Maleisië

Wij zijn precies 24 uur in Maleisië geweest. En dan wel in Kuala Lumpur. De hoofdstad van dit land dat grenst aan Thailand en Singapore. Het is een schiereiland en uit een deel van het eiland Borneo. Kuala Lumpur is een stad met een groot contrast tussen echt Aziatisch, maar ook typisch westers met bijvoorbeeld de Petronas Towers. Deze bepalen het beeld van de stad.

Maleisië wordt steeds meer bezocht door toeristen. Buiten de stad vind je oerwouden, meerdere eilanden, heerlijk eten en winkelcentra als je echt lekker wilt gaan shoppen.

Kuala Lumpur in Maleisië met echte Aziatische eettentjes

Kuala Lumpur in Maleisië met echte Aziatische eettentjes

Maleisië is geschikt voor zowel de avontuurlijke reizigers als de backpackers. Of je nou van het strand houdt of juist de natuur in wilt trekken. Alleen, met een groep: het kan allemaal.

Wat te doen?

Wat moet je nou doen in Maleisië. Tja, omdat wij alleen maar Kuala Lumpur hebben bezocht, kan ik hier nu niet zo heel veel meer over vertellen. Behalve dus dat Kuala Lumpur een fijne en veilige stad is. Met grote winkelcentra, maar ook kleinere gebieden en een historisch gedeelte waar je prima kunt vertoeven.

De stad ligt niet ver van het winkelcentrum en met een privé taxi of de metro is de stad prima te bezoeken. Als je een tussenstop maakt op Kuala Lumpur om bijvoorbeeld verder te reizen, zou ik er zeker voor kiezen om één of twee nachten even hier bij te komen en alvast te gaan genieten van de Aziatische cultuur.

Advertentie

Artikelen

Bekijk Meer  

Ubud: Bezienswaardigheden en tips

Een dag in Ubud? Ja, het is wel wat kort. Maar ga je naar Bali, dan moet je zeker naar Ubud. Hier (en in de regio) is heel veel te doen. Ubud is de culturele stad van het eiland. Met kunstenaars, schrijvers, meubelmakers en veel hippe mensen. En het is er druk. Erg druk. Daar moet je wel even aan …

Verder lezen