Peek Streetfood Bar op Texel: Vlees, vlees en….

Peek Streetfood Bar op Texel

In Den Burg op Texel vind je Peek Streetfood Bar. Een bar met industriële look in één van de hoofd winkelstraten van dit Texelse Dorp. Bij binnenkomst voelt de zaak meteen warm aan. Het personeel was bij ontvangst niet onaardig, maar de gastvrij straalde er ook niet helemaal van af. Maar goed, we komen voor het eten zullen we maar zeggen… Wij zijn er rond 18.00 uur en toen was de zaak nog helemaal leeg… Niet veel later was de zaak helemaal vol, dus populair Peek Streetfood Bar wel. Dan moet het wel lekker zijn.

De kaart

De kaart bestaat uit lokale gerechten en internationale gerechten, maar wel met lokale producten. En dat is sowieso het mooie van Texel: ze proberen in heel veel producten zelfvoorzienend te zijn. En ook bij Peek Streetfoof Bar is dat wel weer gelukt. Je vindt op de kaart hamburgers (ook hamburger van Texels Lam), Pulled Pork en Pulled Lam, steaks, salades, steaktartaar en vegetarische burgeres. Volgens mij dus voor elk wat wils.

De broodplank is al uitgebreid met lekker brood en heerlijke smeersels van filet american, likkepot en tapenade. De likkepot en filet zijn vers en zeer smaakvol. Dus wel een aanrader om de broodplank even lekker te delen met elkaar. Omdat we met een grote groep waren EN wat hongerig, kozen we daarnaast als voorgerecht voor wat minikroketten: die van garnalen en Texels lam. Ook zeker aanrader. Deze waren echt super lekker!

Peek Streetfood Bar op Texel (foto: peektexel.com)

Peek Streetfood Bar op Texel (foto: peektexel.com)

De burgers

Ja, ik ben een burgerman. Dus ik koos voor de Peek Burger met Texelse kaas en baco. Met daarnaast verse friet. Ook deze burger is zeker een aanrader. Een grote burger, lekker sappig. Met smaakvolle kaas en bacon. En ja, de friet is ook echt ver, niet te vet, lekker zout en krokant. Mijn tafelgenoten kozen ook voor de verse steak tartaat. Ik houd er niet zo van (ook alleen maar door een slechte ervaring in Parijs :-)). Maar volgens de kenners was hij erg lekker: met een vers rauwe ei erbij.

Peek Streetfood Bar

Qua vlees snappen ze het zeker wel bij Peek! Het vlees is mals, smaakvol en allemaal goed vers. Overigens vind je de beek kroketten en bitterballen ook weer elders op het eiland en zelfs bij de Sligro. Dus ook buiten Peek Streetfoodbar kun je hiervoor terecht. De entourage is ook top, vooral hier niets meer aan doen. De bediening (één persoon, aan het einde van de avond kwam er pas iemand bij) was niet zo top. We moesten lang wachten op ons eten, de drankjes gingen ook niet zo vloeiend en het afrekenen duurde ook even. Wel wat begrip voor de situatie want deze jongeman had het erg druk in zijn eentje. Maar volgende keer mag er wel iemand bij!

 

Advertentie