Watervallen en bossen

Na een lekker nachtje in onze stijlvolle Airbnb, rijden we eerst even langs de Panera Bread in Salem. We halen hier een broodje en een koffie. Hierna gaan we weer op pad. We hebben best een lange rit voor de boeg. Onze stop van vandaag is Silver Falls State Park.

Onze Airbnb in Salem, OR

Het gebied waar we door heen rijden is Willamette Valley. Door het gebied stroomt de rivier de Willamette. Dit gebied is ook een wijn gebied. Een lekkere wijn die hier vandaan komt is de Pinot Noir. Wij hebben hier inmiddels twee rosé wijnen van geproefd. Die zijn erg lekker. Vooral de “Unconditional” van het wijnhuis Battle Creek is erg lekker.

Silver Falls State Park

Silver Falls State Park staat bekend om zijn 10 watervallen en is het grootste state park van Oregon. Het heeft 39km aan wandelpaden, maar wij kiezen voor een rondje van zo’n 7km. Die is al best pittig met heuvel op en weer af.

Silver Falls State Park

De bekendste waterval is de “South Falls”, waar het water 54m naar beneden klettert. Tijdens het wandelen spreken we met een wat ouder Amerikaans stel die hier hun eerste date hadden. Het blijft leuk hoe Amerikanen toch altijd een “small talk” met je maken. Iets wat je wat minder ziet in Europa.

Silver Falls State Park in Oregon
Silver Falls State Park in Oregon

Het is best een pittige tocht, die je kan verder kan uitbreiden. Wij hebben echter 7 van de 10 watervallen in het park gezien, en dat vonden we wel voldoende. Het is best warm dus we zijn blij als we weer bij de auto aankomen. Nu begint onze lange rit naar Bend.

Je bent blij dat je er “Bend”

De begin van de rit is een mooie rit door de heuvels en langs de rivier. Wat ons wel opvalt, is dat hier heel veel bomen (en dus bossen) zijn verbrand. Het lijkt er op, dat ook in dit gebied er bosbranden zijn geweest. Niet recent, maar het is wel zichtbaar. Het geeft een bizar uiterlijk aan het mooie landschap. Ook wel een beetje triest. Overigens is het een groot gedeelte van de route sowieso wel wat mistig door de rook van de bosbranden. Gelukkig is er onderweg ook genoeg moois te zien. We rijden hard door en komen rond 5 uur aan bij onze volgende Airbnb in Bend.

Onze Airbnb in Bend, Oregon

Bend heeft zo’n 75.000 inwoners en is dus een kleine stad voor de VS. Het ligt aan de Deschutes river. De stad en directe omgeving staat mede bekend om de vele bierbrouwerijen. O.a. 10Barrels en Deschutes Brewery komt hier vandaan. Niet direct bekende brouwerijen in Nederland. Maar hier in de VS hebben we ze al een paar keer gezien. En Fabian zelfs ook gedronken 🥳

We hebben een super leuke maar ook wel wat groot huisje. Dus mensen zijn nog welkom als ze willen komen… We halen wat boodschappen en eten blue cheese burgers met sla en country patatoes.

Smith Rock State Park

Vandaag (maandag) gaan we naar Smith Rock State Park. We beginnen de dag rustig. We hebben zelf bagels gehaald met wat kaas en kalkoen. Pas rond 11 uur rijden we naar Smith Rock State Park.

Het park heeft veel wandelpaden maar staat ook bekend als een park om de rotsen te beklimmen. Het heeft een diepe canyon en hoge rotsformaties. Officieel ligt het in de woestijn van Oregon. De ruige rotsen en de rivier, hebben ook wel wat weg van een kleine Grand Canyon.

Smith Rock State Park in Oregon
Smith Rock State Park in Oregon
Smith Rock State Park in Oregon

Na een tocht van zo’n 45 minuten, komen we er achter dat de brug die er volgens ons was, alleen een paadje door het water is voor paarden. We moeten hetzelfde stukje dus weer teruglopen en via een stijle helling komen we weer aan bij onze auto. De dag begon wat regenachtig, maar inmiddels is het weer behoorlijk warm.

We gaan nog even op zoek naar een Outlet Mall, maar er zit er niet echt een in de buurt. Ook vandaag eten we weer gewoon in ons huisje. We hebben zalm gehaald, met salade en we hebben nog wat frites van gisteren over. Dat wordt vast lekker 👍

Advertentie
    • Hoi Conny, bedankt voor je reactie. Hamburgers en blauwe kaas in overvloed 😂

    • Hoi Conny, nee, daar komen we niet. We zijn wel door de plaats “Sisters” gereden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.