Cottontree City in Den Haag: gezellig en lekker

Cottontree City

Op de website beschrijft Cottontree City in Den haag zich zelf als:

Cottontree City is een moderne stadsbistro met betaalbare, eerlijke en smaakvolle gerechten

Stadsbistro klopt, betaalbaar, dat zal voor iedereen anders zijn en eerlijk en smaakvol is het zeker! Op de plaats waar vroeger het restaurant “Le Bistroquet” zat, zit nu dus Cottontree. Cottontree was al het moederbedrijf achter Le Bistroquet, maar heeft nu ook een naamsverandering voor het restaurant doorgevoerd. De chef Dimitri is al sinds 2007 de chef, dus ook van Le Bistroquet. Het restaurant zit op een fantastische locatie op het Lange Voorhout. Wellicht niet op een handige locatie voor de toevallige voorbijganger: direct naast de Amerikaanse Ambassade. Maar het uitzicht vanuit het restaurant of op het groter terras, is uniek in Nederland.

De gerechten kenmerken zich doordat er geen voor-, hoofd- en nagerecht is. Je kunt alles eten, op elk moment dat jij zin hebt. En je mag ook delen want het “shared dining” principe is hier ook mogelijk. Alle gerechten zijn aangepast aan het seizoen en er worden eerlijke producten gebruikt. Tja, dat hoor je zeker vaker tegenwoordig. Dus wat betekent dit in de praktijk?

Cottontree City

Cottontree City

Gastvrij

Wij waren hier in verband met een verjaardag en waren daarom met een grote groep. Maar de ontvangst door de gastheer was al fantastisch. De bediening is zeer gastvrij. Het restaurant ziet er gezellig en warm uit met rode banken, stoelen en diverse grotere en kleinere tafels. Aan de muur een mengelmoes van interessante kunst. Kijk er maar eens naar.

In het midden van het restaurant staat de kaasstolp: dat belooft wat! De bediening is enthousiast en laat duidelijk zien dat er voldoende productkennis is over de gerechten.

De gerechten

Zoals gezegd heb je hier geen voor-, hoofd- en nagerecht. Je kiest gewoon wat je lekker vindt, en daar mag je mee starten of eindigen. Gewoon genieten is het belangrijkst. Laat je bijvoorbeeld verrassen met Menu du Chef vanaf € 39,50. Wij hadden zeker een verrassend menu met oa kwartel en zwezerik. De wijnen horen ook bij elk gerecht en dit was een prima keuze. De chef komt ook nog zelf even kijken in het restaurant of alles wel naar wens is.

Mocht je na de 4 gangen nog trek hebben in een kaasplankje: dan zou ik ook zeker adviseren deze even te proeven. Of te delen met elkaar. Ook deze is overheerlijk. Geserveerd met geroosterd suikerbrood: super lekker. Als friandise bij de koffie de Madeleines en de boterkoek: je kan er niet van afblijven… Alles vers gemaakt.

Cottontree City

Cottontree City

Conclusie

Laat je een avondje heerlijk verwennen door Dimitri en zijn team. Het restaurant ziet er heel gezellig uit, de locatie is fantastisch, je wordt gastvrij ontvangen. En niet geheel onbelangrijk: er is veel zorg besteed aan de gerechten. Ze zijn erg smaakvol en heel mooi opgediend.

Advertentie