I want to ride my bicycle…

Het is inmiddels donderdagavond en we liggen even uit te rusten van onze stadstour te voet door Portland… Maar laten we bij het begin beginnen…

Gisteren (woensdag) hebben we de stad per fiets bekeken. De “40 mile loop” is een bekende route door de stad en omliggend gebied. Je kan deze te voet of per fiets doen, wij kozen er voor deze met de fiets te doen. De fiets hebben we gehuurd (of geleend) bij het hotel. Twee nette fietsen, zonder versnelling.

Onze fietsen in Portland, OR

Het eerste stukje gaat vanaf ons hotel door het drukke verkeer naar de brug. Er zijn hier en daar wel fietsbanen ingericht en de auto’s houden er ook wel (enigzins) rekening mee. Na een paar minuten rijden we de brug op over de Willamette River. Dat is best flink trappen, maar wel gaaf om ze de drukke stad uit te fietsen.

Portland, OR vanaf de Morrison Bridge

Aan de andere kant van de rivier komen we al snel bij een afgesloten fietspad (iemand waarschuwde ons nog, maar we waren eigenwijs) aan en moeten dus een stuk om rijden. Uiteindelijk wordt het wat rustiger op de weg en komen we door leuke straten, waar we ook even een “cappuccino with oat milk” nemen. Hier en daar staan ook foodtrucks, maar helaas… we hebben nog geen honger. We rijden door mooie, Amerikaanse woonwijken en onderweg eten we ons broodje en gebakje op die we bij de Franse bakker hebben gekocht.

Verplichte helmen bij het fietsen in de Verenigde Staten

Helaas komen we hierna snel op wat drukkere wegen en is het niet meer lekker rustig en relaxt rijden. We besluiten een stuk af te snijden, maar ook dat verbetert de rit niet echt. We fietsen goed door en Bart, alsof hij hier al jaren woont, loodst ons via Google Maps weer naar rustiger vaarwater. Inmiddels is het wel tijd om te eten en zoeken we eigenlijk een eettent uit de Netflix serie “Streetfood: USA”: Mama Dút. Bekend van de vegetarische buikspek. Helaas, deze was dicht. Ook Ruthies, ook uit dezelfde Netflix aflevering, ging pas weer donderdag open.

Gelukkig komen we al snel, verborgen achter de winkels, Moore Food & Co tegen. Ook een food truck en deze heeft Philadelphia Cheesesteaks… Heerlijk! Wij kozen voor de Buffalo Chicken Cheese Steak met blauwe kaas saus… Ja, wel eentje voor de liefhebber 😍

Buffalo Chicken Cheese Steak bij Moore Food & Co
Moore Food & Co in Portland, OR

Verder door Portland

Na dit stevig maaltje fietsen we door en gaan terug naar het hotel. We moeten nog wel wat drukkere weg langs, maar het is gelukkig allemaal te doen. We leveren onze fietsen weer veilig en heelhuids in. Na wat opfrissen gaan we de stad weer in. Portland is een leuke stad, maar niet de leukste stad die we hebben gezien. Er zijn heel veel zwervers. Je hebt er geen last van (alhoewel sommige wat raar doen), maar het geeft een wat rare sfeer soms. Daarnaast zijn er ook geen echte highlight qua gebouwen of bezienswaardigheden.

Het is wel een hele open stad. Overal hangen “regenboog vlaggen” en het maakt niet uit wie of wat je bent, hoe je er uit ziet en wat je aan hebt. Die sfeer hangt er dan ook en dat is wel weer een fijn gevoel.

We kiezen ervoor om Vietnamees te eten. We belanden bij “Fish Sauce”. Het was er erg rustig (we waren de enige), maar het restaurant wordt goed beoordeeld. Gelukkig werd het snel drukker. We hebben er heerlijk gegeten.

Ons diner bij Fish Sauce in Portland, OR

Vandaag te voet door Portland

Vandaag (donderdag) heeft Bart een city trip te voet uitgestippeld door Portland. We beginnen met een broodje met ei bij één van de foodtrucks op Pioneer Square: “Fried Egg I’m in Love”. We kozen voor “Free-range Against the Machine”. Een gebakken ei op zuurdesem brood, avocado, tomaat en kaas. Het was er erg druk, maar het eten was lekker. Ondertussen kreeg Bart een knuffel van een (schone) zwerver die ons “blessede”.

Daarna beginnen we echt te lopen. Langs de Willemette River lopen we richting de andere kant van de stad. Ik (Fabian) ben altijd een beetje gefascineerd door bruggen over de brede rivieren in de VS. Hoe meer staal, hoe beter. Ik vind dat gewoon gaaf. En gelukkig, zijn die er.

Één van de vele bruggen in Portland, OR

We lopen Old Town in, maar dit vinden we niet echt bijzonder. Er zijn wel wat oude gebouwen, maar “niet om over naar huis te schrijven”. Wel lopen we langs Voodoo Doughnut. Deze doughnut zaak wordt in meerdere blogs en YouTube kanalen besproken. Ook wij willen hier even wat proeven. Er staat een kleine rij èn bewaking voor de deur. We mogen al snel naar binnen en wij kiezen voor een “maple syrup met bacon doughnut” en een “dirty doughnut” met vanille crème en Oreo cookie crumble. Wel even een sugar rush, maar voor een keertje kan dat wel.

Genoeg keuze bij Voodoo Doughnut in Portland, OR
Doughnuts van Voodoo Doughnut in Portland, OR

Washington Park in Portland

Na Voodoo Doughnut lopen we naar Washington Park. Dit is een heel mooi aangelegd park, midden in de stad. Het heeft totaal zo’n 24 kilometer aan wandelpaden, een rozentuin en een Japanse tuin. Deze laaste moet je voor betalen, die doen we dus niet 😇. Verder is het echt een mooi park en we doen een wandeling waarbij je ook echt flink de heuvel op moest. Maar het park is echt een aanrader!

Washington Park in Portland, OR
Washington Park in Portland, OR

Hierna lopen we weer richting de stad. Omdat Washington Park op een heuvel ligt, is het een behoorlijk stuk de heuvel af. Het is gelukkig al dagen mooi en warm weer en we krijgen zelfs een “NL-alert” vanwege brandgevaar.

Union Station in Portland, OR

Na een kleine burrito als late lunch, lopen we nog even door de stad. Qua winkels is het ook niet heel bijzonder. We lopen even langs de Nike store, maar de prijzen zijn hetzelfde als bij ons. Met een ongunstige dollar ook niet interessant om iets te kopen.

Overigens is alles vrij duur in de Verenigde Staten momenteel. Het is duidelijk dat wij niet de enige zijn die last hebben van hoge prijzen. Dit valt ons echt wel tegen. Maar niets aan te doen.

Nadat we ons even hebben opgefrist, gaan we weer de stad in. We nemen weer een lekkere cocktail bij Pink Rabbit. Ze hebben hier een leuk terras (wat uniek is in de VS) en lekkere drankjes. Daarna lopen we naar 10Barrels Brewing Company voor een biertje en een burger… Daarna is het weer tijd om een dutje te doen.

10Barrel Brewing Company in Portland, OR

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.