La Brisa in Canggu op Bali: Hip en Gaaf

Beachclub La Brisa in Canggu op Bali

De strandtentjes, warungs en de vele restaurants in Canggu zijn super leuk. Maar je moet soms ook een keer echt hip doen. Dat kan in het nieuwe vis restaurnt “La Brisa”. Aan het eind van Jl. Batu Mejan, net naast Echo Beach, vind je deze “strandtent”. Nou ja, “strandtent”. Het is een hip restaurant, wat een compleet klein Balinees vissersdorp moet voorstellen. En dat is gelukt bij La Brisa.

Net geopend

Wij waren hier begin september, en het restaurant was net 3 dagen open. Dus alles liep nog niet helemaal gesmeerd.. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het personeel was in overvloed en super vriendelijk en behulpzaam. Misschien zelfs wel iets te vriendelijk en nederig. De drankkaart is uitgebreid. Van een simpele Coca Cola Light en een Bintang tot een dure fles Moët: alles is aanwezig voor de dorstige strandtoerist. Want het is zeker voor toeristen gemaakt. Je betaalt hier bijna Europese prijzen, alhoewel het nog wel net te doen is.

Vissersdorp

Zoals gezegd, is het een nagebouwd vissersdorp, compleet met zwembad om even af te koelen als je het even niet meer trekt. Alle tafels en zitjes zijn om het zwembad heen gebouwd. Ook heb je een prima uitzicht op de zee en de zonsondergang. Het restaurant bestaat uit zitjes, barretjes en tafels met stoelen waar je uitgebreid kan zitten. Alles is van hout gemaakt en er is veel gebruik gemaakt van jute: inclusief het envelopje waar je mes en vork in zit. Toen wij er waren was nog niet alles klaar, omdat ze nog bezig waren met “strand gedeelte” van het vissersdorp (waar ook de bekende Balinese vissersschepen lagen). Hoe dit er precies uit gaat zien, dat weten we nog niet. Verder is het restaurant echt groot. Je moest helemaal naar achter lopen (en dat was toch weer even een minuut lopen) voor het toilet. En ook hier waren nog lounge stoelen en kon je nog boven zitten.

Het eten

Het eten bestaat uit Europese gerechten. Zo kozen wij in eerste instantie voor een broodmandje voor bij de cocktails. Dit omdat je in Indonesië natuurlijk weinig brood eet, en daar hadden we gewoon zin in. En dat was behoorlijk lekker. Super vers en knapperig brood, met een heerlijke zoute boter. Prima keuze! Daarna kozen wij voor de gestoomde mosselen. Je kreeg hier een stuk of 10 grote mosselen, die heerlijk van smaak waren door de marinade. Ook de viskroketten waren vers gemaakt en super van smaak. Dit in combinatie met de vissalade en wat krokante frietjes: hebben wij heerlijk gegeten. En ja, het is wel veel vis. Daar moet je van houden. Er was welgeteld één vleesgerecht. Het leuke van La Brisa is dat je alles heerlijk met elkaar kunt delen en er lekker bij kunt borrelen met prima cocktails.

Conclusie?

Ben je even alle nasi, saté, gado gado en andere overheelijke Indische gerechten even zat? En wil je iets meer uitgeven? Dan moet je zeker even bij La Brisa langsgaan. Genietend van de zonsondergang, cocktail erbij, paar lekkere hapjes en genieten maar. Ondertussen luisterend naar de mellow en lounge muziek van de DJ! Go for it!

Advertentie