Bumbu Bali!

Na heerlijk geslapen te hebben in ons grote bed in onze mooie kamer, worden we toch nog bijtijds wakker. Natuurlijk, wat wil je ook anders als je al 3 weken lang redelijk op tijd uit bed moet. Maar het geeft niet, want dan heb je nog wat aan je dag en we kunnen alvast wennen voor volgende week 🙂 Dan gaat hij ook om half 7 ofzo.

Maar goed, we zijn nog hier en dat is zeker genieten. Vanaf nu niet echt meer spannende reisverhalen. We hebben besloten de laatste dagen echt vakantie te vieren en te genieten van onze rust en van elkaar.

Na een, natuurlijk, overvloedig ontbijt (ja mam, ik eet genoeg fruit hier.  En ja, schoonmam, Bart eet hier heel goed tijdens zijn ontbijt 😉 vertrekken we richting het strand. Dat is toch al snel, een minuut lopen vanaf onze lodge 🙂 Maar dan lopen we wel om het zwembad natuurlijk.

Op het privé strand staan onze bedjes al klaar. De (e-) boeken en uit de tas, even insmeren en beginnen maar. Helaas, of gelukkig, is het niet heel erg zonnig maar wel behoorlijk warm. En na deze dag blijkt dat ook zonder veel zon, je kan verbranden. Weer wat geleerd voor morgen.

Ondertussen komt de beachboy in traditionele Balineese kleding ons nog wat extra fruit geven: Satey Buah (fruit saté). Lekkere meloen op een stokje dus.

Na een paar uur, dachten we maar inmiddels was het al 4 uur, zijn we even een korte lunch gaan houden om daarna weer even te belanden bij het zwembad.

Inmiddels is het natuurlijk ook tijd voor het diner. Wat hebben we hier genoten, naar aanleiding van een tip van Annemieke en Stefan (schoonzus en broer) moesten we naar Bumbu Bali (www.balifoods.com). Alhoewel dit een niet commerciële website is natuurlijk, ga ik geen reclame maken. Maar ik doe het toch. Ben je in deze omgeving, dan MOET je hier naar toe!

 

 

Het restaurant heeft ook een bed & breakfast en een cooking school. Dit laatste wilden wij doen, maar wij zien hier toch van af, om de eerder beschreven redenen.

Het is een leuk restaurant, half buiten, half binnen. Alle medewerkers zijn ook in Balinees uitfit aangkleed. Bij binnenkomst loop je meteen langs de grote, open keuken. Binnen zit half Austalië, want die lopen hier heel veel rond!

Wij bestellen de Bumbu Bali “Rijsttafel”. Nogmaals, wat hebben wij genoten. We begonnen met 4 verschillende soorten saté, tonijnsalade en nog wat fruit.

Daarna een soto ayam.

Vervolgens, het hoofdgerecht, met Ayam Betutu (geroosterde kip in bananenblad), Tum Bekek (eend), Be Celeng Base Manis (Varken in ketjap), Be Sampi Mebase Bali (beef in kokosmelk), Kambing Mekuah (Lam in kokosmelk), Ikan Bakar (gegrilde vis), Pesan bi Bahis (vis in bananenblad met pepers), Sayur (groente) en Nasi Kuning (gele rijst).

Al met al dus super lekker, wel erg pikant.Het desert bestond uit fruit en wat lokale toetjes met kokos, roedjak etc.

Ook de bediening was super goed, vriendelijk, verzorgt en oog voor detail. Kortom, een Iens cijfer van 9. Geen 10, want de prijzen zijn bijna even Europees te noemen. De smaak echter niet!

Momenteel zitten we in de lobby van ons resort. De lobby is eigenlijk een grote hal, gemaakt (las ik net) van kokoshout. Helemaal open, met de receptie, de bar, het restaurant. De wind waait een beetje door ons haar, maar het is nog wel erg warm hier.

Bali, als puur zon, zee, strand en eten eiland, bevalt ons zeker nu. Natuurlijk hebben we nog geen cultuur en weinig natuur gezien. Wel wat sawa’s en elke tuin heeft zijn eigen tempel. Maar de grote dingen hebben we nog niet gezien.

Ik denk dat we Bali, misschien samen met Lombok of Sulawesi nog wel eens gaan doen en dan hier rondreizen. Natuurlijk is er nog zat te zien op dit eiland.

Morgen weer een rustige dag. Dus als er wat leuks te melden is, melden we dat!

 

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.