Aan alle mooie dingen komt een eind. Zonder einde geen begin. Thuis zijn is toch ook weer lekker. Er is een tiet van komen en een tiet van gaan, en die tiet is nu gekomen…
Allemaal (deels) waar. Maar toch is het altijd weer jammer om te gaan.
Sterren in Santander bij El Serbal
Gisteren (donderdag) schreef ik nog dat we ergens moesten gaan eten. En dat was een verrassing van Bart… Om kwart over 8 liepen we via de boulevard naar… El Serbal. Dit Michelin ster restaurant opende in 1999 haar deuren in de centrale wijk Puertochico, in Santander.
De keuken van El Serbal gebruikt de beste producten van Cantabrië om creatieve gerechten te creëren die hun traditionele smaken behouden. Tot de meest iconische gerechten behoren de steak tartare en op de BBQ gegrild varkensvlees.
Wij genoten van het Tasting Menu met 13 “kleine” gangen. Hoogtepunten warren zeker het varkensvlees. Deze was minimaal 12 uur gemarineerd in oestersaus. Deze was zo mals en krokant… Heerlijk.

De toast met ansjovis, koffie en bergamot (soort citrusvrucht) was ook erg smaakvol. De gemarineerde tonijn was super lekker en de salade met Cantabriaamse tomaten en steak tartaar van garnalen met een gerookte saus… Heerlijk!…
Continue reading