Door de Jatiluwih rijstvelden

De Jatiluwih rijstvelden op Bali

De Jatiluwih rijstvelden op Bali

Vandaag werden we om 8.00 uur “sharp” opgehaald door onze guide om naar de Jatiluwih Rice Terrace te gaan. We hebben via de app “Withlocals” een lokale guide gehuurd die ons haalt en brengt en ons door de rijstvelden rondleidt inclusief uitleg, koffie onderweg en een lekkere lunch. Niet goedkoop, maar het was allemaal prima.
De Jatiluwih rijstvelden staan sinds 2012 op de wereld erfgoed lijst van UNESCO. De naam Jatiluwih komt van twee woorden ‘Jati en Luwih’. Jati betekent “echt” en Luwih betekent “goed” of “mooi. Het adembenemende panorama van rijstterrassen met Mount Batukaru op de achtergrond is één van de meest interessante landschappen op Bali. Zeker de moeite waard om een dagtocht heen te boeken.De Jatiluwih rijstvelden op BaliDe Jatiluwih rijstvelden op Bali

De Jatiluwih rijstvelden op Bali

De Jatiluwih rijstvelden op Bali

Alhoewel wij een lokale guide hadden, kun je het gebied ook prima op eigen gelegenheid bezoeken, de wandelroutes staan aangegeven, er kan niet heel veel mis gaan. Je mist dan natuurlijk wel de uitleg en de verdere kennis met de lokale bevolking. Wist je bijvoorbeeld dat ze naast de Bahasa Indonesia (de voertaal van Indonesië) ook nog eens drie verschillende dialecten op Bali hebben (low, mid en high) en dat dit ook nog eens kan verschillen per regio op Bali. Zo hebben alle 38 provincies van Indonesië weer verschillende dialecten, wat het allemaal niet gemakkelijker maakt.

Onderweg bij Jatiluwih rijstvelden even Bali kopi drinken

Onderweg bij Jatiluwih rijstvelden even Bali kopi drinken

Omdat we vandaag zo vroeg onderweg waren, zijn we nu wel een beetje moe, maar we gaan zo richting Canggu voor een message en voor het avondeten.

Even terug in de tijd. Het is nu woensdag en ons laatste blogbericht dateert van zondagochtend.

Ook even fietsen door de rijstvelden

Zondag hebben we de fietsen van het hotel gepakt in een poging een stuk te gaan fietsen. Helaas waren de fietsen niet de beste kwaliteit. Dit in combinatie met de weg die ook niet in beste kwaliteit is, was het nog best een uitdaging.

Daarnaast was er hier in de buurt een vliegerwedstrijd, waardoor we niet per fiets in Tanah Lot konden komen. Dan maar terug naar het het strand voor een biertje in een Warung. We hebben wel een korte vlog gemaakt.

Bintang is wel het meest gedronken biertje op Bali

Bintang is wel het meest gedronken biertje op Bali

Canggu: Surfer en hipster stadje

Maandag hebben we een dagje strand gepakt in Canggu bij Echo Beach. Waarschijnlijk hebben we niet goed onderhandeld, maar de strandbedjes waren alsnog niet duur. Natuurlijk kun je op Echo Beach ook prima bij de diverse Warungs eten en het eten is hier prima.

Natuurlijk wilden we ook een keer de zonsondergang zien en die hebben we ook meegemaakt. Helaas was het ietsje bewolkt, maar het was toch genieten.

Zonsondergang in Canggu, Bali

Zonsondergang in Canggu, Bali

Zonsondergang in Canggu, Bali

Zonsondergang in Canggu, Bali

Omdat we ook een keer hip en trendy wilden zijn, hebben we bij een nieuwe lounge tent een cocktail op en wat gegeten: La Brisa. Naast The Lawn en Finns is dit “the place to be”-Beach Club. Het zag er super uit, een compleet nagebouwd oud vissersdorp, inclusief zwembad.

De beachclub La Brisa in Canggu, Bali

De beachclub La Brisa in Canggu, Bali

Dinsdag zijn we te voet door de rijstvelden naar de tempel Tanah Lot gelopen. Deze hindoeïstische tempel (pura) staat op een rots, midden in de zee. Het is de drukste bezochte toeristische locatie van Bali. Zeker bij zonsondergang is het hier super druk.

Pura Tanah Lot op Bali

Pura Tanah Lot op Bali

Wij zijn dus gewoon maar overdag gegaan. De tempel zelf is alleen toegankelijk voor de lokale mensen. Het park er om heen en de vele toeristen winkels zijn wel leuk om even te kijken. Wij hebben lekkere Nasi Goreng en Bakso (vleesballetjes in bouillon) gegeten bij Warung Orange.

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.