Rotterdam

Brasserie Tines in Rotterdam: Nieuwe hotspot

Brasserie Tines in Rotterdam (foto: www.brasserietines.nl)

Brasserie Tines in Rotterdam (foto: www.brasserietines.nl)

Brasserie Tines in Rotterdam (foto: www.brasserietines.nl)

Sinds ruim een half jaar is Brasserie Tines aan de Bergselaan geopend. Ik was hier omdat we hier de verjaardag vierden van een goede vriend van me. We zaten dus in een grote groep, midden in de zaak. Bij binnenkomst veil al meteen de grote spiegel achter de bar op, samen met de bar vorm dit een mooi geheel.

De zaak voelt een beetje aan als een Parijse brasserie/bistro. De houten tafeltjes, de industriële muren die onafgewerkt zijn en de zwart-stalen kozijnen maken het tot een gezellig geheel. Samen met de ontvangst door de gastvrouw, voel je je echt wel meteen thuis: zo hoort het horeca Nederland.

De menu kaart

Wij zaten hier voor de lunch dus konden uit de lunchkaart kiezen en de steak tartar en de soepen van de dinerkaart. Na mijn laatste ervaring Parijs met steak tartar, hoef ik die in elk geval de komende 50 jaar denk ik niet meer te hebben. Maar, een aantal disgenoten kozen hiervoor. En het zag er erg goed uit. Met een rauw kwarteleitje. De smaak was volgens hen echt heel lekker. Dus, daar gaan we dan ook maar van uit.

Verder staat er op de lunchkaart een diversiteit aan “in de pan gebakken tosti’s”. Niemand had deze aan onze tafel, maar bij onze buren zag dit er erg goed uit. Met heerlijk dik brood. Verder staan er veel verschillende soorten broodjes op. Eén van mijn tafelgenoten had de makreel. Dit was een salade van makreel die erg smaakvol was. Naast de broodjes en de tosti’s kun je ook kiezen uit diverse salades. Daar koos ik voor: de caesar salad. Een klassieker. Die men klassiek kan houden of een twist kan geven. Tines koos voor de klassieker en dat was heerlijk. Met een perfect eitje erbij, krokant gebakken bacon, lekkere kip (van de dij) en lekker knapperige romaine sla met Parmezaanse kaas. Echt perfect. Mijn moeder was er ook bij: zij koos voor de Bourgondiër kroketten. Zij is dol op het dik gesneden, knapperige brood. Dus alleen dat al was een traktatie. De kroketten waren goed van smaak, maar niet heel bijzonder.

Brasserie Tines

Ja! Aanrader om hier heen te gaan. Of het nou voor de lunch is op zondagmiddag (of een andere dag), of voor het diner (hier heb ik dus nog geen ervaring meer), het is echt gezellig en lekker eten. De gastheer en -vrouw geven je een welkom gevoel en de entourage is ook nog erg gezellig. Je waant je even niet in Rotterdam, maar in Parijs ofzo…

Advertentie