Dat is even spannend…

Gisteren (vrijdag) waren we op tijd wakker in Portland. We hebben nog steeds een beetje last van de jetlag denk ik. Na het douchen zijn we naar Pioneer Courthouse Square gelopen en hebben daar een sub (broodje) gegeten bij Potbelly. Prima broodje, maar de koffie (gewoon “echte Americano” uit een grote pot) was niet echt lekker. Dan doet Starbucks wonderen.

Pioneer Courthouse in Portland, OR

Hierna zijn we de koffers gaan pakken, de auto laten ophalen door de valet service en vervolgens de stad uitgereden. Alhoewel we midden in de stad zaten met ons Dossier hotel, reden we ook weer zo de drukte uit.

Onze eerste stop wordt Powell Butte Natural Area. Onderweg zien we langs de weg weer heel veel zwervers in eigen gemaakte tentenkampen. Het geeft ook weer een beetje trieste sfeer. Gezien de huidige economie zal dit alleen maar erger worden, denken we zo.

Maar goed, aangekomen bij Powell Butte (heuvel), zouden we een mooi uitzicht moeten hebben op de omgeving. Helaas is het wat heiig overal, en is het zicht op de omliggende bergen en de stad wat beperkt. Maar het is een mooie wandeling.

Powell Butte

We rijden door en rijden via de Historic Columbia River Highway, langs de Columbia River, door een mooi landschap. Van bergen, bossen en uitzicht op de Columbia River. Wat is het hier mooi!

Uitzicht op de Columbia River van uit de Vista House

Watervallen in Oregon

De route staat ook bekend om de vele watervallen. Alhoewel de route rustig is, is het vaak bij de watervallen wel druk. Vooral voor het parkeren. We stoppen o.a. bij de Latourell Falls en de Horsetail Falls.

Latourell Falls in Oregon
Latourell Falls in Oregon
Horse Tail Falls in Oregon

De watervallen kletteren vele meters naar beneden en je wordt lekker nat gespetterd. Eén van de bekendere watervallen is de Multnomah Fall. Helaas is het hier zo druk, dat we niet kunnen parkeren. Ach, een waterval is een waterval, dus we bekijken wel een andere.

Bonneville Lock and Dam

We stoppen ook bij de Bonneville Lock and Dam. Deze dam wordt o.a. ook gebruikt om energie op te wekken voor de gehele staat. Door de sterke stroming voor de generatoren, hebben ze ook een “fish ladder”. Hier zwemmen de vissen, de zalm, de “ladder” op, tegen de stroom in. Deze vissen kan je ook zien zwemmen door de raampjes.

Bonneville Lock and Dam
Fish Ladder bij de Bonneville Lock and Dam
Bonneville Lock and Dam

Het wordt al spannender

Donderdag kregen we een bericht van Expedia dat onze boeking voor de vrijdag- op zaterdagnacht in Whispering Woods Resort was geannuleerd. Verder moesten we het maar uitzoeken. We hadden al gekeken of er iets anders in de buurt was: dat was er wel. Maar niet veel en duur.

We besluiten om vandaag toch maar even te bellen naar het hotel. Het blijkt dat de boeking nog stond. Echter, ze konden ons zelf niet bereiken, dus ze hadden de boeking bij Expedia geannuleerd. Het bleek dat alle stroom in de regio is afgesloten vanwege de harde wind en het gevaar voor bosbranden. We hadden natuurlijk ook al een NL-alert gehad. De vraag was of we wilden komen, maar dat we er rekening mee moesten houden dat we geen stroom hadden… tja, het moet maar. Waarschijnlijk hebben ze dat bij het andere hotel ook niet. We rijden dus maar snel gewoon richting ons hotel. Via een super mooie route.

Aangekomen bij Whispering Woods Resort, willen we eerst even wat boodschappen doen bij de Thriftway, een supermarkt. Maar die was dicht. Ook het tankstation was meer dicht dan open. En we hebben toch ook bijna wat brandstof nodig. En met alleen plastic (creditcard), kan je ook niet betalen als er geen stroom op de pinautomaat staat. Waar is je moeder als je toch echt cash nodig hebt 😂. Gelukkig hebben we wel wat Dollars op zak. Een kleine supermarkt is wel open en daar halen we snel wat broodjes, hotdogs en een flesje wijn. De restaurants zijn ook allemaal dicht, dus we moeten het maar gezellig maken.

Een lokale supermarkt in Oregon

De hotdogs op de barbecue

Aangekomen bij ons hotel, staat de generator bij de receptie te blazen. Er liggen overal stopcontacten met iPhones die aan het opladen zijn. Dit is de enige plek waar je wel even kan laden. Gelukkig hebben wij powerbanks bij ons, dus die gebruiken we. Whispering Woods is een leuk park met appartementen. Wij hebben ook een net appartement met een barbecue op het balkon. De hotdogs kunnen we dus toch lekker grillen.

Lekker barbecuen op ons balkon
Hotdogs met wijn… Een prima combinatie.

Inmiddels wordt het langzaam donker. En het is echt donker. Even naar het toilet gaan is best lastig, zonder licht. Gelukkig hebben we wat glowsticks gekregen en hebben we de lampjes op de telefoon. Uiteindelijk hebben we een gezellige avond.

We worden ’s morgens wakker. Het is warm, maar de lucht heeft een oranje gloed en er hangen wolken. Nadat we navraag hadden gedaan, bleek dat er in de buurt toch wat branden waren uitgebroken. Niet direct gevaar voor ons, maar het is niet fijn. We kiezen er voor om in een plaatsje 20km verderop te gaan tanken (waar je wel kon pinnen), weer wat extra cash te pinnen en te gaan ontbijten. Dat is allemaal gelukt en we hadden een heerlijke zalm en een ei-bacon bagel bij “Antfarm”.

Op weg naar Mount Hood

Nadat we weer geld, een volle buik en benzine hebben, rijden we naar Mount Hood. Mount Hood is de hoogste berg van Oregon en is 3.429 meter hoog. Ook deze is nog steeds actief, maar de laatste uitbarsting was in 1782. We gaan de berg niet op, maar het gebied er om heen is een natuurpark. Daarnaast is het ook echt een wintersport gebied.

Mount Hood in Oregon

We lopen om de Trillium Lake. Althans dat willen we. Helaas was het pad halverwege afgesloten, maar een half rondje is ook leuk. Het is een mooie route met op de achtergrond Mount Hood. Het gebied was wel erg druk met toeristen.

Nadat we nog even van het uitzicht hebben genoten, gaan we weer op weg. Via een mooie route rijden we nu naar onze volgende slaapplaats in Salem. Hier hebben we een Airbnb geboekt bij Debbie. Salem is de hoofdstad van de staat Oregon. De Airbnb ligt in de heuvels in een mooie wijk, net buiten de stad. Prima locatie voor een nachtje rust. We rijden even naar de stad om een rondje door het park van Salem te lopen en een hapje te eten bij Epilogue. Een leuk restaurant, waar ze Chicken and Wafles op de kaart hebben. Die wil ik wel een keertje proeven. Bart kiest voor een andere Amerikaanse klassieker: Crab Cake. Allebei echt lekker en een aanrader!

Chicken and Waffles bij Epilogue in Salem, OR
Krab cakes bij Epilogue in Salem, OR

Tijd voor een dutje

Inmiddels zijn we weer terug in onze Airbnb. We zijn moe en het is weer tijd voor een dutje! Tot snel!

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.