Zoetermeer

Zoetermeer is na Rotterdam, Den Haag en Dordrecht de vierde stad van Zuid Holland. Zoetermeer ligt tussen Den Haag, Leiden, Gouda en Delft in. Qua toerisme is er niet heel veel te beleven. Maar qua restaurants zijn er de laatste jaren zeker wel steeds meer leukere tenten bij gekomen.

Het ontstaan van Zoetermeer

Zoetermeer is eigenlijk al een heel oud dorp, ruim duizend jaar geleden ontstaan. De gemeenten Zegwaart en Zoetermeer werden op 1 mei 1935 samengevoegd. De jaren daarvoor waren de dorpen ontwikkeld als “boterdorpen”. Zo zijn hier ook de supermarktketen “de Spar” ontstaan en de margarine fabriek “Brinkers”. In 1962 werd het aangewezen als groeikern van Den Haag en zo heeft Zoetermeer inmiddels 125.000 inwoners en ben ik (Fabian) hier ook opgegroeid.

Bezienswaardigheden in Zoetermeer

Eerlijk? Hier is echt niet veel te doen waar toeristen vanuit de hele wereld voor naar toe zouden moeten komen. Sterker nog, ik zou niet eens Nederlandse toeristen wat kunnen laten zien. Tenzij je van Skiën houdt, want dan is Snowworld echt wel leuk. Het stadcentrum van Zoetermeer, “Het Stadshart”, is leuk om te winkel, maar wel veel van hetzelfde. Weinig vernieuwend is het. De watertoren is leuk als je er bij in de buurt bent opgegroeid, maar echt lang hoef je hier ook niet bij stil te staan.

 

Advertentie

Informatie

Bekijk Meer  

Artikelen

Bekijk Meer  

Stadstour wandelroute door Amsterdam

Wij waren in Amsterdam op 30 december met het Amsterdam Light Festival… Op zich wel leuk, maar de wandel stadstour door Amsterdam was eigenlijk veel leuker. De route gaat vanaf het Centraal Station, langs Nemo, scheepsvaartmuseum, Hortus Botanicus, Hermitage, de Magere Brug, Theater Caré, door de 9 straatjes en je loopt de gehele Herengracht af. Met eventueel uitstapjes langs het …

Verder lezen  

Fietsen door Rotterdam met oBike

Hoe kun je beter een stad ontdekken dan op de fiets? Je komt veel verder, dus je kunt veel meer zien in één dag. Daarnaast is het super gezond. Maar ja, om nou naar elke stad je fiets mee te nemen: dat schiet niet echt op. Daar hebben ze in Rotterdam (en meer steden wat op gevonden): oBike. De tijden …

Verder lezen