Amsterdam

Foodhallen in Amsterdam: druk maar gaaf

Foodhallen in Amsterdam

Naast de Markthal in Rotterdam (wat volgens mij de eerste was), heb je sinds enige tijd ook de Foodhallen in Amsterdam. Niet een kolossaal nieuw gebouw, maar de oude tram remise van de Gemeente Amsterdam. Een super gave locatie. En niet ver van het centrum, dus als je daar toch bent, kun je zeker even hier naar binnen. Wij waren op een warme zomerdag in de Foodhallen en het was al druk. Dus met slechter weer denk ik dat het nog drukker is. Maar zeker het bezoeken waard!

De ingang van de Foodhallen in Amsterdam

De ingang van de Foodhallen in Amsterdam

Je vindt de Foodhallen Amsterdam achter de Kinkerstraat. Een drukke en levendige straat in de Kinkerbuurt, vlakbij de Jordaan. Prima om tijdens een rondje Amsterdam dan ook even hier naar binnen te lopen. Al is het maar om alleen even rond te kijken.

En parkeren kan overigens prima onder de markthallen, voor een redelijke prijs. En er is plaats zat. Toen wij er waren althans. Het was alleen een klein beetje een drama om er te komen, want je moet nog wel redelijk door de drukte van de stad. De tram stopt er ook in de buurt.

En dan nu eten

En ja, dan moet je toch ook even eten. Wij kozen voor een Poké Bowl bij Meneer Tamaki. Er zat wel voldoende (alhoewel het nooit genoeg is) tonijn op, maar de smaak was niet bijzonder. Gewoon te weinig smaak zat er eigenlijk aan. Een kleine bowl met veel sushirijst en weinig smaak is gewoon zonde.

Tijdens het eten dronken wij een drankje aan de grote bar in het midden van de hal. Erg vriendelijke bediening en hier prima prijzen voor een dergelijke bar.

Nachos bij Fento in de Foodhallen in Amsterdam

Nachos bij Fento in de Foodhallen in Amsterdam

Omdat we na de Poké Bowl toch nog honger hadden (en dat is niet zo gek), kozen wij nog voor een schaal Nachos bij Fento. Dat was super lekker. Met feta in plaat van sour creme. Hier was de bediening iets minder vriendelijk, maar dat neemt niet weg dat het eten heerlijk was. Bij een goed biertje, is dit zeker aan te raden. En ruim voldoende om met z’n tweeën te delen!

Conclusie

Al met al kun je hier prima een avondje vermaken met vrienden. Er zijn regelmatig live optredens, er zijn genoeg drankjes te krijgen (ook een echte bierbar), en voor elk wat wils om te eten. Daarna loop je de stad in en je gaat lekker stappen. En voor het ontbijt, ben je dan vanaf 11 uur weer welkom!

 

 

Advertentie