Echt vakantie gevoel in Cadiz!

20130904-002018.jpgHet is alweer twee dagen geleden dat ik op ons balkon in Cadiz ons laatste stukje blog heb geschreven. Inmiddels zitten we in Sevilla…

Cadiz is ook alweer een geweldige stad, omgeven door zee. Dit geeft toch altijd weer een lekker vakantiegevoel…

In Cadiz waren we eigenlijk op zoek naar een echt visrestaurant met lekkere paella. Helaas… Deze hebben we niet gevonden, dus dan maar weer lekker aan de tapas. Wat opvalt in Spanje is dat het in de middag rustig is, maar dat om 10 uur alle terrassen vol zitten met Spanjaarden. De gemiddelde toerist eet natuurlijk al om 6 uur. Wij niet, wij doen mee met de Spanjaarden.

 

Moe van het lopen zijn we s Avonds teruggekomen in het hotel in Cadiz. Na nog even genoten te hebben vanaf ons balkon van de zeelucht en het geluid van de zee, zijn we gaan slapen.

Het was een van de weinige hotels waar we ontbijt inbegrepen hadden. Prima keuze, ook met een prima uitzicht. Vervolgens een rondje Cadiz gedaan, uit ons reisboek Capitool.

20130904-002339.jpg

Een mooie, gezellige stad waar je op bijna elk punt weer de zee tegenkomt. Maar wat is het warm (toen we vandaag Sevilla binnenreden was het 40 c). Een paar flesjes water heb je wel nodig. In Cadiz moet je zeker het park Parque Genoves bekijken. Ook de kathedraal moet je even bekijken. Je moet hiervoor wel entree betalen.

Na onze stadstour hebben we de auto richting Jerez gepakt. Hier zaten we in het imposante 5 sterren hotel Villa Jerez. Ondanks de naam en de sterren vielen de kosten mee. Maar zeker de moeite waard. Helaas was het hotel vol, dus we zaten in de junior suite… Wat erg. Een geweldig zwembad maakt het allemaal af. Heerlijk rustig, wel wat ver van de stad: een half uur lopen.

20130904-003234.jpg

We hebben bij een heerlijk tapas restaurant geluncht: El Soleo. Nabij de bibliotheek. Een aanrader. Zeker de prijs is lachen en het eten is top. Met twee glaasjes vage likeur op het eind erbij. Zeker even bezoeken dus. Jerez staat bekend om de sherry… Men zegt dat de naam hier dan ook vandaan komt. Je moet hier dus ook een sherry proeven.

Na dit genot zijn we maar even gaan relaxen bij het zwembad. S Avonds hebben we eindelijk de paella op!

Vandaag zijn we Jerez verder gaan verkennen! Zoals gezegd staat Jerez bekend om de sherry. We zijn daarom ook naar de Bodega Gonzalez Byas geweest. Een van de bekendere wijnhuizen van Spanje. Oa 20130904-004252.jpgbekend van de sherry Tio Pepe. Dmv een leuke rondleiding door de wijnvelden en de gebouwen waar de vaten opgeslagen liggen, kom je meer te weten (en te proeven) over sherry.

 

Vervolgens hebben we de auto gepakt en zijn we naar Sevilla gereden. Een mooie rit van een uur… Totdat je je hotel moet zoeken… Wat een drama. Ik ben blij dat we een Ford Focus hadden en niet een van die Amerikaanse bakken… De straatjes zijn zo smal! En net een splitsing missen en je mag je rondje weer opnieuw rijden. Allemaal eenrichtingsverkeer. Met hoeken die te klein zijn, zodat je een paar keer moet steken. Dat kost natuurlijk een ruzietje in de auto… Maar dat hoort erbij. Gewoon parkeren in de parkeergarage en vervolgens lopen is de tip van de dag!

20130904-005140.jpgWel weer een geweldig boutique hotel midden in de oude stad. Mooi dak terras en een zwembad. Heerlijk. Straatje lopen en je zit in het bruisende uitgaansleven.

De beste tapas tot nu waren bij El Pasaje. Foi Gras en tapas met tonijn….. Heel wat anders, maar hmmmmmmm…. Ook aanrader deze tent. Nummer 2 op Tripadvisor.

20130904-004859.jpg

We zijn drie nachten in Sevilla want er is zat te doen. Wordt vervolgd dus!

 

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.