Bestemmingen

Oker in Den Haag: genieten op de Denneweg

Oker bevindt zich op de bekende Denneweg in Den Haag: het hart van buurtschap 2005. Bekend van Wining, Dining, Lifestyle, Fashion & Beauty. Ik kom al jaren in deze hippe straat nabij hotel Des Indes. Vol met leuke barretjes, restaurants en dus ook Oker! Oker is niet nieuw, het bestaat al een aantal jaar. Maar het is nog wel steeds trendy.

Bij Oker kies je niet voor een drie gangen menu en ieder voor zich: NEE! Bij Oker kies je gewoon een paar gerechtjes waar jij en je tafelgenoten zin in hebben en delen deze gerechtjes. Zie het als een soort tapas. Op de menukaart staan zo’n 20 gerechten in volgorde van “zwaarte”. De grootte van elk gerecht is vergelijkbaar met een klein voorgerecht. Per persoon kies je 2 tot 3 (of meer :-)) gerechten en het leukste is natuurlijk om deze dan ook te delen.

De Gerechten

Zoals gezegd staan er zo’n 20 gerechten op de kaart van Oker. Te beginnen bij de kleinere, lichtere gerechten tot de wat zwaardere “hoofdgerechten”. Maar natuurlijk ben je er vrij in om te kiezen wat je wilt hebben. Wij kozen voor het brood met een dip van dukkah. Dit is een Egyptisch specerijennotenmengsel.…

Continue reading  

Stadstour wandelroute door Amsterdam

Wij waren in Amsterdam op 30 december met het Amsterdam Light Festival… Op zich wel leuk, maar de wandel stadstour door Amsterdam was eigenlijk veel leuker. De route gaat vanaf het Centraal Station, langs Nemo, scheepsvaartmuseum, Hortus Botanicus, Hermitage, de Magere Brug, Theater Caré, door de 9 straatjes en je loopt de gehele Herengracht af. Met eventueel uitstapjes langs het Verzetsmuseum, langs Artis, en de Dam. Een mooie route die zowel ’s avonds als overdag perfect te doen is in een kleine 2 uur: 8 kilometer. Maar eerst even het kaartje van onze route:

Wij beginnen onze wandeltocht op Amsterdam Centraal Station. Ga lekker met de trein naar Amsterdam. Dat scheelt weer een hoop stress waar je helemaal geen zin in hebt op je dagje uit.

Vanuit de hoofdhal van Centraal Station lopen we naar links richting de Oosterdokskade. Je vindt het de DoubleTree by Hilton hotel. Mocht je keer ’s avonds niets te doen hebben dan is de Sky Lounge van dit hotel echt super om een lekker drankje te gaan drinken! Aanrader dus. Via het hotel loop je gewoon rechtdoor over de van der Veldebrug. Wil je even lekker wat drinken in een ongedwongen sfeer? Ga dan links af en steek het water over naar Hannekes Boom.…

Continue reading  

Fietsen door Rotterdam met oBike

Hoe kun je beter een stad ontdekken dan op de fiets? Je komt veel verder, dus je kunt veel meer zien in één dag. Daarnaast is het super gezond. Maar ja, om nou naar elke stad je fiets mee te nemen: dat schiet niet echt op. Daar hebben ze in Rotterdam (en meer steden wat op gevonden): oBike. De tijden van het witte fietsenplan zijn ALLANG voorbij, maar hier hebben ze nu een “gele” fiets op gevonden. Over de gehele stad kun je op vrijwel elke hoek wel een fiets vinden.

Hoe werkt het?

Zoals gezegd, over geheel Rotterdam kun je oBikes vinden. Je herkent de fietsen aan de geel-zilveren kleur met mandje en een QR-code. QR-code? Ja! Een QR-code. Voordat je gaat fietsen moet je namelijk de oBike app downloaden in de Google Play Store of de App Store. Je moet je eerst registeren met je telefoonnummer, en zodra dit gedaan is, is je account actief. En dan heb je zin om te fietsen? Je start de app op en via de app kun je de dichtstbijzijnde fiets(en) zo ontdekken. Je loopt er naar toe en je scant de QR-code op het stuur of op het achterspatbord.

Wij hadden het geluk dat deze zondag zowel het fietsen als de borg gratis waren.…

Continue reading  

Alphen aan den Rijn: Steeds hipper

Inmiddels woon ik al sinds 2010 in Alphen aan den Rijn, nadat ik een groot gedeelte van mijn leven in Zoetermeer heb gewoon en nog even in Den Haag. Alhoewel Alphen “het” best zal hebben, vond ik het nooit echt “mijn” stad. Inmiddels wonen wij in een tijdelijk appartement (ons huis wordt gebouwd in Pijnacker) aan de oude Rijn… En ik moet toegeven… Het wordt steeds gezelliger! Althans in het centrum.

Leegstand in het centrum van Alphen

Een aantal jaren geleden kwam er op en rond het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn, steeds meer leegstand en zijn er diverse panden afgebroken. Dit heeft langere tijd leeg/stil/half afgebroken zo blijven staan, omdat het niet helemaal duidelijk was wie nou precies wat ging betalen. Zo stond ook lange tijd het Nutsgebouw op het plein leeg: een super mooi oud gebouw, wat echt wel karakteristiek Alphen is. In eerste instantie zou dit La Place worden. Maar met het faillissement van de V&D ging dit helaas ook niet door. In de tussentijd stond er best wel veel leeg om- en rond het plein maar ook in de Hooftstraat, dè straat van het centrum.

Weer gezelligheid

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en zit ik op het balkon, aan de oude Rijn dit blogbericht te tikken.…

Continue reading