Grand Hotel Opduin op Texel

Wij kwamen op Texel terecht door de trouwerij van mijn (Fabian) broer. Wij sliepen met z'n allen in Grand Hotel Opduin op Texel... En dat was meteen een succes. Een heerlijk hotel in de rustige duinen van dit Texelse dorp. Afhankelijk van welke kamer je hebt, heb je prima uitzicht op de duinen, de zee of het dorp "De Koog". Het hotel ligt eigenlijk in Nationaal Park "De Duinen Texel". Een prima hotel om er even tussenuit te zijn, zonder veel gedoe.

Opduin (Grand Hotel Opduin), Texel

Opduin (Grand Hotel Opduin), Texel

Opduin (Grand Hotel Opduin), Texel

Opduin (Grand Hotel Opduin) heeft verschillende kamers van éénpersoonskamers (deze zijn echt wel heel klein, dat kan mijn moeder beamen), tot heerlijke suites. Met uitzicht op de duinen of op het dorp. Elke kamer is voorzien van een waterkoker en een Nespresso apparaat (met elke dag gratis 2 nieuwe cupjes, nieuwe kun je uit de automaat halen). De kamers zijn allemaal rustig en bevinden zich in één van de vleugels van het hotel. Natuurlijk hoor je ’s morgens wel eens de vroege kinderen naar het zwembad rennen. Vooral ook als je eigen neefje hard op de deur klopt om te komen zwemmen… Verder zijn alle kamers rustig. Zeker ’s avonds.

Heerlijk ontbijtbuffet

Grand Hotel Opduin heeft een super lekker en uitgebreid ontbijtbuffet. Niet te evenaren. En we hebben echt wel al wat hotels (en dus ontbijtbuffets) gezien. Het leuke van het hotel is dat (zoals vaak op Texel) er heel veel streekproducten te vinden zijn. Van kaas tot lamsvlees en de bekende duindoornyoghurt van de Naturalishoeve op Texel. Maar Opduin heeft ook heerlijke gebakken, gekookte, geroer-ei-de eieren, poffertjes en… Champagne voor de vroege drinkers.

Ook het avond eten is te verkrijgen in het hotel in restaurant “Hamptons op de Wadden”. Wij eten hier wel eens, maar kiezen er toch liever voor dit buiten te deur te doen. Het is relatief duur, en over het algemeen niet heel bijzonder. Natuurlijk: wil je even je hotel niet uit dan is het prima te doen! En de recept kan door middel van de babyfoon (via de vaste telefoon in de kamer), in de gaten houden of de kleine nog slaapt. Wordt hij/zij wakker? Dan wordt je zeker even gewaarschuwd door de receptie. Prima service!

Sportief?
Opduin (Grand Hotel Opduin), Texel

Opduin (Grand Hotel Opduin), Texel

Na al dat ontbijten moet je natuurlijk wel even sporten. Dat kan in het zwembad van Opduin, op de buiten tennisbaan (deze zou in de nabije toekomst verdwijnen) of in de kleine sportschool. Deze is niet groot, maar prima om even een uurtje te rennen, fietsen en wat gewichten op te pakken! Wij hebben er al meerdere keren goed gebruik van gemaakt.

Suite in Opduin (Grand Hotel Opduin), Texel

Suite in Opduin (Grand Hotel Opduin), Texel

In de omgeving

Er is op Texel en in de nabije omgeving van Opduin zat te zien en te doen. Daarvoor moet je maar even verder

kijken bij “Texel”.

Huiskamer

Al bij binnenkomst heb je echt het geval dat je “thuis” bent. De lobby ziet er heel gezellig uit met de bankjes, de zitjes, de bar, de open receptie en de leestafels. Via de lobby loop je zo richting de hele gezellig bar. Waar je elke vrijdag gratis mag borrelen. Met heerlijke Texelse biertjes, hapjes en lekkere wijntjes. Dit is voor alle nieuwe gasten. Dus zeker de moeite waard om even van je eerste borreltje na een vermoeiende dag op Texel te genieten.

De duinen in met de gids
Wandeling met gids op Texel

Wandeling met gids op Texel

Tijdens het borrelen wordt er heerlijk piano gespeeld door de lokale pianist… Maar wat blijkt. ’s Morgens staat hij ook klaar om je mee te nemen op een rondleiding door de duinen. Samen met zijn hond (geen idee meer hoe hij heet, maar ik noem hem “Snuf”) en andere hotel gasten neemt hij je mee door de duinen, een stuk door het bos en over het strand van Texel. Hij ligt uit wat je ziet en maakt er spannende verhalen van. Echt heel leuk voor jong en oud!

Wij hebben geboekt via Booking.Com.

Advertentie