Rotterdam

Hotel New York in Rotterdam

Hotel New York in Rotterdam

Het eerste wat ik geleerd heb over Rotterdam was dat het de grootste havenstad van de wereld is… Inmiddels is dat was. Maar dit heb ik geleerd van mijn vader. Hij verzekerde de grote vrachtschepen in de havens van Rotterdam. Rotterdam is nog wel steeds de grootste en belangrijkste haven van Europa. Mooie tip toch? Rotterdam wordt ook steeds belangrijker voor de toeristen. Ten eerste omdat het in Amsterdam zo druk is, dat toeristen verder kijken dan onze hoofdstad maar ten tweede wordt de stad ook steeds leuker en mooie voor toeristen. Dat de stad alleen maar lelijke grote gebouwen heeft en geen sfeer: die tijd is allang voorbij. Het imago wordt steeds beter zowel nationaal als internationaal.

Moderne architectuur

Als de New York Times je in de top 10 “Must See Cities In The World” (2014) zet, dan tel je wel mee als grote stad. Dit had vooral te maken met de inovatieve architectuur die de stad heeft zoals de Markthal, de woontoren “Rotterdam” en het nieuwe Centraal Station. In 2016 kwam de stad ook nog in de Lonely Planet als “Best to Travel in 2016”. Dus dan moet de stad wel wat hebben. Binnenkort gaan we hier een mooie stadstoer maken, en dan laten we alles aan jullie weten! We komen er nu al regelmatig, dus de wat hippe tentjes komen langzaam maar zeker ook op onze site.

Het centrum en er net buiten

Het centrum bestaat o.a. uit het winkelgebied “de Lijnbaan”. En dit stukje is eigenlijk net als elk ander andere winkelstraat in de grote steden: je vindt hier alle grote en kleinere merken op een rij. Alhoewel het allemaal onlangs vernieuwd is, is dit stuk van het centrum van Rotterdam zeker niet bijzonder te noemen. Heb je wat nodig hier en wil je lekker winkelen: dan zit je hier prima. Wil je wat bijzonders zien? Loop dan even door…

Zoals is de Markthal natuurlijk wel iets waar je echt een keer heen moet gaan. Voordat het open was, had ik verwacht dat het een markthal zoals in het zuiden van Europa te vinden is. De Markthal in Rotterdam is groot, modern en je vindt er vele “kraampjes”. Sommige zijn echt wel heel bijzonder te noemen, maar een Bram Ladage (snackbar voor mensen niet uit de regio), kan ik ook wel ergens anders vinden. Veel bijzonderder is bijvoorbeeld de Chocolate Company.

Binnenkort meer…

 

Advertentie

Informatie

Bekijk Meer  

Artikelen

Bekijk Meer