aan op onze eerste bestemming. Washington DC dus. Helaas… onze kamer was nog niet klaar, dus toen kregen we de junior penthouse. Ook niet erg, wel wat groot. Zeker de inloopkast is erg groot 🙂 Na een korte opfrisbeurt, meteen het programma gaan volgen… Richting Georgetown.  Klein kwartiertje lopen… dit is het oude centrum van Washington met veel leuke winkels en restaurants. …

Continue reading  

Op de fiets!

Vanochtend hebben we samen met Dedie (de gids) ontbeten in het hotel. Alhoewel hij lang niet zo goed is al Lam Lam op Sumatra, is het een aardige kerel.

Om half 9 rijden we weer weg van het hotel richting onze eerste stap in Jogjakarta: een batik “gallerie”. Het is een vrij grote gallerie waar wordt uitgelegd hoe de batik schilderijen worden gemaakt. Maar natuurlijk hopen ze ook dat je wat gaat kopen… En daar zijn wij “ingetrapt”. Maar wel omdat we daadwerkelijk op zoek waren naar een leuk batik schilderij.

Deze regio staat overigens bekend om het batik werk. Batikken is een manier om kleding of wandbekleding van verf te voorzien. Batikken betekent veel puntjes. De stof wordt voorzien van een afstotende was. Daarna wordt het doek in de verfstof gedompeld. De gedeeltes die voorzien zijn van was, worden niet gekleurd.Voor elke kleur worden er dus andere gedeeltes voorzien van de was, zodat alleen de juiste gedeeltes voorzien worden van deze kleur. Er worden meestal maximaal 20 verschillende kleuren gebruikt.

Wij hebben een semi-moderne Indonesisch kunstwerk gekocht. Het ziet er mooi uit en we hebben goed kunnen afdingen.

Daarna zijn we naar een zilverfabriek gereden. Interessant en leuk om een keer te zien.…

Continue reading  

Den Haag: Klappertaart

Vandaag de eerste echte dag op Java, of zoals ze hier zeggen. Jawa…

We verlaten het mooie hotel in Jakarta om 8.00 uur na een heerlijk ontbijtje. Toevallig had ik, Fabian, gedroomd over Frans stokbrood met kaas… En wat hadden ze… Tja, lijkt er op, petit pains met kaas. Smaakte goed en alles werd verzorgd door de zoveelste “Lonny”.

Dedi, de gids, stond ons al op te wachten in de lobby. Die was overigens heel goed beveiligd, je moest door een metaal detector, de auto werd gecontroleerd voordat we het terrein op mochten… Het zal wel ergens goed voor zijn.

De rit door de stad ging vrij snel. Zoals veel mensen al zeggen, Jakarta is niet heel erg bijzonder. Het is vies, warm en erg druk met auto’s en natuurlijk de brommers. We rijden langs het oude gebouw van de VOC, hier werden de schepen gerepareerd. Vervolgens zijn we via de uitkijktoren, Culemborg, naar de Batavia Café gereden. Recht tegenover het “Gouveneurhuis”. Het Batavia Café is een prachtig café midden in Jakarta, uit de koloniale tijd. Binnen is het prachtig ingericht en het straal echt oudheid uit.

Alhoewel wij Nederlands langs niet trots moeten zijn op wat wij allemaal in Batavia en Nederlandsch-Indië hebben gedaan, is het toch wel mooi hoe vaak er Nederlandse dingen terugkomen in dit land.…

Continue reading  

Doei Sumatra, Hallo Java!

Vandaag onze laatste ontbijt, laatste rit en laatste koffie snoepje met Lam Lam en “the driver”.
We gaan Sumatra verlaten. Om 8.30, jaja, vertrekken we richting het vliegveld van Padang, West Sumatra.

Het was vandaag erg druk bij het ontbijt van het hotel. Er was weer een Nederlandse groep bijgekomen. Dus echt een vakantiegevoel heb je hier niet. Sommige mensen vinden het leuk, wij hebben liever gewoon de Indo’s 😉

Maar goed, de rit naar het vliegveld zal ongeveer 3 uur duren, maar we hebben nog een paar korte stops. Zo hebben we een stop bij een mooie waterval…

Daarna hebben we nog tijd voor een kopje koffie bij een leuk tentje langs de weg. Met een adembenemend uitzicht. Hier nemen we ook “officieel” afscheid van Lam Lam en “the driver”. Dit was zijn laatste opdracht als tourguide, dus het was voor hem sowieso bijzonder. Hij gaat nu andere zaken doen, maar als wij iemand uit Nederland kennen die een tour wil, dan staat hij open om deze rond te leiden.

Hij vond de afgelopen week ook erg gezellig met ons. We hebben nummers en e-mail adressen uitgewisseld, ach je weet nooit. Maar meestal heb je nooit meer contact. Wel hebben we nog een leuke foto gemaakt…

Na het heerlijke kopi trubruk, hebben we nog een klein stukje naar het vliegveld.…

Continue reading  

Are you a couple?

Na een heerlijke nachtrust zitten we weer eens bij het ontbijt met nassi, bami, krupuk udang…

Nou, omdat je dit al twee keer per dag eet, eten we ’s morgens maar gewoon toast met jawel… chocolade hagel! Dat is schijnbaar erg populair hier, dus dan is dit altijd wel even lekker. Lekker met een vers gebakken eitje.

Om 8.40 (ja, vandaag waren we echt te laat) rijden we weg bij het hotel. Om naar het Ngarai Sianok te gaan kijken. Dit wordt ook wel de Grand Canyon van Indonesië genoemd.Het is een park met uitzicht op deze canyon. Daarnaast is hier ook de Lobang Jepang (Japanse Tunnel). Deze tunnel is tijdens de bezetting gebruikt om munitie op te slaan, om te vluchen en werd ook gebruikt als gevangenis. In dit kleine park liepen heel veel apen rond, die het maar al te leuk vonden om met bart zijn nootjes te spelen.

Hierna zijn we de bergen in gereden in de omgeving van Bukittingi. De eerste stop hier was bij een koffie branderij. Hier hebben we gezien ook de koffie gebrand en weer verpakt wordt. In de tuin, met de zingende moskee op de achtergrond, hebben we overheerlijke koffie op. Senso, Nespresso of filterkoffie thuis, nee… Dit is pas echte koffie.…

Continue reading  

Medan… Kattenpoep Koffie!

image

image

image

Zoals gezegd, na een korte vlucht vanuit Maleisië, aangekomen in Medan. De hoofdstad van de provincie en het eiland.

De bureaucratie begon al bij de “immigration”. Eerst moet he twee redelijkw formulieren invullen.

Ok mam, wij zijn stom geweest, maar dit had je niet gezegd: bij binnenkomst moet je 25.000 Rupia pp betalen voor je Visum. Wij hadden dit natuurlijk niet contact. Dus eerst pinnen….

…maar dan moet je eerst door de douane… en dat kan niet zonder Visum. Ja dat wordt lastig..  gelukkig zijn ze niet al te moeilijk en mocht één persoon wel even pinnen. Hierna netjes betaald en het Visum gekregen.

Daarna opgehaald door onze chauffeur en reisleider, waarvan ik de naam even niet meer weet. Rambam Ramdan Bambam ofzo… een aardige kerel die het raar vond dat ik kwart Indo ben en Bart 100% Nederlands. 🙂

Na een kort ritje door de rommelige stad vol brommers, becaks en toeterende busjes zijn we aangekomen in ons hotel: Garuda Plaza Hotel.

Een net hotel aan de rand van de stad. Langs een weg vol warungs: eettentjes. En dan komt de volgende uitdaging: waar ga je eten. Want niet elke tent is betrouwbaar! We hebben aan de overkant van het hotel gegeten.…

Continue reading  

Wat mist er…?

Vandaag, woensdag, richting ons eindpunt, LA gereden. RICHTING, want wij hebben eerst nog een overnachting in Oceano, CA. De reis begon bij de kust van San Francisco. Maar waar was de kust?

Het was zo mistig aan zee dat wij een lange tijd de zee niet hebben gezien. Bart had een mooie route langs de kust over Highway 1 gepland. Ondanks de mist het eerste gedeelte van de reis, was het weer een adembenemende trip…

 

De gehele weg gaat over een weg langs de stijle rots wanden van de kust van Californie. Veel bochten, veel omhoog en omlaag en veel zee dus. Gelukkig trok de mist rond het middag uur eindelijk een beetje op…

 

Na 5 uur rijden kwamen wij aan in Oceano. Een klein strand dorpje. Met een paar hotels, een paar restaurants en wat surfdudes. Niet heel veel te beleven, maar wij wilden nu wel eens het strand op natuurlijk. Bij een vakantie hoort strand en dat hadden wij nog niet gezien.

Amerikanen zijn echt lui. Naast een drive thru pin automaat en een drive thru apotheek, zie je ook veel Amerikanen met hun pick up truck het strand oprijden.

Nee even gezellig een stukje lopen, zoals wij hebben gedaan, nee gewoon de truck richting de zee plaatsen en dan hier naar de zee en de zonsondergang kijken.…

Continue reading