Dedari Kriyamaha Villas in Ubud: Heerlijke luxe

Of je gaat lekker backpacken op Bali of je gaat voor luxe. Wij kozen voor het laatste: maar wel luxe voor een redelijke prijs. Dedari Kriyamaha Villas zijn heerlijk rustig gelegen villa’s met een privé zwembad nabij Ubud. Ja wel, nabij Ubud. Wellicht een nadeel: je moet dus wel een stukje met de pendelbus om naar de overigens super leuke stad Ubud te gaan. Maar ja, dan heb je wel gewoon rust en alle luxe die je wilt hebben!

Dedari Kriyamaha Villa in Ubud

Het zwembad bij je Villa van Dedari Kriyamaha Villa in Ubud

 

 

 

Heerlijk ontvangst

Wij kwamen aan op het vliegveld om een uurtje of 19 uur. Via het hotel hadden we een chauffeur geregeld. Deze stond netjes te wachten met een bordje tussen de honderden andere chauffeurs met een bordje. Gelukkig zagen we hem tussen al het geweld van bordjes. Hij zei niet veel, maar dat is niet zo probleem: we waren toch moe :-). In de auto kregen we een rieten mandje met nootjes en wat lekker fris water: prima ontvangst. Nu al.

De slaapkamer in Dedari Kriyamaha Villas

De slaapkamer in Dedari Kriyamaha Villas

Na een uurtje kwamen we aan in het hotel. Met een ontvangst door een paar hele vriendelijke, knappe jonge mannen in traditionele Balineese kleding. Natuurlijk eerst een tropisch vruchtendrankje en dan inchecken. Dit ging voorspoedig en snel zaten we na een korte rondleiding samen in onze kamer. En wat een gave kamer!

Heerlijk bed

Wij hadden gekozen voor de villa met 1 slaapkamer. Een grote slaapkamer met een hemelbed met klamboe. Het bed was overigens echt heel lekker met goede, zachte lakens. De badkamer was half buiten… Altijd wat lastig: je moet toch niet te veel herrie maken op de toilet want je buren kunnen meeluisteren. Ook de douche was half buiten. Aan de andere kant van de villa was het privé zwembad met de open woonkamer en de keuken. Het is wel jammer dat je met deze privé tuinen tegen een betonnen schutting aan kijkt. Aan de andere kant heb je dan ook alle privacy… Als je zou willen kun je naakt zwemmen, want niemand kan het zien!

Het uitzicht bij het ontbijt in Dedari Kriyamaha Villa in Ubud

Het uitzicht bij het ontbijt in Dedari Kriyamaha Villa in Ubud

Lekker diner en uitmuntend ontbijt

Die avond hebben we in het hotel gegeten. Het menu is wat beperkt maar een bordje rendang en een bordje gado gado met een Bintang is zo’n eerste avond helemaal niet slecht. Het was heerlijk… Maar de volgende ochtend een overheerlijk 3 gangen ontbijt is gewoon perfect. Zeker de nasi goreng hier eten want die is echt lekker zo op de vroege ochtend. En dan met het super mooie uitzicht over de rijstvelden van de omgeving van Ubud: echt heel gaaf. Dat is heerlijk wakker worden.

Pendelbus naar Ubud

Zoals gezegd ligt Dedari Kriyamaha niet direct in de stad Ubud. Met de pendelbus (auto met chauffeur) van het hotel kan je 5x per dag heen en weer naar het centrum van Ubud. Je wordt dan midden in het centrum afgezet. Op een vast tijdstip kan je dan weer opgehaald worden. Je kan ook extra ritten tegen betalen aanvragen. Goedkoper is dan een chauffeur zoeken in Ubud die je weer afzet bij het hotel.

Het personeel van Dedari Kriyamaha is overigens super vriendelijk en erg zorgzaam. Dat geeft je verblijf echt 10 pluspunten erbij.

Cooking Class bij Dedari Kriyamaha Villa was heerlijk

Cooking Class bij Dedari Kriyamaha Villa was heerlijk

Wij hebben ook nog de Cooking Class gedaan. Een kook workshop met de chefkok van het hotel. Dit doe je in een buitenkeuken met uitzicht over de rijstvelden. Daarbij een biertje, chips en uiteindelijk met uitzicht op de rijstvelden lekker eten met z’n tweeën… En het smaakte ook nog heerlijk. We hebben de recepten meer naar huis genomen en inmiddels al een paar keer gemaakt! Echt heerlijk.

Conclusie over Dedari Kriyamaha Villa

Wil je niet in de drukte van Ubud zitten, en heb je geen problemen met een klein stukje rijden met de auto? Wil je lekker tussen de rijstvelden zitten en je privé zwembad hebben? Wil je een beetje luxe en uiterst vriendelijk personeel? Dan moet je zeker kiezen voor Dedari Kriyamaha Villa! Wij hebben geboekt via Booking.com. Aanrader dus!

 

Advertentie