Kek in Delft: vlotte & gezonde koffiebar

Kek in Delft

Dit staat op de menukaart van Kek in Delft aan de Voldersgracht:

kek bijv.naamw.Uitspraak:   [kɛk] (van kleding) met een vlotte, jeugdige uitstraling Voorbeeld:   `een kek jasje`

En wat mij betreft klopt het. Kek heeft een “kekke uitstraling”. De koffiebar heeft een aantrekkingskracht als je voorbij loopt en als je binnenkomt, loop je meteen tegen de tropische planten en de fruitbar aan. Want het is dan wel een koffiebar: ze hebben meer dan alleen koffie en thee. De uitstraling van de koffiebar is trendy, industrieel en wellicht een tikje alternatief. Kek wil ook voor een betere wereld gaan met de verkoop van onder andere Doppers.

Kek in Delft

Kek in Delft

Gezonde drankjes en bijzondere koffie’s

Wat mij meteen opviel was de verscheidenheid aan “koffie’s”. De machiato, dubbele espresso en de “gewone” zwarte koffie kennen we wel. Maar ze hebben ook blended ice coffee, iced tonka bean latte en beetroor latte (ehhhh… met bietensap, je moet er van houden). Ik koos voor de espresso tonic: tonic met espresso, limoen en rozemarijn. Bijzondere combinatie. Maar hij was lekker en verfrissend. Mijn maatje Jurrian koos voor “iets” met gember. Een beetje gember verslaafd. Alhoewel ze veel gezonde drankjes en shots hebben, koos hij voor de jus d’orange met verse gember. Ook erg verfrissend en lekker.

Naar de drankjes hebben ze de hele dag door ontbijt en kun je kiezen voor diverse lekkere gebakjes zoals bananencake en cookies. Ontbijt kan bestaan uit broodjes, croissants en yoghurt met vruchten.

Kek in Delft

Zoals gezegd: super leuke locatie in het centrum van Delft. De bediening is erg vriendelijk en behulpzaam. Het is niet weer een zelfde koffiebar met gebakjes en dubbele espresso’s en een bagel. Nee, ze hebben bijzondere koffie’s en hebben een uitgebreide kaart om wat lekker te eten. Het terras voor de deur bestaat maar uit een paar tafeltjes, maar binnen is er voldoende ruimte. Alhoewel ik mij kan voorstellen dat het hier snel druk en vol is. Maar zeker een aanrader om hier een keer “een bakkie te doen”.

 

Advertentie