Tokyo… What a madness

Zondag was onze eerste volledige dag in Tokyo. Bart heeft dit jaar alle voorbereidingen gedaan en dat heeft ie goed gedaan. Mooie routes door de verschillende wijken van de stad. Op deze eerste dag Shibuya.

Ook hier is de koffie cultuur doorgedrongen

We hebben deze eerste nacht lekker klokje rond geslapen. Dat hadden we ook wel even nodig met de jetlag en de nacht die we min of meer hadden overgeslagen. We hebben goed geslapen, dus we gaan uitgerust op weg. We beginnen niet met een traditioneel Japans ontbijt (rijst met miso soep), maar in een Franse bakkerij. Ook hier zijn de Franse bakkerijtjes en de koffietenten behoorlijk vertegenwoordigd. Na een heerlijk broodje met eiersalade, tonijnsalade, twee koekjes en koffie gaan we verder.

De volgende stop is een weekend markt. Met wat lokale boeren die hun fruit, groente, koffie en (vega) hamburgers hier verkopen. Gezellig klein martkje. Vanuit hier gaan we verder de wijk in en vooral de gekte van Tokyo.

Verkoopster bij 6% Doki Doki

Via diverse winkelstraatjes lopen we o.a. even bij Kiddy Land binnen: een hele grote speelgoed zijn met heel veel Snoopy, Mario Bros., LEGO, Hello Kitty en… Nijntje… want die is hier blijkbaar ook populair en langs Spiral, een soort gallery… met een net toilet, dus als je moet…

Het is druk in de stad, het is zondag. Overal hoor je muziek door de straten galmen. Het is een gekke, maar leuke stad. Heel anders dan New York of bijvoorbeeld Jakarta. Er is sfeer, maar ook de gekte die kent van Japanners. Met veel kleuren, muziek en apart gekleden mensen.

Sake offers aan de keizer in de Meiji Shrine
Meiji Shrine (Tempel)
Trouwerij in de Meiji Shrine

Het is erg warm in de stad. Zo’n 30 graden en onbewolkt. Dus genoeg drinken is belangrijk. Via de Cat Street lopen we in de de drukte in de stad naar de Meiji Shrine. Deze schrijn, een Japanse Tempel, is gewijd aan de vergoddelijkte geesten van keizer Meiji en zijn vrouw, keizerin Shōken. Het ligt in een heerlijk rustig park, waar we even kunnen bijkomen van de hitte en de gekte van de stad. Het is een mooi complex waar de Japanners ook even hun gebed doen.

Via de andere kant van het park lopen we verder de stad in. Naar de Yoyogi Hachimangu Shrine. Een rustige schrijn in het Yoyogipark en naast het Yoyogi Stadion. Dit stadion dateert van de vorige Olympische Spelen in 1964.

In het park naast het stadion is een kleine markt. Omdat het al laat in de middag is, is het ook tijd voor een hapje bij een foodtruck. We kiezen voor lekkere Gyoza… Japanse dumplings. En wat zoetig (dat wisten we niet): rijstballetjes met een soort suikerstroop: dango.

Gyoza, Japanse Dumplings

 

Japanse Dango, rijstballetjes

We hebben weer wat energie opgebouwd dus we lopen door richting o.a. Shibuya Crossing. Dit grote kruispunt is bekend van TV en YouTube. Het zebrapad loopt alle kanten op en het is er erg druk. Indrukwekkend!

Shibuya Crossing

Na het rondlopen in de stad gaan we wat eten in Shibuya Stream… Een overdekte winkelcentrum met allemaal eettentjes. Wij kiezen voor een restaurant waar ze heerlijke pepper beef met rijst hebben, wat op de bakplaat bereid wordt en okonomiyaki. Een omelet met zeevruchten… erg lekker. En een leuk restaurant die schijnbaar pas een week open was.

Okomomiyaki op de bakplaat

Het is alweer maandag in Tokyo

Het is alweer maandag. Nadat we gisteren zo’n 22km gelopen hebben is het tijd voor een nieuw record… Vandaag lopen we om 10 uur de deur uit. Het is weel goed warm… de zon schijnt behoorlijk hard.

Na een “Amerikaans” ontbijt met twee eitjes en een broodje lopen we vandaag richting de wijk Shinjuku. We lopen een behoorlijk stuk naar de Yasakuni Shrine. Dit is eigenlijk een herdekingsplaats voor de 2.5 miljoen gesneuvelde mensen, voornamelijk tijdens de 2e wereld oorlog. Een net monument met een museum waar ook nog een locomotief staat dat gebruikt is bij de bouw van de Birma spoorlijn. Best indrukwekkend.

Via de Kagurazaka, een lange winkelstraat waar we een klein gefrituurd hapje eten, lopen we naar de Akagi Shrine. Een kleine Tempel.

Verschillende gefrituurde hapjes
Een garnaal en een soort gehakt in een deeg jasje

Ondertussen lopen we een lange route verder de wijk in. Eigenlijk is de route iets te lang, dus we besluiten m wat in te korten. Hij was zo lang dat het eigenlijk tijd was voor een hapje. We belanden weer in een leuke food court, gecombineerd met amusement hal, bioscoop en meer… we eten hier een salade, weer wat Gyoza’s en wat teriyaki stokjes… niet heel bijzonder van smaak, maar een leuke locatie.

Foodhal
Gekte in de amusementhal in Tokyo

De wijk is sowieso vol gekte. Heel wat anders weer dan de wijk van gisteren. Veel meer lol, vertier, barretjes en rare mensen. Omdat het een feestdag is, is het ook vandaag erg druk op de straten.

Na de late lunch lopen we de wijk door. Er zijn hier diverse locaties waar jongens kunnen optreden en gespot kunnen worden als ze in een K-Pop (maar dan in Japan). Dit is een erg populair genre in Japan.

Overal K-Pop artiesten

Daarnaast vind je in de wijk ook de Golden Gai. Dit is een doolhof van straatjes met allemaal hele kleine barretjes. Hier gaan de hardwerkende inwoners van Tokyo ’s avonds na het werk een paar drankjes doen met collega’s. Het was nu nog wat rustig, maar het kan hier behoorlijk druk zijn. De barretjes zijn echt klein en bestaan vaak maar uit een bar en een stuk of 10 bar krukken.

Golden Gai in Tokyo

We slenteren wat door de straatjes van Shinjuku. Er is veel te zien. Winkeltjes, rare mensen, nacht clubs, barretjes, warenhuizen… Kortom je komt ogen en oren te kort.

Wij kiezen voor sushi vanavond. En die hebben we gevonden. Het was goeie sushi. Wel even wat puzzelen met de Japanse kaart, maar met Google Translate en DeepL kom je een heel eind. Daarnaast hadden we een flesje heerlijk Sake. Zelfs Bart vond het lekker. Het was er niet druk maar alles was lekker en smaakvol! Toch wel wat anders dan Shabu Shabu of Sumo.

Een nieuw record verbroken… want na terugkomst in het hotel hebben we 27.79 km op de teller…

Het was weer een mooie dag. Weer hele andere dingen gezien dan gisteren. Ik kijk uit naar morgen!

Advertentie
    • Dank je wel… Het is ook echt een leuke stad. Een bijzondere belevenis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.