Toko Oen in Malang: Ook voor je broodje kroket

Even geen zin in nasi, saté, gado gado en ayam pedis? En je bent in Malang op Java? Dan kun je wellicht overwegen even langs Toko Oen langs te gaan. Van saté tot kroketten, Huzarensalade en ijs zijn hier te vinden.

Toko Oen, Malang op Java

Per toeval kwamen wij in dit restaurant met wat Nederlandse invloeden in Malang: Toko Oen. Met de menukaart met Huzarensalade, Wiener Schintzel en een

Toko Oen, Malang op Java

Toko Oen, Malang op Java

Uitsmijter. Ach ja, aan de Spaanse kust vermijd je dit soort restaurant, en hier kom je er toevallig terecht. Naast deze gerechten schijn je er ook nog veel meer Hollandse gerechten te hebben als kroketten, ijs en gevulde koeken. Met alle lekkere gerechten in Indonesië, heb je hier toch niet echt behoefte aan lijkt mij.

Koloniaal pand

Het pand schijnt een oud koloniaal pand te zijn. Maar binnen is het wel een beetje vergane glorie. De familie “Oen” had ook een restaurant in Semarang, maar deze is al verdwenen. Ze bestaan als sinds 1930, en voor de Nederlandse kolonisten was dit natuurlijk erg fijn. Met de Nederlandse gerechten, voelde deze Nederlandse zich snel thuis.

Beoordelingen

Kijk je naar de online beoordelingen zoals op Tripadvisor dan zijn die gemiddeld te noemen, en dat vinden wij eigenlijk ook wel. Het was echt niet slecht, maar echt bijzonder is het allemaal niet. De beoordelingen op hun eigen Facebook pagina zijn ook niet lyrisch.

Toko Oen, Malang op Java

Toko Oen, Malang op Java

Sambal van Toko Oen

Wij hebben hier ook gegeten. En het was niet slecht. Ze hebben ook gewoon Indonesische gerechten en die waren heerlijk. Vooral de huisgemaakte sambal was zeer smakelijk, en daar eet je zo een schaaltjes van leeg als het moet. Dat deden wij dus ook maar. De Bintang biertjes smaken hier goed bij. Daarna een klein ijsje, en het is allemaal prima!

Conclusie

Ach, als je in de buurt bent is het prima om even hier te eten. Mocht je behoefte hebben aan wat Nederlands eten, dan kun je hier prima terecht. Er spelen ook regelmatig bandjes, dus het kan best heel gezellig zijn.

Advertentie