Op de weg terug via Malmö

Vanochtend vroeg lag ik nog even in de koude zee bij Östra stranden en nu zitten we in onze hotelkamer in Malmö. Eigenlijk zijn we op de terugweg naar huis 😪

Afgelopen dagen zaten we dus in ons huisje aan het strand. Een super leuk huisje waar we hebben genoten van het lekkere weer. Het was gisteren en vandaag bijzonder zonnig en lekker warm. We hebben dan ook genoten van de zon, de zee en het strand. We hebben gisteren na het ontbijt een strandwandeling gemaakt van zo’n 5 kilometer. Het is lekker rustig, dus van niemand echt last.

.

Östra stranden: lekker rustig
Östra stranden
Zonsondergang vanaf ons dakterras bij de Östra Stranden

Na de wandeling heeft Fabian even gezwommen. Het water was prima van temperatuur. Nadeel was wel dat je een end moet lopen, alvorens je een beetje onder water staat. Het blijft heel lang ondiep.

Prima zwemwater

We wilden ’s avonds eerst naar Halmstad gaan om wat te eten, maar we kiezen er voor om weer wat te halen bij de supermarkt. Zo kunnen we lekker in het huisje wat eten, lekkere fles wijn er bij en genieten van de zonsondergang!

Op weg naar Malmö

Zoals gezegd zijn we inmiddels in Malmö. Het is een rit van slechts 1.5 uur, dus we maken weer een omweg binnendoor. Langs de kustlijn van het westen van Zweden, rijden we naar de tweede grootste stad van het land. Langs mooie dorpjes belanden we ook bij ons lunch adres: Orangeriet Ängelholm.

Leuke kustplaatsen in Zweden
Leuke kustplaatsen in Zweden

Deze “Orangeriet” blijkt een BBQ restaurant te zijn met een BBQ winkel en een locatie waar men o.a. BBQ workshops geeft. Ze hadden twee gerechten: varkensvlees of zalm van de BBQ. We kozen beiden voor het laatste. Het was echt super lekker!

Zalm van de BBQ bij Orangeriet Ängelholm
De BBQ staat te roken

Even na drie uur komen we aan in Malmö. Het is een leuke stad met natuurlijk ook weer veel water, veel restaurants en barretjes, leuke parken en veel winkels. Het is mooi weer, dus het is erg gezellig.

Malmö was tot de 14e eeuw een Deense stad. Daarna ging het over naar Zweden en werd het later een industrie stad met voornamelijk textiel- en mechanische industrie.

We lopen een rondje door de stad en zien ook hier weer dat de stad volop in ontwikkeling is. Vooral het havengebied wordt hier ook aangepakt en er worden nieuwe woningen gebouwd of oude gebouwen gerestaureerd. Vooral ’s avonds is het druk en gezellig in het uitgaanscentrum van de stad. Waar ook ons hotel zich bevindt. We gaan redelijk vroeg terug naar de kamer. Morgen moeten we weer een stuk rijden, next stop: Hamburg.

Malmö
Malmö
Het Centraal Station van Malmö
Kopje koffie in het stadspark
Veel regenboog bankjes en prullenbakken in Malmö
Het raadhuis van Malmö
Malmö
Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.