Varuna Warung in Canggu: zeker even eten

Warung Varuna in Canggu

Warung Varuna in Canggu

Warung Varuna in Canggu

Tussen alle super toeristische en soms (te) dure locaties, vind je af en toe een pareltje waar je moet eten. Alhoewel er héél véél leuke warungs zijn in Canggu, moet je zeker even naar Varuna Warung gaan aan de hoofdstraat van Canggu: Jalang Pantai Batu Bolong. Eén van de hoofdstraten van het hipster plaatsje Canggu op Bali.

In eerste instantie denk je even “Is het wel verstandig om hier te eten?”… Al het eten staat namelijk al kant-en-klaar in de vitrine, het zogenaamde “Makan Padang” restaurant. Van origine afkomstig van Sumatra. En wat ik van jongs af aan heb geleerd, dat je hier wel even goed  moet opletten of het verstandig is om hier te eten: is het namelijk allemaal wel vers? Ik kan je zeggen in elk geval wat wij op ons bord hadden was super vers en vooral super lekker.

Kies gewoon wat je wilt hebben
Nasi Campur bij Warung Varuna in Canggu Warung Varuna in Canggu 2

Nasi Campur bij Warung Varuna in Canggu Warung Varuna in Canggu

De iets wat chagrijnige jongeman legde netjes uit hoe het systeem werkt, en het is simpel: kies een rijstsoort (nasi kuning, nasi putih, nasi goreng en volgens mij hadden ze ook bami), en laat dan het bord vullen met de heerlijke gerechten die achter het glas staan. Oké, let even niet op de mierenparade en die paar vliegjes in de vitrine: dat hoort erbij. Je hebt de keuze uit verschillende soorten “telor” (eitjes), vele soort vlees, saté, garnalen, tempeh en tahoe en diverse soorten groente. Natuurlijk kan ik nooit kiezen, dus mijn bord was behoorlijk vol. Inclusief een overheerlijke maiskoek en een behoorlijke hoeveelheid pittige sambal. Hier heb ik maar een beetje van op. We zouden namelijk ’s avonds naar huis vliegen, en ik had niet zo’n zin om de hele nachtvlucht heen en weer te moeten lopen naar dat kleine hokje. De tempeh goreng was ook erg goed: goed knapperig en lekker pedis.

Super lekker voor een super goede prijs

Kies je voor een bord campur, dan ben in je Nederland als snel € 12,50 kwijt. Hier betaal je voor een bordje nog geen € 2! En het is super vers en goed van smaak. De gerechten worden geregeld aangevuld, dus er is volgens mij altijd genoeg. Je kan op een paar tafeltjes buiten zitten of je zit binnen. Toen wij er waren was het niet zo heel

Warung Varuna in Canggu

Warung Varuna in Canggu

druk, maar we hebben avonden gehad dat we er langs liepen en er een rij stond. Houd hier dus wel rekening mee. Gelukkig is de doorloop hoog, dus je zult alsnog wel snel een plaatsje hebben.

Varuna Warung

Al met al zeker een aanrader dus om te gaan eten. Ze zijn van ontbijt tot ’s avonds open, je kunt dus altijd wel een moment vinden gedurende de dag om hier een hapje te eten. Voor het ontbijt, of als je even op het strand hebt gezeten om te lunchen, of lekker voor het diner… Of als tussendoortje. Ach het kan eigenlijk altijd!

 

Google Review
You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started
Advertentie