Indonesië

Waarom Indonesië? Ten eerste omdat mijn (Fabian) roots in de land liggen: mijn oma kwam hier vandaag. Mijn vader is dus een halve Indo en ik dus een kwartje. Ten tweede omdat het land zo mooi is. Van het groene eiland Sumatra, wat nog redelijke primitief, tot het meer toeristische Bali. Ook Java hebben we inmiddels bezocht. Ten derde: de meeste mensen zijn hier super vriendelijk. Ten vierde: tja, echt wel het eten. Alhoewel je natuurlijk een beetje moet opletten waar je eet, het blijft super lekker. En alhoewel wij er pas één keer geweest zijn, staat er op de planning (2017) weer twee weken Bali.

Toba Meer, Sumatra, Indonesië

Toba Meer, Sumatra, Indonesië

Indonesië bestaat uit ruim 18.000 eilanden en hier van zijn er 6.000 onbewoond. Alle bewoonde eilanden hebben een naam. De bekendste is denk ik wel Bali, Java, Sumatra maar ook de eilanden Sulawesi, Lombok en Maluku (Molukken) zijn bekend. Iets minder bekend, maar deze worden ook wel bezocht zijn Flores, Komodo en Kalimantan. De hoofdstad is natuurlijk Jakarta. Andere bekende pleken zijn Yogyakarta (de culturele hoofdstad van Java met de tempels Prambanan en Borobudur), de Bromo (en nog steeds actieve vulkaan), Bali (het meest toeristische deel), Lombok (een “2e Bali”) en het Tobameer en Somosir eiland (op Sumatra, zeker het bezoeken waard!).

De meeste mensen beginnen met Java of Bali of een combinatie er van. Daarnaast wordt ook nog vaak Lombok meegenomen en/of Sumatra wordt aangedaan. Sumatra is een groot eiland en op een aantal vlakken nog primitiever dan Java of Bali. Bali is echt wel een variatie van “traditioneel” tot hip, trendy en modern. Ja, en Java ligt er letterlijk tussen in.

Advertentie

Plaatsen in Indonesië

Bekijk Meer  

Informatie

Bekijk Meer  

Artikelen

Bekijk Meer  

Ubud: Bezienswaardigheden en tips

Een dag in Ubud? Ja, het is wel wat kort. Maar ga je naar Bali, dan moet je zeker naar Ubud. Hier (en in de regio) is heel veel te doen. Ubud is de culturele stad van het eiland. Met kunstenaars, schrijvers, meubelmakers en veel hippe mensen. En het is er druk. Erg druk. Daar moet je wel even aan …

Verder lezen