Soesterberg

Nationaal Militair Museum in Soesterberg

Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum is echt super gaaf! En interessant. Erg leerzaam. Ook nog indrukwekkend. Tja, normaal gesproken ben ik niet echt van de Musea. Maar dit is echt een aanrader.

Het Nationaal Militair Museum bevindt op het oude vliegveld van Soesterberg. Het bestaat uit het Nederlands Nationaal Militair Museum en het Militaire Luchtvaart Museum. Je leert er over de geschiedenis van het Nederlandse leger en de oorlogen die gevoerd zijn.

Je ziet voertuigen, vliegtuigen, uniformen, wapens en nog veel meer. Het Nationaal Militair Museum bestaat nog niet zo lang en ziet er super strak uit. Bij binnenkomst kom je in een grote zaal waar je meteen leert over Nederland en hoe wij ons land vroeger verdedigden. Je leert meteen over de verschillende grote oorlogen waar Nederland in meer of mindere mate bij betrokken is geweest.

Via verschillende zalen komen je steeds meer te weten over onze strijdkrachten.

Voor groot en klein

Wij waren er als volwassenen, en dan is er zat te leren. Er worden moderne technieken gebruikt met video spelletjes, 360 graden films etc. Echt super interessant.

Maar ook voor kinderen is er zat te doen in het Nationaal Militair Museum. Met een hele zaal waar zij allemaal interactieve spelletjes en workshop kunnen doen.

Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum

En dan naar beneden

Via de boven etage, kom je beneden waar je onder andere de wapenkamer vindt. Maar ook, en dit vond ik echt wel gaaf, diverse grote en kleinere vliegtuigen, voertuigen en helikoptsers enzo kunt zien. Het jammere is dat je nergens in kon, maar alsnog is het super mooi om te zien.

Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum

En dan naar buiten

Alhoewel je even moet zoeken, kun je ook naar buiten. Hier kwamen we toevallig een jeep tegen die ons naar de andere kant van de landingsbaan bracht. Hier kunnen kinderen in mini tanks rijden en volwassen kunnen mij rijden met andere legervoertuigen. Crossend door het zand! Gaaf… Als je daar zin in hebt. Hier betaal je wel ongeveer € 5 per persoon extra voor.

Je kunt lopend terug naar de grote hangar waar het museum zich bevindt. Hier vindt je buiten nog een aantal grote vliegtuigen. En als je geluk hebt, zie je verderop ook nog de zweefvliegtuigen de lucht in gaan OF juist landen. Ook wel erg leuk om te zien (nee, dit is geen onderdeel van het museum).

Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum

De omgeving

Vanuit de landingsbaan van het museum loop je naar het monument waar de gevallen luchtmacht soldaten (of heet dat) worden herdacht. Een erg indrukwekkend stukje en zeker een aanrader om ook even langs te lopen. En even al de dappere mannen en vrouwen herdenken die keihard voor onze vrijheid hebben gevochten.

De omgeving

Na het monument  kun je nog rondlopen over de hei en door de bossen van Soesterberg, Erg mooie omgeving en je kunt hier echt heerlijk wandelen of fietsen.

Eten in het museum

Beneden in het museum kun je eten en drinken (en ergens anders in het museum is ook nog een café). Alhoewel het broodje en de wrap prima waren, was het wel erg duur voor wat je krijgt. Maar goed, je  bent een dagje uit.

Koop alvast je tickets

Wil je niet in de rij staan, en lekker snel naar binnen? Dan kun je nu alvast je tickets kopen via Tiqets. Een prima site waar wij ook wel eens kaartjes kopen. Betrouwbare site, en je hebt in elk geval alvast je kaartjes binnen! Koop hier alvast je tickets!

Advertentie