Oker in Den Haag: genieten op de Denneweg

Restaurant Oker te Den Haag

Oker bevindt zich op de bekende Denneweg in Den Haag: het hart van buurtschap 2005. Bekend van Wining, Dining, Lifestyle, Fashion & Beauty. Ik kom al jaren in deze hippe straat nabij hotel Des Indes. Vol met leuke barretjes, restaurants en dus ook Oker! Oker is niet nieuw, het bestaat al een aantal jaar. Maar het is nog wel steeds trendy.

Bij Oker kies je niet voor een drie gangen menu en ieder voor zich: NEE! Bij Oker kies je gewoon een paar gerechtjes waar jij en je tafelgenoten zin in hebben en delen deze gerechtjes. Zie het als een soort tapas. Op de menukaart staan zo’n 20 gerechten in volgorde van “zwaarte”. De grootte van elk gerecht is vergelijkbaar met een klein voorgerecht. Per persoon kies je 2 tot 3 (of meer :-)) gerechten en het leukste is natuurlijk om deze dan ook te delen.

De Gerechten

Zoals gezegd staan er zo’n 20 gerechten op de kaart van Oker. Te beginnen bij de kleinere, lichtere gerechten tot de wat zwaardere “hoofdgerechten”. Maar natuurlijk ben je er vrij in om te kiezen wat je wilt hebben. Wij kozen voor het brood met een dip van dukkah. Dit is een Egyptisch specerijennotenmengsel. Erg lekker.

Restaurant Oker te Den Haag - De Sashimi

Restaurant Oker te Den Haag – De Sashimi

Daarna de “Rockefeller” oesters: heerlijke oesters uit de grill met spinazie en Hollandaise. Aanrader. Ze hebben hier trouwens op zaterdag en zondag “Happy Oyster Hours”. Check daarvoor even hun site. Daar gaan we zeker nog een keer voor langs tijdens de borrel.De sashimi was heerlijk en de vis was goed vers. Voor een bedrag van € 14,50 vonden we het echter wel wat weinig.

De tonijntartaar was echt een hemelse maaltijd. Van steak tartaar houd ik niet zo (slechte ervaringen een keer in Parijs, als je begrijpt wat ik bedoel), maar tonijntartaar mag je me ’s nachts wakker voor maken. Niet te vaak overigens 🙂 Ook de Beef tataki is een aanrader. Precies goed gegaard en heerlijke smaken van het vlees en de ponzu-sojadressing.

Om ook nog even “gezond” te eten, kozen we ook voor de ceasar salad en de tournedos “Rossini” met truffel. Deze laatste is een wat

Restaurant Oker te Den Haag - Tournedos Rossini en Ceasar Salad

Restaurant Oker te Den Haag – Tournedos Rossini en Ceasar Salad

groter en zwaarder gerecht. Dit is dus eigenlijk het hoofdgerecht. Maar beide waren ze echt heel lekker! Overigens hebben we tussendoor nog een extra rondje oesters (ja de Rockefeller”) besteld, deze waren zo lekker!

De Nagerechten

Tja, en dan moet je ook nog een nagerecht. Of je kiest natuurlijk nog een extra gang met “hoofdgerechten”. Wat jij wilt. Maar wij kozen voor de sundae ijs van tonkabonen (vanille) en de kazen. Overigens ook een perfecte combinatie om deze samen te delen. En dan begin je met de kaas die overigens heerlijk waren. En sluit je af met het zoetige van het ijs!

De Wijnen

Er zijn diverse wijnen per glas beschikbaar. Mijn witte favoriet Pinot Grigio en Bart zijn favo: Syrah. Lekker door drinken, dat kan hier prima.

De Bediening

De bediening was er vriendelijk. Bij het vragen van de rekening werd ook een klein praatje gemaakt. Ze mogen echter wel wat alerter zijn op lege glazen, lege borden enzo. Daarnaast bij het bestellen van een drankje duurde het onnodig lang voordat de glazen werden bijgevuld.

Conclusie van Restaurant Oker

Een aanrader om hier een keer te eten! En te drinken. Er is voor elk was wilt, en je mag ongestoord van elkaar bordje proeven. Dat mag hier gewoon, hoe gaaf is dit? Als de bediening iets sneller en alerter is met de drankjes, is echt alles perfect.

Advertentie