Op pad in Kyoto

Inmiddels zijn we in Kyoto… De voormalige hoofdstad van Japan. Tot 1868 was Kyoto de hoofdstad en Kyoto staat ook letterlijk voor “hoofd stad”. Tegenwoordig staat de stad bekend om de cultuur en het eten. Daarnaast heeft het meerdere mooie tempels en kastelen. Het is een grote stad met zo’n 1.5 miljoen inwoners maar toch voelt het klein aan. Zeker in vergelijking met Tokyo.

De Thunderbird naar Osaka, stopt ook in Kyoto

We starten op dinsdag nog in onze ryokan in Kanazawa. In deze traditionele huizen slaap je dus op de grond. De ramen hebben niet echt gordijnen maar schuifdeuren met wit papier voor het raam. Het licht treedt dus al snel naar binnen als het buiten licht wordt… je wordt dan ook vroeg wakker.

Onze slaapkamer in onze ryokan in Kanazawa

Na een frisse douche lopen we het centrum in voor een ontbijtje. We vinden niet direct wat dus het wordt een broodje en een koffie bij de Starbucks aan het eind van de straat. Niet bijzonder, maar prima.

Na het uitchecken laten we onze backpack achter in het warenhuis, ook aan het einde van de straat. Voor een paar euro kunnen we in een locker onze grote tas kwijt. Deze lockers zijn op verschillende plaatsen in Japan te vinden. Vooral op stations maar zeker ook op toeristische plekken. Handig, we gaan nog even de stad in namelijk.

De handige lockers zijn overal te vinden
Net echte backpackers

In Kanazawa gaan we nog naar de geisha wijk. Een geisha is een (meestal) een dame die gasten vermaakt tijdens etentjes, banquets of andere evenementen. Uitdrukkelijk niet voor de sex. De dames zijn mooi opgemaakt en zien er chique uit.

Geisha dames (foto van internet)
Geisha dames in de straten van Kyoto (eigen foto)

Het is een kleine wijk met allemaal kleine straatjes en mooie huizen. Ook weer veel restaurantjes en andere toeristen winkels. Wel leuk ok even te zien.

Geisha wijk in Kanazawa

Na een kleine sashimi schotel op de markt pakken we de rein naar Kyoto. Een leuke treinrit van zo’n 2 uur brengt ons naar deze grote stad. We komen rond 16 uur aan in ons kleine hotel in de stad. Een leuk hotel met 5 verdiepingen en ook maar 5 kamers. We zijn best moe van de dag en rusten een beetje uit. S avonds lopen we de straat uit en lopen we tegen een Gyoza restaurantje aan.

Gyoza is weer een andere keuken in Japan en dit zijn een soort dumplings. We moeten even wachten en komen aan de praat met een Amerikaanse dame. Na een kort gesprek mogen we naar binnen en nemen plaats aan de bar. We kiezen voor een standaard gyoza schotel.

Gyoza (dumplings)

We slapen lekker in ons hotel. We gaan op pad en beginnen onze wandeling naar kasteel Nijo. Een mooi kasteel midden in de stad. Het kasteel is gebouwd in 1626. Het bestaat uit verschillende kamers die je kan bezichtigen. Daarnaast heeft het een mooie grote tuin.

Nijo Castle
Nijo Castle

Het is inmiddels behoorlijk warm in de stad, zo’n 30 graden +. Toch genieten we van ons tochtje door de tuinen van het kasteel en het hoofdgebouw. Waar we niet mogen fotograveren.

Na ons bezoek aan Nijo gaan we naar Kyoto Imperial Palace. Dit is het voormalig paleis van de keizer van Japan. Tot 1869 werd dit paleis door de keizers gebruikt. Later zijn ze verhuisd naar Tokyo. Ook een erg mooi paleis (van buiten te bezichtigen) met mooie tuinen.

Via de tuinen en het park er om heen lopen we naar de Nishiki market. Het is inmiddels wat later op de middag en we worden wat nukkig. We moeten dus wat eten en drinken de Nishiki market zijn meerdere hele lange, overdekte straten met eindeloos veel eetstalletjes, restaurants en andere winkels die iets met eten en drinken te maken hebben. Erg leuk om te zien ook!

Nishiki market
Nishiki market
Nishiki market

We eten en drinken wat en lopen de stalletjes langs. Het is er erg druk en aangrenzend vind je er ook een winkelcentrum met alle bekende winkel merken. Iets minder leuk, maar prima om even te kijken.

We lopen langzaam terug naar het hotel om even op te frissen. Het is lekker koel op de kamer en we rusten wat uit… vanavond lopen we naar de eetwijk Pontocho. Een wijk met heeeeel veeeeel restaurantjes… als je hier niets kan vinden?!

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.