Eindelijk even uitrusten!

Zoals gezegd, na een heerlijke nachtrust, rijden we al weer om 7 uur weg richting Bali. Maar ja, zwemmend gaan we niet, dus eerst met de boot. De ferry, met ook onze auto, chauffeur en gids erop, vaart in een rare Z-vorm naar Bali. Dit omdat hij tegen of juist met de stroming mee moet varen. Maar daarom duurt de vaart een uurtje, terwijl het eigenlijk heel dichtbij is.

Aangekomen op Bali moeten er eerst wat politie ambtenaren worden omgekocht. Anders willen ze onze paspoorten zien, bagage doorzoeken etc. etc. Dus tussen de deur, achter de balie, worden er wat briefjes gegeven om deze mensen om te kopen. Het is eigenlijk niet normaal hoe een dergelijk land aan elkaar hangt van corruptie. Om agent te worden, moet je betalen, maar als je uiteindelijk de baan hebt, kan je zo weer je geld terug verdienen.

Indonesië is eigenlijk een cowboy land, zonder echte regels of wetten lijkt het wel. Of in elk geval, niemand bekijkt of deze worden nageleefd. Op straat zie je vrijwel geen politie, rij je langs een politie bureau, zie je agenten gewoon slapen. Op de weg staan soms in eens afzettingen, omdat mensen geld bedelen voor de moskee of voor hun zelf. Soms ontstaan hier door zelfs hele gevaarlijke situaties. Maar goed, het hoort erbij en je went er aan, maar het valt wel op. Het lijkt mij wel heel moeilijk om mee om te gaan als je hier leeft of als je als buitenstaander hier zaken moet gaan doen.

Na 1.5 uur komen we aan bij een restaurant. Wij hadden nog geen zin, maar de chauffeur moest even rusten. Het begint leuk, we zijn met z’n tweeën. Maar

 helaas, het restaurant stroomt al heel snel vol met bussen en andere individuele reizigers met hun gids. Die natuurlijk allemaal hier moeten eten. En het zijn allemaal Nederlanders.

 

Dat denk je dat je met een invidiuele reis, ook individuele dingen doet, maar dit is dus niet altijd waar. En dit vinden wij ook zeker niet netjes geregeld. Uiteindelijk zit je nog met een heel restaurant met Nederlanders. Daar kom je niet voor naar Indonesië. Dan ga je wel naar het wokrestaurant in je eigen dorp. Maar goed, de gids wist al dat wij dit niet leuk vonden, dus na een snelle hap waren we weer snel weg.

Nog 2.5 rijden en we mogen genieten. Helaas is dit stukje van Bali erg druk, omdat alle touristen natuurlijk richtingen de stranden rijden. We moeten ook nog door Denpasar, wat een vrij drukke stad is.

Uiteindelijk komen we aan bij ons hotel. Novotel Benoa Bali… Wij hebben de Tropical Garden Suites. We vragen nog om een kleine upgrade voor uitzicht op zee (en eigen zwembadje), maar die zaten vol… We gaan nu genieten van een beetje rust. Jullie mogen ook heel even

meegenieten:

 

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.