Wat een hitte… Wat een gezelligheid…

20130905-193820.jpgWat een mooie stad, Sevilla! Het is een compacte stad met een rijke geschiedenis. De meeste bezienswaardigheden liggen in en om het centrum. Zo ook ons hotel. Na de wat spannende zoektocht afgelopen dinsdag naar ons hotel, zijn we nu toch erg tevreden met de locatie van Hotel Fonte Santa Cruz. Midden in de wijk Santa Cruz.

 

De kathedraal La Giralda ligt hier om de hoek. Het is een in de 12e gebouwde moskee. In 1401 is het Moorse gebouw verbouwd naar een christelijke kathedraal. Natuurlijk hebben wij de klokkentoren beklommen. Hier heb je zeker een mooi uitzicht over de stad. In de kerk zelf bevindt zich ook de graftombe van Columbus… Een stukje geschiedenis dus!

We zijn ook in Real Alcazar geweest. Deze koninklijke residentie stamt uit 1364 en is een aantal malen verder uitgebreid door de diverse koningen van Spanje. Een indrukwekkend paleis met een nog indrukwekkender tuin er om heen.

Vervolgens zijn we naar Plaza de Espana gelopen. Zoals gezegd, alles is op loopafstand, maar op een gegeven moment was het 40 graden, en dat is toch wat veel. Dan snak je naar wat verkoeling en wat lekkers te drinken.

20130905-194406.jpg

Gelukkig ligt er om de Plaza de Espana een groot park met veel bomen waar je wel even kan afkoelen, via de Rio Guadalquivir zijn we richting het centrum gelopen om daar wat te eten en wat te drinken.

Zoals gezegd zitten er honderden tapasbarretjes hier in het centrum. Eigenlijk kun je bijna niets anders eten. Het maakt het wel tot laat in de avond gezellig…

Vandaag, donderdag, zijn we richting de wijken El Arenal en La Macarena gelopen. Natuurlijk eerst een ontbijtje gescoord bij een van de kleine barretjes in de smalle straatjes van Sevilla. Café Solo, Naranja Fresco en een bacadillo (broodje) com queso y jambon gaat er altijd wel in.

De wijk El Arenal staat oa bekend om zijn Torre del Oro en de Plaza de Toros de la Maestranza. Dit is een van de oudste arena’s van Spanje waar nog steeds stierengevechten gehouden worden. Je kan hier rondleidingen nemen, maar dit hebben wij overgeslagen. Wel hebben we weer door de kleine straatjes van El Arenal geslenterd. Erg gezellige wijk!

20130905-234038.jpg

De wijk La Macarena, volgens mij niets met de dans te maken,is een stuk minder toeristisch, maar ook een beetje saai. Er zijn hier wel veel “typische” tapasbarretjes die minder op toeristen zijn gericht. Veel zijn er tussen de middag echter dicht.

Maar… Als het donker wordt, wordt het weer gezellig…20130905-234232.jpg

 

 

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.